BARF – Hundefoder på frost – Din hunds iskolde lækkerier


Der kommer hele tiden nye trends og nu vil vi tage fat på en af de nye store trends indenfor hundeverdenen. Igen snakker vi om foderet og mere præcist om frosset foder. BARF er ordet, som har fundet indpas hos de danske hundeejere og står for Biologically Appropriate Raw Food. På dansk betyder det Biologisk Afpasset Rå Føde og består altså primært af kød.

Idéen med BARF er, at hunden skal spise som den har gjort i fortiden – nemlig kød. Hunden minder meget om en ulv og rent genetisk ligner en hund en ulv med 99,8%. Hunden er derfor oprindelig designet til kun at spise hvad den kunne finde i naturen. Her var kød og grøntsager det som de overlevede på og den tankegang er der mange hundeejere som gerne vil have deres hund tilbage til.

Da mennesket tilbage i urtiden tog hunden til sig og tog den med på jagt, så spiste jægerne det som de gerne ville og resterne fik hundene så, da de jo er genetisk bygget til at spise kød. Igennem de seneste mange år er vi begyndt at give hundene mere og mere tørkost, hvor stivelse er en stor del af kosten. Heldigvis er hunden rigtig god til at tilvænne sig sit nye foder og derfor spiser de fleste hunde også gerne deres tørkost.

Men hvis vi kigger på historien og kigger på hundens tænder, så var de – og er stadig – bygget til at spise kød med deres skarpe hjørnetænder, der er kendetegnet ved et rovdyr. Inde i hundens mund finder vi hverken tyggeflader eller gumleflader som vi mennesker har. Det betyder, at hunde ikke kan dele maden fint op og spise plantefibre – og slet ikke fordøje dem rigtigt.

Derfor er BARF ideelt til hunde, for her kan de bruge deres store hjørnetænder til at flå kødet i stykker og sluge det. Benene kan også sagtens spises af hunden og giver god mæthedsfornemmelse hos hunden. 

Vi har før skrevet om hunde med allergi eller speciel appetit. Her er BARF et rigtig godt valg af foder, for BARF taler til hundens urinstinkt og næsten alle hunde begynder at spise BARF med det samme. Fordi måltidet primært består af råt kød, så kan alle hunderacer også tilvænne sig BARF meget hurtigt. Vi anbefaler, at man starter med kallun, der er primært er indvolde fra køer eller lam. Det er meget skånsomt for hundens mave og man kan efter 5 dage skifte over til ren BARF-måltid.

BARF kommer i frossen tilstand og skal opbeavares i fryseren indtil din hund skal have det. Derfor kræver det, at du har plads i fryseren, hvis du vil give din hund det fantastiske måltid, som et BARF-måltid er. En voksen hund skal have 2-3% af dens kropsvægt i BARF om dagen. Det vil sige, at en hund på 20 kg. skal have omkring 500 g BARF om dagen.

BARF er altså et sund alternativ til den almindelige tørkost eller til vådkost. BARF indeholder alle de vitaminer og mineraler, som din hund har brug for og giver for de fleste hundes vedkommende en flot pels og en sund appetit uden at overspise.

Man skal være opmærksom på, om dit BARF-foder er et fuldt måltid med grøntsager eller om det kun er køddelen og dermed kun et tilskud. Det står på de fleste produkter, men vi vil her på vielskerdyr give vores anbefalinger til det bedste BARF-foder på det danske marked.

Natures:Menu BARF godbidder med Gris, Lam og Kylling

Før vi går i gang med BARF-foder, så vil vi gerne anbefale Natures:Menu BARF godbidder med Gris, Lam og Kylling. Det er nogle rigtig gode godbidder, der har samme princip som BARF-foder, da det indeholder 95% kød, er meget proteinrige og smager himmelsk.

Natures:Menu BARF godbidder med Gris, Lam og Kylling smager ikke bare fantastisk, men de både dufter og er dejligt saftige. Posen til godbidderne er også smart designet, så man nemt kan lukke tæt for godbidderne, så de holder på deres friskhed. 

Vi anbefaler specielt Natures:Menu BARF godbidder med Gris, Lam og Kylling til alle former for hundetræning som agility eller til andre former for hundetræning. Du kan selvfølgelig også bruge dem som almindelig godbidder til din hund – både som motivation for din hund og som et led i opdragelsen.

Som alt andet BARF er Natures:Menu BARF godbidder med Gris, Lam og Kylling naturligvis glutenfri og har ikke fået tilsat hverken smags- eller farvestoffer. Et sidste plus ved disse godbidder er, at de er meget sundere for din hund end så mange andre godbidder, fordi de kun indeholder kød, mineraler og vitaminer.

Hvis du vil have Natures:Menu BARF godbidder med Gris, Lam og Kylling, der er perfekte som sunde og velsmagende godbidder, så kan du købe dem ved at trykke lige her.

Natures:Menu BARF godbidder findes også i andre smagsversioner. Du kan vælge mellem okse eller med kylling og gris. Dem kan du finde ved at klikke her.

MUSH Vaisto – Lilla – Kalkun, Kylling & Rensdyr

Det første BARF-foder vi gerne vil anbefale er MUSH Vaisto – Lilla – Kalkun, Kylling & Rensdyr. MUSH er et mærke fra Finland der har specialiseret sig i, at lave det bedste BARF-foder man kan få. Og vi er enige, for alle produkter fra MUSH er i den højeste kvalitet, så du kan rolig fodre din hund med kød fra MUSH.

MUSH Vaisto – Lilla – Kalkun, Kylling & Rensdyr er i kategorien fuldfoder, og du kan derfor nøjes med kun at huden foderet, da det indeholder alle de næringsstoffer, mineraler og vitaminer som den har brug for. MUSH Vaisto – Lilla – Kalkun, Kylling & Rensdyr er en lidt speciel variant, da der er ekstra mange proteiner i og er derfor god til at opbygge muskelmasse hos din hund.

MUSH Vaisto – Lilla – Kalkun, Kylling & Rensdyr består af kødboller, hvor der er 800 gram i posen. Det er omkring 32 kødboller pr. pose. Kødkilderne er 40% kalkun, 35% kylling og 20% rensdyr, hvor de resterende 5% kommer fra grøntsager og olier.

Hvis du gerne vil prøve BARF eller gerne vil give din hund lidt ekstra protein, så er MUSH Vaisto – Lilla – Kalkun, Kylling & Rensdyr den ideelle løsning. Du kan købe posen ved at klikke lige her.

MUSH Vaisto findes også i flere andre varianter. MUSH Vaisto Wild er med vildt og lam, MUSH Vaisto Blå er med okse, kalkun og laks, MUSH Vaisto Rød er med gris, okse og laks og til sidst er der MUSH Vaisto Grå, der har smag af kalkun, kylling og lam. Du kan finde alle varianter ved at trykke her.

MUSH Vaisto fås i 800 grams poser og i en XL-version på 3 kg.

MUSH Vaisto – Grøn – Okse, Gris & Kylling

MUSH Vaisto findes også i en grøn udgave. Denne variant er specielt udviklet som opstartsfoder på BARF og er lavet som fuldfoder til voksne hunde.

MUSH Vaisto – Grøn – Okse, Gris & Kylling er ikke kun god til opstart – den er også god til hunde, som har en langsom metabolisme eller lider af sensitive mave. MUSH Vaisto – Grøn – Okse, Gris & Kylling er også ideelt til de mindre hunderacer eller til den ældre hund, som ikke har så meget energi længere med et lavere aktivitetsniveau.

MUSH Vaisto – Grøn – Okse, Gris & Kylling består af de tre forskellige dyr. De er særligt udvalgt for at få en god variation og komplet sammensætning af mineraler og aminosyrer i foderet. Kødbollerne i denne udgave er også lavet i små 25 grams boller, så de små hunde også nemt kan spise foderet, uden at du overfodre.

Som alt andet fra MUSH, så er MUSH Vaisto – Grøn – Okse, Gris & Kylling lavet af 100% naturlige ingredienser, hvor der hverken er tilsat konserveringsmidler, tilsætningsstoffer eller andre relevante fyldstoffer.

MUSH Vaisto – Grøn – Okse, Gris & Kylling består af 40% okse, 27% gris og 23% kylling. De sidste 10% består af frugt, grøntsager og olier, der giver det perfekte måltid for hunden. Hvis du gerne vil starte op på BARF eller din hund har lidt sart mave, så er denne variant perfekt til dig! Du køber den ved at klikke lige her.

MUSH Vaisto – Puppy Iceblue – Okse, Ren & Laks

Det næste BARF-foder vi gerne vil anbefale kommer også fra MUSH. Denne gang er det til hvalpene og produktet hedder MUSH Vaisto – Puppy Iceblue – Okse, Ren & Laks. Ligesom de tidligere beskrevne produkter fra MUSH, så er denne variant også et fuldfoder til hvalpe, så de får alle deres næringsstoffer, vitaminer og mineraler fra foderet.

MUSH Vaisto – Puppy Iceblue – Okse, Ren & Laks er lavet til hunde, som ikke er færdige med at vokse og du kan derfor give din hvalp dette foder, indtil hunden er stoppet med at vokse. 

De tre forskellige proteinkilder er valgt, for at give den perfekte balance mellem de forskellige aminosyrere, mineraler og vitaminer og disse dyr sikre variationen. Som med MUSH Vaisto – Grøn – Okse, Gris & Kylling, så er kødbollerne i dette hvalpefoder også lavet som små boller på 25 gram, så hvalpene ikke får for meget mad. 

Et rigtig godt og sundt foder som din hvalp vil elske. Ingredienserne er 35% okse, 35% ren og 22% laks. Du kan købe MUSH Vaisto – Puppy Iceblue – Okse, Ren & Laks ved at trykke lige her.

MUSH Vaisto – Puppy findes også med smag af gris, kalkun og kylling. Denne smagsvariant finder du lige her.

MUSH Vaisto – Puppy 10kg – Gris, Kalkun & Kylling

Det næste BARF-foder vi gerne vil anbefale er MUSH Vaisto – Puppy 10kg – Gris, Kalkun & Kylling. Som navnet antyder, så er dette foder også til hvalpe. Vi har igen tale om et fuldfoder, så din hund behøver ikke mere mad end dette. 

MUSH Vaisto – Puppy 10kg – Gris, Kalkun & Kylling er særlig velegnet til hvalpe, fordi den indeholder mange knogler og grøntsager, der hjælper hvalpen, når den skal vokse sig stor og stærk. I denne kasse har vi 10 kg. kærlighed, så du skal have godt med plads i fryseren, når du køber pakken.

MUSH Vaisto – Puppy 10kg – Gris, Kalkun & Kylling indeholder 38% gris, 28% kalkun og 26% kylling. De tre proteinkilder giver hvalpen en samlet pakke med de vigtigste vitaminer, mineraler, næringsstoffer og aminosyre. De sidste 8% består af frugt, grøntsager og olie, der giver din hvalp det sidste energi. 

Hvis du har godt med plads i fryseren og gerne vil forkæle din hvalp med BARF-foder i verdensklasse, så kan du købe MUSH Vaisto – Puppy 10kg – Gris, Kalkun & Kylling ved at trykke lige her. Poserne indeni er 240 gram pr. stk.

MUSH Vaisto – Sort 10kg – Gris, Kylling & Lam

Det sidste BARF-foder, som vi gerne vil anbefale er MUSH Vaisto – Sort 10kg – Gris, Kylling & Lam. Igen har vi fat i en stor kasse med 10 kg. i, hvor kassen indeholder 42 poser med 240 gram foder i hver. 

Denne variant er ekstra velegnet til voksne hunde, som behøver ekstra energi ved hjælp af fedt. Proteinerne er milde og optages derfor nemt af hunden, uden at maven skal på overarbejde. Ingredienserne i MUSH Vaisto – Sort 10kg – Gris, Kylling & Lam er 46% gris, 29% kylling og 20% lam. De resterende 5% består af grøntsager og olier der fuldender et perfekt måltid for din hund. 

Hvis du vil give din voksne hund det perfekte foder, så kan du købe MUSH Vaisto – Sort 10kg – Gris, Kylling & Lam lige her.

MUSH Vaisto findes også i kasser med 10 kg i andre varianter. MUSH Vaisto – Rød 10kg er med gris, okse og laks, MUSH Vaisto – Blå 10kg er med okse, kalkun og laks og sidst men ikke mindst er MUSH Vaisto – Grøn 10kg med gris, okse og kylling. Du finder alle de velsmagende varianter lige her.

Afsluttende bemærkninger

Vi har her givet dig vores bedste anbefalinger til det vi mener er det bedste BARF-foder på markedet. Vi har primært fokuseret på BARF-foder fra MUSH, men det er helt med vilje. Vi mener, at MUSH er det firma, der har de bedste produkter i den bedste kvalitet. Derudover har de også et af markedets bredeste udvalg, så der er noget for enhver hund.

Vi har også prøvet at anbefale noget til både hvalpe, små hunde og store voksne hunde. Vi håber du har fundet ud af, hvorfor BARF er blevet så populært og du overvejer at købe en af de produkter vi har anbefalet. Din hund vil takke dig for købet af BARF. 

Martin

Jeg har altid elsket dyr og derfor har jeg både en kat og en lille hund. Hunden er en blanding mellem racerne Mops/King Charles og bomuldshund. Jeg har altid vil give mine dyr det bedste og derfor deler jeg også mine erfaringer med jer gennem mine artikler. Målet for mig i mine artikler er, at sprede det gode budskab, så dyrene får de bedste vilkår og det bedste liv.

Seneste artikler