Berner Sennen – Foder til den store schweiziske bamse


Den barmhjertige, hengivende, livsglade og godmodige Berner Sennen har schweiziske rødder. Oprindeligt fandtes hunderacen i talrige mængder omkring byen Bern. I begyndelsen af 1900-tallet bliver hunden så renavlet. Det resulterer i, at hunden nu bliver betragtet som en populær og eftertragtet familiehund.

En Berner Sennen vil vade ind i familien med træsko på. Den viser tålmodighed overfor børnene, og er altid klar til at være overbærende med både de små og store mennesker. Dette er også grunden til, at den vil være en velfungerende familie- og selskabshund.

Du skal forvente, at du skal beskæftige en Berner Sennen som hvalp, hvorefter aktivitetsniveauet vil neutralisere og tilpasse sig til ejerens behov. Der er ikke nogen fare for, at du skal ud på de lange løbeture. Du kan derimod stille din firbenede og pelsede ven tilfreds med en frisk og rask gåtur i naturen. Den elsker at gå på opdagelse sammen med dens ejer, da den ligeledes ender med at være tætknyttet til dens nærmeste familie.

Hunderacens største pryd er pelsplejen. Det er en ikonisk, lang, fin, blød, tæt og glat pels. Pelsen og det ydre udtryk er med til at understrege, at der er tale om en ægte bamsehund. Hvis pelsen skal være attraktiv, hygiejnisk og behagelig, så kræver det en ugentlig tur med både børste og kam. Du kan værne om pelsens smukke og kontrastfyldte farver ved ind imellem at give hunden et bad.

Mangler du det helt rette udstyr for at kunne udføre den ultimative form for pelspleje? Så kan du ved at klikke her finde uundværlige og effektive produkter til beskyttelsen af pelsen og huden.

Hundefoder til din Berner Sennen

Berner Sennen tilhører en af de store hunderacer. Dette gør, at der er unikke og store krav til det valg, der skal træffes, når det kommer til udvælgelsen af den rette type foder til din hund. En af de væsentligste og mest betydningsfulde faktorer når man skal finde den rette type hundefoder er, at man skal være opmærksom på hunderacens forventede slut- og kampvægt.

I dette tilfælde betyder det, at din Berner Berner Sennen forventes at ramme en imponerende kampvægt på omkring de 40 til 44 kilo. Dette kan naturligvis afveksle alt efter den respektive hund. Det er derfor en rettesnor og ikke et endegyldigt facit.

Hundefoderet skal afspejle hundens aktivitetsniveau. En Berner Sennen er stor og stærk. Det gør, at hunden ikke er bleg for at tage fat om det fysiske arbejde. Mange hunde af denne type har både erfaring indenfor at være træk-, spor-, ledsager-, rednings- og katastrofehund.

Hunden er derfor udsat for mange stimulationer og udefrakommende faktorer, hvilket gør, at den bruger meget energi. Dette kræver naturligvis energikilder, der kommer fra næringsrigt- og indholdsrigt hundefoder, som ligeledes er afhængig af aktivitetsniveau, vægt og størrelse. Læs med videre hvis du gerne vil finde den helt rette type hundefoder til din Berner Sennen.

Essential Foods

Du kan hos Essential Foods finde hundemad og hundefoder af højeste kvalitet. Det er hos dem, at hundens velvære bliver sat som førsteprioritet. Det er derfor vigtigt for dem, at du får mulighed for at servere udsøgte måltider, der indeholder de helt rigtige vitaminer og mineraler.

Måltiderne er velkomponerede og gennemtænkte, der også har store intentioner om at sørge for velsmag. Det skal være en god madoplevelse for hunden samtidig med maden ligeledes skal være sund og nærende. Der bliver ikke gået på kompromis med kvaliteten og funktionaliteten, når der skal skabes de bedste rammer for hundens individuelle spisevaner.

NOW FRESH!

Med NOW FRESH! kan du købe kornfrit hundefoder, der har stort fokus på at eliminere produkter, der er uden kød- og benmel fra biprodukter, hvede, majs, soja, væksthormoner og kunstige konserveringsmidler.

Produkterne indeholder 100 % kalkun, ænder og laks. Der er ligeledes et stort indhold af OMEGA fedtsyrer fra blandt andet kokosnødder og raps. Der er mulighed for maksimal udnyttelse af råvarerne grundet deres friskhed. Endnu en stor fordel ved produkterne er deres smagsgaranti.

Der er et stort ønske om at sørge for, at din hund får de helt rigtige næringsstoffer igennem vitaminer, mineraler og proteiner. Det er nemlig dem, der forudsætter, at Berner Sennen kan opnå en varieret og balanceret kost.

Foder til din Berner Sennen hvalp

Du skal snart byde din charmerende Berner Sennen hvalp velkommen i familien. Det kræver, at du får styr på hvilket udstyr, som du har behov for. Her kan det blandt andet være smart at anskaffe sunde træningsgodbidder, praktisk bil- og transportudstyr og en hundeseng, der kan blive hvalpens trygge base.

En af de vigtigste parametre når man får hunden med hjem på matriklen, er, at der skal findes den helt rette fodertype, så man kan skabe nogle gode rammer for sunde og kvalitetssikre spisevaner. En lille hvalp har behov for aldersbestemt hundefoder, da deres fysiske og mentale udvikling er helt unik. Det er hundefoderet, der skal give hunden de bedste forudsætninger for at opleve en tilpas og positiv vækst.

Essential The Beginning

Essential The Beginning Large Breed skaber en god og solid grobund for et sund, nærende og indholdsrigt måltid. Din hvalp skal have den bedste start på livet hjemme hos dig, og det er der rig mulighed for med denne fodertype.

Der er et stort fokus på friske råvarer, der giver produktet en tårnhøj kvalitet. Hundefoderet er samtidig kornfrit. Du kan bruge produktet fra 10 til 12 måneders alderen, hvorefter du skal skifte til voksenfoder. Essential The Beginning følger blandt andet BOF-princippet, som du kan se mere om ved at klikke her. Du kan klikke her eller direkte på posen for at læse mere om dette produkt.

NOW FRESH! Puppy

NOW FRESH! Puppy er hvalpefoder for dig, der foretrækker et kornfrit produkt. Der er et stort fokus på, at råvarerne skal være friske. De skal ligeledes være rige på de helt rigtige typer af vitaminer og mineraler.

Proteinindholdet er forholdsvis lavt, og det er lavet af fersk kød. Det går fri fra mange af de negative og uønskede indgredienser, som ikke bidrager til de sunde spisevaner. Det gælder blandt andet kød- og benmel af biprodukter, majs, soja, hvede, kunstige konserveringsmidler og væksthormoner. Du kan klikke her eller på billedet, hvis du føler, at produktet matcher perfekt til din hund.

Foder til din voksne Berner Sennen

Når din Berner Sennen skal igennem udviklingen fra at være hvalp til voksen, så bliver den stor og stærk. Den markante udvikling gør, at din Berner Sennen bliver din bamse. Aktivitetsniveauet bliver mindre, når hunden når voksenalderen. Den er lærenem og vil i takt med udviklingen lære dine behov at kende, så den kan tilpasse sig jeres fælles hverdag.

Det er vigtigt, at hundefoderet kan sørge for, at din hund har den helt rette mængde af energi. Det er vigtigt, at hundefoderet stemmer overens med hundens aktivitetsniveau, da det ellers kan resultere i under- eller overvægt. Næringsstofferne og energibehovet skal sørge for at fylde hundens energidepoter op efter alle bogens gyldne regler.

Essential – The taste box

Du får med Essential – The taste box rig mulighed for at give din Berner Sennen en god, nærende og velsmagende madoplevelse. Hunden vil med stor sandsynlighed glæde sig og se frem til det næste måltid, hvis du kombinerer disse produkter.

Der er 3 forskellige måltidsvarianter i denne pakke. De komplementerer hinanden, og du kan kombinere dem sammen i hundens madskål. Essential Estate Living findes i den lilla indpakning, og indholdet består af fritgående britisk lam og hjort. Derimod er Essential Nautical Living blandt andet fyldt med en variation af fisk. Den grønne indpakning er Essential Superior Living, der består primært af ænder, kylling og fisk.

Hvis du er usikker på, om din Berner Sennen vil synes godt om hundefoderet, så kan du afprøve deres smarte prøvemåltider, så du ikke brænder inde med hundefoder, som din hund nægter at spise.

Du kan købe produktet ved at klikke her eller trykke på foderet for at læse nærmere om denne type hundefoder.

NOW FRESH! Adult

Dette hundefoder er beregnet til din voksne Berner Sennen. Den skal være mellem 1 til 8 år. Dette gælder for alle racer og størrelser, når du anskaffer dig denne fodertype. Du kan med NOW FRESH! Adult servere hundefoder af høj kvalitet.

Produktet indeholder blandt andet ænder, kalkun og laks. Dette er vel at mærket uden brug af kød- og benmel fra uønskede biprodukter, kunstige konserveringsmidler, farvestoffer, fjerkræ, oksekød, hvede, majs og soja. Det er væsentligt for dem, at du er velvidende om, at der bliver brugt friskt og ferskt kød fremfor den tørre version. Dette gør, at din hund får adgang til de helt rette vitaminer, mineraler og næringsstoffer.

Du kan klikke her eller på billedet for at læse mere om opskriften og indholdet i denne fodertype.

Foder til din Berner Sennen Senior

Det er vigtigt, at du sørger for at værne ekstra godt om hundens helbred, når din Berner Sennen rammer den lidt højere alder. En stor og stærk hund bruger sine muskler og krop gennem årene.

Hunden har mange kilo, som den til daglig slæber rundt på, hvorfor det ikke er unaturligt, at den vil få udfordringer med blandt andet knogler og led. Du kan finde det nødvendige udstyr her til at bekæmpe eventuelle smerter og gener.

Hvis din Berner Sennen har fået konstateret gigt eller begyndene gigt, så har vi skrevet en hjælpende artikel, der kan lindre smerterne mest muligt hos din store bamse. Læs artiklen her:

Essential Older

Essential Older giver dig rig mulighed for at servere måltider til din Berner Sennen, der er oppe i årene. Det er vigtigt, at der bliver passet godt på hundens krop. Den bliver stimuleret hele dagen, og har derfor også brug for energikilder, der kan opfylde hundens energidepoter med sund kost.

Din firbenede bedste ven vil ikke blive skuffet over denne fodertype. Produktet er fyldt med friske råvarer i form af kylling og and. Det er et kornfrit produkt, der ligeledes følger BOF-princippet. Du kan derfor altid forvente høj kvalitet.

Lyder dette som det perfekte match til din hund, så kan du klikke her eller på posen for at købe produktet.

NOW FRESH! Senior

NOW FRESH! Senior indeholder friske råvarer såsom kalkun, ænder og laks. Der er ikke brugt kød- og benmel fra biprodukter, væksthormoner, kunstige konserveringsmidler, hvede, majs, soja, fjerkræ og oksekød.

Produktet kan benyttes til overvægtige hunde, der med et helbredsmæssigt formål har behovet for vægttab. Foderet kan blandt andet også bruges til steriliserede tæver. Hvis du har en Berner Sennen, der døjer med vægten, så kan du ligeledes læse mere om, hvad du kan gøre for din hund, hvis den ender med ikke at kunne vedligeholde den anbefalede vægt. Læs mere her:

Hvis produkter er noget for din hund, så kan du klikke her eller på billedet for at anskaffe dig hundefoderet.

Afsluttende bemærkninger

Har du en Berner Sennen, der ikke er interesseret i den tørfoder, som du serverer på daglig basis? Den afviser madskålen, når du hælder den ellers velsmagende foder op. Måske er det på tide, at du afprøver en anden type foder. Du kan med fordel benytte dig af vådkost, der også har mange helbredsmæssige fordele for hunden. Du kan læse mere om dette her:

Seneste artikler