Arion hundefoder – Førsteklasses foder til din hund


Arian er et fodermærke der har specialiseret sig i, at udvikle det bedste foder til hunde og katte. I de sidste 40 år har Arion været på markedet og deres foder er blevet bedre dag for dag. Da Arion solgte de første poser foder til kunderne var kvaliteten ikke sammenlignelig med den høje kvalitet Arion står for i dag. Men det var starten på ønsket om, at give det bedste foder til vores kæledyr og en udvikling blev sat i gang. 

Arion er en del af NUTRECO-koncernen og er vokset meget siden den spæde start for snart 40 år siden. NUTRECO stammer fra Holland og har ikke mindre end 12.000 ansatte fordelt over hele verden. Og de mange ansatte har kun én ting for øje – at få den bedste ernæring til mennesker og dyr. Derfor kan du også trygt lade din hund få foder fra Arion, da produkterne er gennemtestet og 12.000 mennesker arbejder for det bedste foder i verden. 

Selvom Arion er en del af så stort et selskab, så har de stadig fødderne solidt plantet i jorden. De har stadig et meget stærkt og tæt samarbejder med deres leverandører af råvarerne. Kødet, mineralerne og vitaminerne i Arions foderblandinger stammer alt sammen fra moderselskabet NUTRECO, der selv producere både lam, kyllinger og laks. Arion har altså 100% styr på, hvor deres animalske råvarer kommer fra og de har fulgt råvarerne fra de blev født, til de er endt hos Arion selv.

I 2010 blev Arion solgt til Group Depré, der er et tæt samarbejdspartner, men samarbejdet med NUTRECO er stadig intakt, så Arion er sikre på, at deres råvarer stadig er af den højeste kvalitet. Kort sagt er Arion hunde- og kattefoder i verdensklasse og din hund vil takke dig for at vælge Arion.

Hvorfor skiller Arion sig ud?

Igennem de sidste 40 år har Arion gjort alt i deres magt, for at få ejere og kæledyr til at nyde hinanden mest muligt. Det har de gjort ved at give din hund det allerbedste foder med den korrekte ernæring. Arions eneste mål er, at glæde din bedste ven.

Der er mange forskellige varianter indenfor Arions sortiment og hver enkelt variant er særligt udviklet og tilpasset til den enkelte race eller situation, som din hund befinder sig i. De har både brugt deres egen erfaring gennem 40 år, men også haft hjælp fra den videnskabelige udvikling indenfor smag, kvalitet og ernæring. 

Alle varianter fra Arion med kød har en høj koncentration af grundigt udvalgt kød. Det giver din hund en bedre fordøjelse, en rigtig god smag og et sundt og nærende måltid mad.

Arions filosofi

Arion har en meget simpel filosofi. Det er “Keep it simple” – oversat til dansk “Hold det enkelt”. Arion har igennem deres 40 år fundet ud af, at man får de bedste resultater ved at lave det simpelt og med enkelte løsninger. Derfor er alt Arions foder simpelt sammensat af de bedste råvarer. Det giver foder med rigtig god smag og samtidig giver foderet minimal risiko for allergi.

Mange foderblandinger indeholder meget forskelligt slags kød og grøntsager. Det tænker man måske som en positiv ting som forbruger, men sandheden er, at de mange forskellige former for kød og grøntsager er for at lave foderet så billigt som muligt. 

Noget oksekød, noget svinekød, soja, rug, hvede og byg er alle ingredienser, som kun er i foderblandinger for at gøre foderet billigere og ikke noget der hjælper din hund. Når vi skriver, at det kun er noget oksekød og svinekød er det fordi, at typisk bruges det gode oksekød og svinekød til mennesker, mens de tarvelige rester bliver givet til hunden. 

Det undgår du helt at tænke over med foder fra Arion, for her er ingen af de nævnte ingredienser i foderet. Arion udvælger deres foder efter få, men klare principper. For det første skal råvarerne være letfordøjelige, så hunden ikke skal kæmpe med det i maven. Så skal råvarerne også være naturlige, da hunden ikke har godt af unødige tilsætningsstoffer. Og til sidste skal råvarerne minimere risikoen for allergi hos hunden.

Fordi der ikke er hverken hvede, rug eller andre former for gluten i Arions foderblandinger, så er alt deres foder naturligvis glutenfri. Derfor kan hunde med glutenallergi sagtens sætte tænderne i alle fodervarianter fra Arion.

Arion tror så meget på deres smag, at de har smagsgaranti på alle deres produkter. Hvis du tager bonen og resten af posen med til din forhandler, så kan du altid få byttet foderet til en anden variant. Det er Arions måde at vise, at deres foder smager himmelsk og er blandt verdens bedste.

Nu har vi skrevet en del om Arion og deres foder, så nu kommer vi med vores anbefalinger af deres fantastiske foder.

Arion Original Puppy Medium Breed – Laks og Ris

Det første foder fra Arion vi gerne vil anbefale er Arion Original Puppy Medium Breed – Laks og Ris. Arion ved med deres store kendskab, at det godt kan være en kamp, at opdrage på en hvalp i voksealderen. Men det er ikke kun en udfordring for dig – din hund finder det også svært at vokse så meget. 

Det er specielt hvalpens hjerne der udvikles konstant, når den er hvalp og derfor skal man bearbejde udviklingen med sin hvalp. Hvis vi går lidt mere i detaljer, så består hjernen er meget fedt, hvor den mest hyppige omega 3 fedtsyrer er docosahexaensyre (DHA). 

Man har fundet ud af, at DHA er en af de vigtigste fedtsyre, for den er vital for kommunikationen mellem nervecellerne i hjernen. Hvis der er mangel på DHA, så kan du ende ud med en hund, hvis hjerne ikke er fuldt udviklet og ikke kan kommunikere som andre hunde.

Det vil Arion ikke risikere for din hvalp, så derfor er alle Arions foderblandinger til hvalpe tilsat DHA. Denne variant er til hvalpen, hvor den som fuldvoksen ender mellem 10 og 25 kg. Denne foderblanding indeholder også laks og ris, hvor lakseolien fra laksen også er en ekstra kilde til DHA.

Laksen og fiskeolien er også god for hudens beskyttelse, da en optimal sammensætning af omega 3 og omega 6 fedtsyrer giver en flot hud og pels. Hvis der også er godt med zink og biotin i hvalpens krop, så har du det optimale setup for at din hund får den bedste beskyttelse af huden.

Arion Original Puppy Medium Breed – Laks og Ris indeholder også godt med antioxidanter fra grøn the og citrusfrugter. De hjælper din hvalp med at beskytte cellerne mod skader, hvis der skulle komme noget sygdom ind i kroppen.

Hvis du gerne vil prøve Arion Original Puppy Medium Breed – Laks og Ris til din hvalp, så kan du købe foderet ved at trykke på posen eller klikke lige her.

Foderet kan fås i 3 kg. poser og i 12 kg. poser.

Arion Digestive Sensibility Hundefoder med Hjortekød og Ris

Det næste foder fra Arion vi gerne vil anbefale er til den lidt mere følsomme hund. Foderet hedder Arion Digestive Sensibility Hundefoder med Hjortekød og Ris og du kan bruge det til din hund som har lidt specielle behov. Du vil fra første portion se, hvordan din hund vil nyde maden og ikke rende rundt med ondt i maven bagefter.

Mange hunde har nemlig problemer med fordøjelsen eller har sarte maver. Derfor har Arion lavet denne variant, der er særlig skånsom overfor sarte maver. Hvis du gerne vil læse mere om hundefoder til sarte maver, så kan du læse vores gode artikel om emnet lige her:

Arion Digestive Sensibility Hundefoder med Hjortekød og Ris er udviklet med sarte maver for øje. Arion har arbejdet med denne variant, så hunden får en sund tarmflora og samtidig minimere følsomheden i hundens mave. Foderet kan gives til alle hunde i alle aldre, racer og størrelser.

Arion Digestive Sensibility Hundefoder med Hjortekød og Ris indeholder beta-glucaner der er med til at forbedre tarmfunktionen hos hunden. Som ved alt andet Arion er der kun anvendt ingredienser i højeste kvalitet, der gør foderet letfordøjeligt. Derudover er der både præbiotik, der giver en god fordøjelse og antarktiske krill der er en god og letoptagelig kilde til omega 3.

Hvis Arion Digestive Sensibility Hundefoder – Med Hjortekød og Ris var noget for dig og din sensitive hund, så kan du købe foderet lige her eller ved at trykke på posen.  

Ligesom med det forrige produkt, kan Arion Digestive Sensibility Hundefoder – Med Hjortekød og Ris købes i 3 kg. og 12 kg.

Arion Original Adult Large Breed Hundefoder med Kylling og Ris

Det næste hundefoder er det mest almindelige hundefoder, som vi kommer til at anbefale fra Arion. Foderet hedder Arion Original Adult Large Breed Hundefoder med Kylling og Ris og er udviklet til almindelige hunde af de store hunderacer.

Fordi de store racer vejer mere, så er de deres knogler og led også udsat for større vægt. Det kan give problemer for de store hunde i deres voksenliv, så derfor er det godt at være opmærksom på problemet, som kan ramme alle de store hunderacer. Hvis der ikke bliver gjort noget, så risikere du, at din hund får store smerter og ikke har lyst til at bevæge sig mere end højst nødvendigt. 

Det vil Arion gerne undgå, så derfor er der tilsat chonfroitinsulfat og glucosamin i Arion Original Adult Large Breed Hundefoder med Kylling og Ris for at holde hundens led stærke og fleksible. Det sikrer nemlig, at din store hund kan leve et langt, sundt, aktivt og smertefrit liv. Vi har skrevet en artikel om den gigtplagede hund, som alle store hunde er i risiko for. Du kan læse mere om hvad man ellers kan gøre for en hund med gigt lige her:

En anden kritisk ting ved store hunde er, at de ikke bliver overvægtige. Der er nemlig ingen grund til at lægge mere pres på leddene end nødvendigt. Derfor er der også få kalorier i Arion Original Adult Large Breed Hundefoder med Kylling og Ris. Når vi siger store hunde, så mener vi hunde, der som fuldvoksen vejer mellem 25 og 45 kg. 

Arion Original Adult Large Breed Hundefoder med Kylling og Ris indeholder en række gode ting. Blandt andet er opskriften lavet med henblik på at give din store hund en forøget aktivitet, så den udvikler sine knogler, led og muskler på en sund måde, så den får det fysisk godt.

Foderet indeholder også naturlige og fermenterbare fibre som frukto-oligosakkarider (FOS) og mannan-oligosaccharider (MOS). Disse fibre er med i foderet for at give en perfekt tarmflora og en god fordøjelse.

Hvis Arion Original Adult Large Breed Hundefoder med Kylling og Ris lyder som et perfekt match til din hund, så tryk på posen eller klik lige her for at købe det.

Arion Joint & Mobility Hundefoder

Det næste foder vi gerne vil anbefale fra Arion er også til forebyggelse af problemer med led og mobilitet. Arion Joint & Mobility Hundefoder hedder foderet og har mange af de samme gode virkninger som Arion Original Adult Large Breed Hundefoder med Kylling og Ris.

Arion Joint & Mobility Hundefoder er tilpasset, så din hund vil holde sin vægt, så overvægt ikke slider på leddene. Samtidig indeholder foderet L-carnitin for at sætte forbrændingen op og fjerne det overskydende fedt på kroppen af hunden. Når man fjerner det overskydende fedt på kroppen af hunden, så minimere man stresset på ledene og forbedre kvaliteten på leddene og deres funktion. 

Arion Joint & Mobility Hundefoder indeholder også en masse gode naturlige kilder til chundroitin, clucosamin og chelaterede mineraler, som alle afhjælper problemer med leddene. Som prikken over i’et, så har foderet også antarktiske krill som er en god kilde til omega 3 fedtsyrer, der nemt bliver optaget i kroppen hos hunden.

Hvis din hund har problemer eller begyndende tegn på gigt eller andre ledproblemer, så er Arion Joint & Mobility Hundefoder et rigtig godt bud på det perfekte foder. Du kan købe det lige her eller ved at trykke på foderet.

Foderet kan købes i 3 kg. poser og i poser med 12 kg.

Arion Hypoallergenic Hundefoder med Laks og Krill

Det sidste foder fra Arion som vi gerne vil anbefale er Arion Hypoallergenic Hundefoder med Laks og Krill. Som navnet antyder, så er foderet tiltænkt hunde med allergi. Foderet er specialdesignet til at give din hund den flotteste hud og pels, for det er hundens største organ og hvis huden har en allergisk reaktion, så er det næsten ikke til at holde ud for hunden.

Huden og pelsen hos alle hunde skal gerne være blank og se sund ud, men hudproblemer er desværre ret almindeligt hos langt de fleste hunderacer. Med Arion Hypoallergenic Hundefoder med Laks og Krill er der fravalgt alle ingredienser som kan give en allergisk reaktion på hundens hud eller pels. Derfor er det også en godt valg af foder til din hund, selvom den ikke har allergi.

Hvis du har mistanke eller har fået konstateret din hund med allergi, så synes vi, at du skal læse vores artikel om netop det emne. Du finder artiklen lige her:

Arion Hypoallergenic Hundefoder med Laks og Krill er allergivenligt foder, som kan gives til alle hunderacer i alle størrelser og uanset alder. Som alt andet fra Arion er denne variant selvfølgelig også glutenfri, da mange hunde også bøvler med glutenallergi. 

Laks er den eneste animalske kilde til protein og derfor også meget skånsomt for din hunds fordøjelse. Arion Hypoallergenic Hundefoder med Laks og Krill indeholder også krill, som er en rigtig god kilde til omega 3 fedtsyre og det optages meget nemt hos hunden. 

Hvis Arion Hypoallergenic Hundefoder med Laks og Krill var det foder du ledte efter, så kan du finde det ved at klikke på posen eller trykke lige her.

Foderet fås både i størrelserne 3 kg. og 12 kg.

Afsluttende bemærkninger

Det var hvad vi havde at sige om det fabelagtige foder fra Arion. Vi har udvalgt nogle varianter og beskrevet dem i dybden. Vi har udvalgt varianter til lidt forskellige situationer, for at give et indblik i de mange forskellige varianter du kan få Arion hundefoder i.

Som sagt i indledningen, så er alle Arions produkter i den højeste kvalitet, så derfor kan vi trygt anbefale alt foder fra Arion. Hvis du eller din hund på nogen måde skulle være utilfreds med smagen, så husk at Arion altid har 100% smagsgaranti. Bare tag ned til din forhandler med din kvittering og aflever resten af posen. Så får du en anden variant, som dig og din hund kan prøve.

Vi håber du har nydt at læse artiklen og hvis du har nogle spørgsmål eller idéer til nye artikler, så er du velkommen til at skrive til os på kontakt@vielskerdyr.dk.

Martin

Jeg har altid elsket dyr og derfor har jeg både en kat og en lille hund. Hunden er en blanding mellem racerne Mops/King Charles og bomuldshund. Jeg har altid vil give mine dyr det bedste og derfor deler jeg også mine erfaringer med jer gennem mine artikler. Målet for mig i mine artikler er, at sprede det gode budskab, så dyrene får de bedste vilkår og det bedste liv.

Seneste artikler