Arion kattemad – Kvalitetsfoder til din kat


Arion er et af de helt store producenter indenfor foder til både hunde og katte. Vi har tidligere skrevet en artikel om Arion hundefoder, som du finder ved at trykke lige her. Men Arion er ikke kun kendt for sit hundefoder, men er også meget populære med deres kattemad.

Missionen for Arion har været klar fra starten i 1980’erne. De vil lave det bedste foder til både hunde og katte og de vil blive ved med at prøve at gøre deres foderblandinger endnu bedre. Arion har været igennem en stor udvikling, hvor specielt kvaliteten er steget markant.

De første foderblandinger som blev sendt i handlen, var ikke i nær så høj kvalitet som det vi kender i dag, men det var en start og Arion har siden den dag arbejdet på, at få lavet foderblandinger af den bedste kvalitet.

Arion er ikke en mindre virksomhed for sig selv. Arion var en del af den hollandske koncern NUTRECO og koncernen er vokset meget siden starten for over 40 år siden. NUTRECO stammer fra Holland og har stadig hovedsæde her, men de har ansat over 12.000 mennesker over hele verden – heriblandt en god del i Arion.

Fordelen ved en stor koncern er, at alle foderblandinger fra Arion bliver gennemtestet og der er mange tusinde medarbejdere der hver dag arbejder for at gøre foderet endnu bedre.

Selvom Arion har vokset sig stor og stærk, så har de altid haft et godt og tæt samarbejde med deres leverandører. Det har de stadig, så de ved præcis hvor deres råvarer kommer fra og i hvilken kvalitet de er i. Alle leverandører til Arions foder er dog indenfor NUTRECO-koncernen, da de både producerer kylling, laks og lam.

Derfor er Arion 100% sikre på kvaliteten af deres råvarer, da både vitaminerne, mineralerne og kødet generelt er fra deres egen koncern, som kun vil Arion det bedste.

I 2010 blev Arion dog solgt til en investorgruppe der hedder Group Depré, men deres produktion er stadig lige så tæt forbundet me NUTRECO-koncernen som den altid har været. Derfor kan du stadig være sikker på, at kattemaden fra Arion er i højeste kvalitet og foderet er gennemtestet.

Du kan derfor med ro i sindet købe Arions foderblandinger til din kat, for kvaliteten og smagen er i top og din kat vil takke dig.

Hvordan skiller Arion sig ud?

Arion er ikke bare endnu et mærke indenfor dyrefoder. De skubber hele tiden til grænserne for, hvor høj kvalitet man kan få indenfor hundefoder. Og her snakker vi ikke kun høj kvalitet af råvarer, men også sammensætningen af råvarerne. Deres higen efter det bedste har gjort, at Arions foder til både hunde og katte er ernæringsmæssigt korrekt, så dyrene har det bedst muligt i deres maver.

Der findes mange forskellige versioner af Arions kattemad, men det er ikke kun smagen som varierer. Ligesom med deres hundefoder, så er deres kattemad udviklet til forskellige typer af katte. Både til ældre katte, katte med følsom mave og meget mere.

Arion har endda også lavet en speciel foderblanding til store katteracer som Maine Coon og Savannah, som kan få en helt enorm vægt på over 10 kg. og kan blive helt op til 70 cm lange.

Arions filosofi

Arion har igennem sine mere end 40 år fundet ud af, at den bedste måde at få det bedste ud af råvarerne er, at holde det simpelt. Derfor er deres filosofi ”Keep it simple” – Hold det simpelt. Ved at holde det simpelt og ikke tilsætte alverdens tilsætningsstoffer, så beholder man både den gode smag fra råvarerne, men man beholder også meget mere af næringsstofferne fra råvarerne. Det giver fantastisk smag og minimere risikoen for, at din kat udvikler allergi. Derfor er alle deres foderblandinger også glutenfri.

Hvis du kigger på de forskellige foderblandinger til din kat, så er der i de fleste blandinger mange forskellige slags kød og grøntsager i. Det tænker du måske er en god ting og at din kat spiser varieret. Sandheden er dog, at de mange forskellige slags kød og grønt kun bliver brugt, fordi der bruges de tarvelige kødrester og grøntsagsrester, som ikke er egnet til menneskeføde.

Producenterne laver dette trick for at få produktionsprisen så langt ned som muligt og snyde forbrugerne til at tro, at deres kat får et afbalanceret måltid. Det er dog lige modsat og derfor er kvaliteten på de billige foderblandinger også meget lavere end den høje kvalitet fra Arion.

Samme princip gælder for alle de forskellige korntyper, som er i nogle foderblandinger. Hvis der er mange korntyper i blandingen, så indikerer det, at produktionsomkostninger bare skal i bund og der tænkes kun på penge og ikke på din kats velbefindende. Derfor finder du hos Arion for det meste kun fuldkorn og i god kvalitet.

Arion er så overbeviste, at deres foder smager fantastisk for alle katte, at de tilbyder smagsgaranti på alle foderblandinger. Det eneste du skal gøre er at tage resten af posen og kvitteringen hen til din forhandler og så kan du frit få byttet posen til en anden variant.

Det var lidt om Arion som selskab og hvad de står for. Nu vil vi komme med vores anbefalinger af den bedste kattemad fra Arion.

Arion Fresh Adult Kattefoder

Arion Fresh Adult Kattefoder er første variant vi gerne vil anbefale. Dette foder passer til langt de fleste katte og foderet har fokus på at holde din kats vægt i ro. Arion har nemlig lavet undersøgelser der viser, at 59% af alle katte i hele Europa er kategoriseret som overvægtige. Det går både ud over deres pels samt deres trivsel og velvære.

Derfor har Arion udviklet Arion Fresh Adult Kattefoder, som smager fantastisk, men samtidig også hjælper kattene til at holdes deres idealvægt uden at de føler sig sultne.

Der er fire fokuspunkter i Arion Fresh Adult Kattefoder. Appetitten, godt syn, immunforsvaret og hud- og pelspleje.

Appetitten er vigtig for en kat, da de er meget selektive med, hvad de gider at spise. Derfor er der tilført fersk kød i foderet. Det giver katten stor lyst til at spise og samtidig får den hurtigt energi. Arions pointe med appetitten er, at hvis katten gerne vil spise, så kan man skabe velvære for katten indefra.

Det gode syn er meget vigtigt for katte, da det ikke kun bliver brugt til at se med. Et godt syn hjælper også med deres naturlige jagtinstinkt. Derfor er der øget Vitamin A tilført i Arion Fresh Adult Kattefoder, hvor taurin også er tilføjet til perfektion. For at styrke synet med det sidste, så har Arion også fået tilført urter, hvor både brændenælder og morgenfrue er tilsat.

Immunforsvaret er vigtigt for en nysgerrig kat, da de kan blive udsat for lidt af hvert, når de undersøger ting. Foderet er letfordøjeligt og hjælper kattens naturlige forsvar. Med til at styrke din kats immunforsvar er antioxidanter, gær, E-vitamin og zink.

Den sidste ting i fokus er hud- og pelsplejen, hvor man tydeligt kan se, om en kat er velernæret eller ej. Hvis en kat har skinnende ren pels er det lig med en kat som er velernæret. For at styrke kattens pels har Arion tilsat en masse gode næringsstoffer som biotin, zink og hørfrø, der får huden og pelsen til at fremstå blank og pæn.

Hvis du kunne tænke dig at Arion Fresh Adult Kattefoder skal være din kats nye bedste ven, så kan du købe foderet lige her.

Arion Fresh Adult Sensitive Kattefoder

Igen anbefaler vi et foder fra Arion Fresh. Arion Fresh er en speciel udviklet gren indenfor kattemad fra Arion, hvor der er fokus på et stabilt blodsukker og at katten føler sig mæt over længere tid. Det hjælper katten med at holde sin idealvægt og ikke blive overvægtig som over halvdelen af de europæiske katte er.

Arion Fresh fokuserer på en unik formel, hvor udgangspunktet er taget i kostfibrene fra fuldkorn. Grunden til dette fokus er at skabe et foder som både består af de uopløselige og de opløselige kostfibre. Det er denne balancegang der er med til at sikre et stabilt blodsukker og en dejlig mæthedsfornemmelse hos din kat.

Arion Fresh er lavet til katte som altid er sultne og som har et aktivitetsniveau til middel eller under middel.

Arion Fresh Adult Sensitive Kattefoder er en variant af Arion Fresh som er til sensitive katte, som navnet også antyder. Både fibrene fra fuldkorn og det ferske kød og med til at give mange gode fordøjelsesmæssige fordele, hvor der i denne variant særligt er fokus på kattens hud og pels.

For at få den pæne pels skal der være balance imellem biotin og zink, samtidig med at der skal være et højt indhold af omega 3 og omega 6 fedtsyrer. I denne variant er der fokus på intolerance overfor foder, immunsystemet og hud- og pelspleje.

Foderintolerance er ikke kun noget som sker for mennesker. Det er her vi normalt lægger mærke til det, hvor glutenallergi og laktoseintolerance er nogle af de meste kendte former for foderintolerance. Men vores dyr kan også have nogle former for foder, som de får det dårligt af at spise.

Typiske reaktioner hos katte er voldsom kløe, tab af hår og problemer med maven og tarmene. Normalt kommer reaktionerne, fordi katten ikke kan tåle et enkelt animalsk protein. Derfor har Arion lavet Arion Fresh Adult Sensitive Kattefoder som kun bruger én form for animalsk protein, hvor der bruges en kombination af fersk og tørret kylling. På denne måde reducerer Arion sandsynligheden for foderintolerance, da chancen for at det lige netop er dette animalske protein som din kat er overfølsom overfor, er meget lille.

Immunforsvaret er i fokus i alle Arion Fresh produkter, da en nysgerrig kat skal kunne holde til at komme i kontakt med lidt af hvert. Derfor er der tilføjet antioxidanter, gær, E-vitamin og zink.

Sidste fokuspunkt er hud- og pelsplejen, hvor målet er en skinnende og ren pels. Derfor er der også i denne variant hørfrø, biotin og zink. For at få den perfekte variation af næringsstoffer, så indeholder Arion Fresh Adult Sensitive Kattefoder også brændenælder, ensian, fennikel, kamille og morgenfrue.

Hvis du gerne vil have dejligt smagfuldt kattefoder, som giver din kat en skinnende pels og ro i maven, så er Arion Fresh Adult Sensitive Kattefoder lige noget for jer. Du kan købe det ved at trykke lige her .

Arion Original Sterilized Kattefoder – Med Laks

Arion Original Sterilized Kattefoder med laks er foderet til din kat, hvis den er blevet steriliseret. Når en kat bliver steriliseret, så ændres metabolisme og aktivitetsniveauet hos katten sig drastisk. Derved ændrer ernæringsbehovet sig også meget, for katten forbrænder ikke de samme kalorier som før og er derfor i risiko for at blive svært overvægtig med almindeligt kattefoder, fordi appetitten ofte også øges.

Derfor har Arion lavet Arion Original Sterilized Kattefoder, hvor kalorierne er få, men smagen er stadig stor. Proteinkilderne er i høj kvalitet og fibrene er tilpasset, så det er et perfekt match til en steriliseret kat. Der er tilføjet de naturlige fibre som psylliumfrø og roepulp der begge hjælper på mæthedsfølelsen og samtidig minimerer de muligheden for hårboller.

Derfor får du med Arion Original Sterilized Kattefoder et foder lav på kalorier, men med en god mæthed, så din kat kan undgå overvægt og samtidig undgå sult. Denne variant er med smag af laks, som de fleste katte kan lide smagen af.

Hvis du har en steriliseret kat, som du gerne vil have ned i vægt efter sterilisation, så er Arion Original Sterilized Kattefoder løsning. Samtidig får din kat også den flotteste pels. Du kan købe kattemaden lige her.

Hvis din kat er mere til kylling, så kan Arion Original Sterilized Kattefoder også fås med denne smag. Du finder kyllingeudgaven lige her. Denne variant har stadig alle de gode ingredienser som varianten med laks. Det er kun smagen der er byttet ud.

Arion Original Kattefoder Derma

Arion Original Kattefoder Derma er kattefoderet til dig og din kat, hvis pelsplejen er alfa og omega. I denne foderblanding er der et forhøjet indhold af omega 3 fedtsyre samtidig med, at foderet indeholder vitaminer og mineraler der er let for katten at optage i kroppen.

Ligesom ved mennesker er huden det største organ hos en kat og derfor er det også vigtigt at have fokus på kattens hud og pels. Hvis pelsen ikke ser blank ud, så er det er tegn på, at katten ikke får den korrekte næring fra sit foder. Udover pelsen er Arion Original Kattefoder Derma proppet med antioxidanter, der styrker kattens naturlige immunforsvar.

For at få det bedste fra omega 3 fedtsyren, så er der også tilføjet laks, idet laksen indeholder en masse gode fedtsyrer i form af omega 3 og omega 6. Ligesom mange af de andre foderblandinger fra Arion, så hjælper Arion Original Kattefoder Derma også med at forebygge hårbolde, da de udvalgte fibre stimulerer kattens tarme, så hårene kommer ud med fæces.

Hvis du gerne vil have katten med den flotteste pels på vejen, så er Arion Original Kattefoder Derma foderet til dig. Du kan købe det lige her.

Arion Original Large Breed Kattefoder

Arion Original Large Breed Kattefoder er næste kattefoder i rækken, som vi gerne vil anbefale. Som navnet selv siger, så er dette foder til katte af store racer. Det kunne f.eks. være Maine Coon, Savannah, Ragdoll, Tyrkisk Van eller en norsk skovkat.

Arion Original Large Breed Kattefoder er lavet i ekstra store bidder, så de passer perfekt til de store kattes kæber. Der er tilsat taurin, som er essentielt for katte og som samtidig er en god aminosyre. Taurinen er også god for kattens øjne og til at styrke hjerte-karsystemet. Taurin er tilsat for at sikre, at din kat for opfyldt sine ernæringsmæssige behov, selvom det er en stor kat.

De store bidder er også designet til at forebygge tandsten og give katten den bedste mund- og tandpleje. De store bidder indeholder også ekstra meget omega 3 fedtsyrer, der styrker din kat indefra.

Hvis du har en stor kat og gerne vil styrke kattens krop og hjerte, så er Arion Original Large Breed Kattefoder det rigtige valg. Du kan købe foderet online lige her.

Arion Original Sensible Kattefoder – Med Laks

Arion Original Sensible Kattefoder med laks er igen et foder til katte med særligt behov. Arion Fresh Adult Sensitive Kattefoder, som vi har anbefalet tidligere, var mere generelt til sensitive katte. Denne gang er der kun fokus på katte med et delikat fordøjelsessystem.

Alle ingredienser i Arion Original Sensible Kattefoder med laks er let fordøjelige og dermed får din kat styrket fordøjelsesprocessen. Foderblandingen består af naturlige fibre og præbiotika som MOS, FOS og beta-glucaner. De har alle til opgave at hjælpe din kat med at optage de optimale næringsstoffer og samtidig styrke tarmfloraen og give afføringen et tilpas udseende.

Så hvis din kat har problemer med maven, så er Arion Original Sensible Kattefoder med laks det oplagte valg. Smagen af laks skulle hjælpe på appetitten, for ligesom med mennesker, så har katte med ondt i maven ikke lyst til at spise mere af den mad, som giver dem problemer.

Du kan købe Arion Original Sensible Kattefoder med laks lige her.

Arion Original Fit Kattefoder – Med Kylling

Arion Original Fit Kattefoder med kylling er et af de mere almindelige foderblandinger fra Arion. Foderet er specialudviklet til at vedligeholde den optimale fysiske form hos katte, hvor kattene har et normalt aktivitetsniveau og kan gå rundt ude i naturen.

Igen er der i denne blanding tilføjet antioxidanter, så immunforsvaret hos din kat bliver styrket. De anvendte fibre i Arion Original Fit Kattefoder med kylling giver en god og effektiv tarmsundhed, der giver færre hårboller og dermed et bedre helbred for din kat.

Der er ikke så meget andet at sige til dette produkt end at det er til almindelige katte, som får lov til at rende rundt udenfor i flere timer om dagen og gå på opdagelse. Hvis du gerne vil have den høje kvalitet fra Arion, men bare gerne vil have et almindeligt foder, så er Arion Original Fit Kattefoder med kylling det rette valg. Du kan købe det lige her.

Arion Original Mature Kattefoder – Med Kylling

Den sidste foderblanding fra Arion som vi gerne vil anbefale er Arion Original Mature Kattefoder med kylling. Som navnet antyder, så er dette foder til din kat, som er ved at være kommet godt op i årerne og måske ikke er så aktiv, som den har været.

Ligesom med os mennesker, så bliver kattenes led også slidt. Derfor skal din ældre kat have noget foder, hvor den kan få nogle ingredienser som hjælper med mobiliteten. Det får du her i Arion Original Mature Kattefoder med kylling, for det er tilsat hydrolyserende bioaktive collagenpeptider, der lagres i bruskvævet og giver en meget mere bevægelig kat. Det er nemlig i bruskvævet der normalt opstår slid og smerter.

Når der er kommet et ekstra lag på bruskvævet, så beskytter det, når det medfødte væv er slidt ned. Det giver en glad kat, selvom den er oppe i årerne.

En anden ting, som Arion Original Mature Kattefoder med kylling er god til, er at regulere vægten hos din ældre kat. Som sagt bevæger de ældre katte sig ikke lige så meget og derfor behøves de heller ikke så mange kalorier.

Mange ældre katte er nemlig overvægtige og det giver større pres på deres brusk og kan give dem smerter. Derfor er dette foder lav på kalorier, så din gamle kat kan blive mæt, men uden at blive tyk. Så kan den smertefrit leve til dens dages ende.

Hvis du gerne vil have, at din kat får en mættende og smertefri alderdom, så er Arion Original Mature Kattefoder med kylling det perfekte match. Du finder foderet lige her.

Afsluttende bemærkninger

Arion er lig med kvalitet. Du får svært ved at finde et mærke indenfor dyrefoder som har en ligeså høj kvalitet som dem. Det er derfor at vi på ViElskerDyr er meget glade for at anbefale deres produkter til dig.

Vi ønsker, at alle Danmarks dyr får det bedste foder, så de kan leve mætte og smertefrie til deres dages ende. Det samme ønske har Arion, der hele tiden arbejder på at blive bedre og bedre.

De stopper heller ikke fordi de allerede nu har nogle af de bedste foderblandinger i verden. De vil mere og blive endnu bedre. Til gavn for alle dyreejere.

Vi har her givet dig en guide til de forskellige varianter af Arion kattemad og vi håber, at du har fundet dit nye foder til din elskede kat.

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller idéer til emner vi skal skrive om, så er du velkommen til at skrive til os på kontakt@vielskerdyr.dk.

Martin

Jeg har altid elsket dyr og derfor har jeg både en kat og en lille hund. Hunden er en blanding mellem racerne Mops/King Charles og bomuldshund. Jeg har altid vil give mine dyr det bedste og derfor deler jeg også mine erfaringer med jer gennem mine artikler. Målet for mig i mine artikler er, at sprede det gode budskab, så dyrene får de bedste vilkår og det bedste liv.

Seneste artikler