Bichon Havanais – Hundefoder til selskabshunden


Har du lige fået din søde lille Bichon Havanais hjem i stuen? Men er du i tvivl om, hvad sådan en lille størrelse skal have af foder? Så får du her et godt indblik i, hvilken foder du kan give din lille hvalp.

Essential laver masser af lækkert hundemad. Det er en dansk virksomhed, som primært laver måltider og godbidder til menneskets bedste ven – hunden.

Hele pointen med Essential er at forlænge og forbedre hundens liv. Så du kan blive gamle og lykkelig sammen med din søde hårbolle så længe som overhovedet muligt.

Du kan læse meget mere om Essensial i denne artikel Essential hundefoder – Dansk kvalitet fra første måltid.

Men hvis du er nysgerrig på, at finde ud af hvad du skal fodre din søde lille Bichon Havanais med så læs med i denne artikel.

Hvad skal min lille Bichon Havanais hvalp spise?

Essential the Beginning

For din lille Bichon Havanais hvalp er det vigtigt, at du investerer i noget foder, som sørger for at din hvalp får de rette vitaminer og mineraler, som den har behov for. Essential the Beginning er et helt særlig udviklet fuldfodersmåltid, som sikrer at din hvalp får det bedste af det bedste.

Essential the Beginning indeholder som minimum 74% æg, kylling, ørred og laks. Resten af ingredienserne kommer fra nøje udvalgte grøntsager, frugt og bær, som alle er med til at give din hvalp det ypperste.

Langt de fleste af Essentials produkter er kornfri, hvilket betyder at det foder du køber derigennem ikke giver din hund tomme kulhydrater. Du er derfor altid sikret, at din hvalp får den mængde mad, som den har behov for.

Til at starte med er det en god ide at opbløde måltidet med lidt varm vand. Dette gør at det bliver lidt nemmere for din hvalp at slubre den lækre masse i sig.

Det anbefales, at din lille hvalp spiser denne type mad de første 10-12 måneder af dens levetid. Herefter vælges der en variation, som er beregnet til voksne småhunde.

Du finder Essential the Beginning ved at klikke lige her eller på billedet.

ProBiotic LIVE Puppy MINI med Kalkun – hvalpefoder

Probiotic LIVE Puppy MINI er egnet som fuldkostfoder for hvalpe af de små racer. Med Probiotic LIVE Puppy MINI får du et yderst velsmagende produkt, som ikke går på kompromis. Produktet er 100% afbalanceret til hundehvalpens vækst, så din lille hvalp hverken får for meget eller for lidt foder.

Probiotic LIVE Puppy MINI indeholder probiotiske bakterier. Probiotiske bakterier er levende organismer, som er til stede i mange levende organismers tarmflora. Mikroorganismerne kan vel betegnes som gode bakterier, da de er med til at holde mave-tarmsystemet sundt.

Probiotic Live hunde og hvalpefoder bruger kun de allerbedste ingredienser. Du får i hundemaden ingredienser som rå kylling, kalkun, fisk, lam, majs, ris og diverse forskellige mineraler, olier og fedt.

Du finder dette lækre fuldmåltidsprodukter ved at klikke lige her eller på billedet.

Hvad skal min voksne Bichon Havanais spise?

Når din Bichon Havanais er mellem 10 og 12 måneder gammel, begynder den så småt at falde i kategorien som fuldvoksen. Det er derfor på tide at skifte hvalpefoderet ud med måltider, som er beregnet til voksne hunde.

Selvom Bichon Havanais er en lille hund, kræver den samme type mad som andre hunde. Som når den er hvalp kræver din hund at dens blodsukker ikke svinger alt for meget.

Derfor anbefales det også, at din voksne hund får serveret et kornfrit produkt. Hvis ikke din Bichon Havanais stiller de største krav til sin fodring, har du mange muligheder for, at finde netop det produkt du tænker passer bedst til din hund.

Essential the Taste Box Small Breed Living

Dette er en samlet pakke af forskellige hundemåltider. Der er tre smagsvarianter, og de er alle udviklet med største omhu for ikke at gøre din hund kræsen. Blanding er smagfuld og proppet med det lækreste kød.

Forskellen på de tre slags måltider er proteinkilden. Estate Essential Living er fx proppet med lam og hjort fra Storbritannien, hvor Essential Nautical Living er proppet med sæsonen fisk, herunder ørred, laks og sild.

Alle hundefodersprodukter fra Essential indeholder desuden Probiotics, som er med til at fremme din hunds mave og tarm system.

Du kan læse meget mere om de tre forskellige produkter i denne artikel lige her. Vil du ellers tænke, at dette er noget for dig og din hund, kan du klikke lige her eller på billedet, og læse mere om produktet på Essential egen hjemmeside

ProBiotic LIVE Adult MINI med Laks

Probiotic LIVE adult MINI indeholder probiotiske bakterier. Probiotiske bakterier er levende organismer, som er til stede i mange levende organismers tarmflora. Mikroorganismerne kan vel betegnes som gode bakterier, da de er med til at holde mave-tarmsystemet sundt.

Fuldfoderproduktet er er udviklet til at tilgodese alle din hunds ernæringsmæssige behov. Det er yderst velsmagende, og så egner det sig også til din hund, hvis den har lidt en sart mave.

Probiotic Live hundefoder bruger kun de allerbedste ingredienser. Du får ingredienser som rå kylling, kalkun, fisk, lam, majs, ris og diverse forskellige mineraler, olier og fedt.

Du finder produktet ved at klikke lige her eller på billedet.

Min Bichon Havanais er meget aktiv – hvad skal den spise?

Er du aktiv med din hund, så har den brug for sund og nærende mad. For ligesom en sportsudøver er det essentielt, at din hund får højenergifoder for at kunne præstere sit bedste.

En Bichon Havanais kan udrette meget. Du kan fx gå til agility, lydighed, freestyle dogdance, og flyball med den. Til disse aktiviteter får din hund brug for foder som giver den masser af energi.

Det kunne være fristende at vælge foder med højt niveau af kulhydrater. Men hvis du vælger at holde dig fra de kornfri produkter, får du dig en hund, som kan holde på energien meget længere.

Essential Stamina

Essential Stamina er et lækkert energigivende måltid til din hund. Essential Stamina er udviklet til at give din hund mest muligt energi, men kun hvis den kræver det. Med masser af protein og fedt får du den helt rigtige blanding af næringsstoffer, som din meget aktive Bichon Havanais har behov for.

Du kan vælge at give Essential Stamina som foder i en kortere periode, eller vælge at dette er din hunds go to måltid. Vær dog OBS på, at dette produkt har et højt indhold af kalorier, idet det er udviklet til hunde med meget højt aktivitetsniveau.

Du finder måltidsproduktet lige her.

Acana Sport & Agility

Acana Sport & Agility består af intet mindre end 75% kød. Din aktive hund har brug for masser af kød og fedt i sin kost, så den kan bibeholde sin udholdenhed og styrke.

Proteinerne understøtter din hunds muskelopbygning, mens fedtet bliver forbrændt som energi. De resterende 25% består af friske grøntsager, så din Bichon Havanais får den mængde naturlige vitaminer, som den har behov for.

Kødet som bliver brugt er altid helt friskt, og bliver leveret fra lokale bønder. Den friske fisk kommer desuden direkte fra vandene ved Nord Vancouver. Med masser af lækker fisk, får din hund den smukkeste og sundeste pels og hud.

Du kan læse mere om produktet i denne artikel lige her:

Du kan finde produktet lige her.

Hvad skal min overvægtige Bichon Havanais spise?

Der er desværre alt for mange hunde i Danmark, som lider af at være overvægtige. Menneskets godhed kan være altafgørende, når det gælder overspisning hos hunde. Mennesket har nemlig en tendens til, at fodre vores små bedste venner med alt muligt og dette gør altså vores hunde til små runde vapser.

Hvis din hund er blevet steriliseret, kan dette også gøre at din lille bedste ven er mere tilbøjelig til at tage på.

Hvis du er i tvivl, om din Bichon Havanais er overvægtig, kan du nemt føle på dens ribben. Hvis du bliver nødt til at trykke hårdt for at kunne mærke ribbenene, er din lille bedste ven allerede blevet for tyk.

En for tyk hund kan få problemer med hofter og albuer, da hunden ikke er bygget til at håndtere disse ekstra kilo.

Du kan læse mere om overvægtige hunde, og hvilken mad den har behov for lige her: Overvægtig hund? Find det rigtige foder til din hund

Acana Light and Fit

Har din Bichon Havanais fået lidt for meget på sidebenene, har den heldigvis mulighed for at smide nogle kilo. Acana skruer ikke ned for fedtet og op for kulhydraterne. De har i stedet skruet op for indholdet af protein.

Med denne blanding får du den rette mængde næring til din hund, hvis den trænger til at tabe sig. Det vigtigste er, at du sørger for at overholde en fodringsplan, så din lille bedste ven hverken får for meget eller for lidt mad.

Du kan finde produktet lige her.

Hvad skal min ældre Bichon Havanais spise?

Jo ældre din hund bliver, desto mere tilbøjelig er den til at tage på i vægt. Dette skyldes primært, at din hund bliver mindre aktiv. Det er derfor vigtigt, at din søde gamle Bichon Havanais får den rette mængde foder med den rette mængde energi.

Seniorfoder indeholder godt med fibre. Dette er en nødvendighed. idet det sætter fut i din skønne ældre hunds fordøjelse. Fibrene holder desuden din hund mæt i længere tid, hvilket gør, at den ikke kommer til at overspise.

Derudover er det vigtigt, at foderet til din senior hund har godt med fisk i, så den kan få smurt de gamle led med de rette fedtsyrer.

Når din hund bliver ældre, er den også mere tilbøjelig til at blive plaget af gigt. I denne artikel herunder, får du en guide i, hvad du kan gøre for din gigtplagede hund.

En tommelfingerregel siger, at man skal skifte sin hunds foder, når den runder de 8 år. Det er dog vigtigt at nævne, at du ikke skal gå efter et tal, men i stedet mærke og se efter hvordan din Bichon Havanais har det.

Essential Older

For din efterhånden ældre Bichon Havanais hund er det vigtigt, at du investerer i noget foder, som sørger for at din bedste ven får de rette vitaminer og mineraler. Essential Older er et helt særlig udviklet fuldfodersmåltid, som sikrer at din gamle hund får det bedste af det bedste.

Essential Older indeholder som minimum 74% æg, kylling, ørred og laks. Resten af ingredienserne kommer fra nøje udvalgte grøntsager, frugt og bær, som alle er med til at give din gamle hund det allerbedste.

Sørg for at opmåle den rette mængde foder til din gamle hund, idet den har nemmere ved at tage på.

Du finder det lækre måltidsprodukt lige her eller ved at klikke på billedet.

ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige MINI

Dette fuldfodersprodukt er udviklet til at tilgodese alle din hunds ernæringsmæssige behov, og så smager det hammer godt.

Probiotic Live hundefoder bruger kun de allerbedste ingredienser. Du får ingredienser som rå kylling, kalkun, fisk, lam, majs, ris og diverse forskellige mineraler, olier og fedt.

Når din hund bliver ældre bliver den mindre aktiv, derfor er der i denne foderblanding blevet skåret ned på kalorierne. Heldigvis indeholder måltidet stadig det bedste af det bedste, så din hund får et dejligt langt liv, med en masse lækkert mad.

Du kan derfor også bruge dette produkt, hvis din hund er blevet en smule overvægtig. Husk at kontrollere din hunds portioner, så den ikke får for meget eller for lidt mad.

Du kan læse endnu mere om foder til din ældre hund i denne artikel:

Du kan finde produktet fra Probiotic Live ved at klikke lige her.

Facts om Bichon Havanais

Hunderacen Bichon Havanais stammer fra Cuba, men har europæiske rødder. Det er en skøn lille langhåret vovse, som med sine små udtryksfulde øjne lader dig blive forelsket med det samme.

Racen blev arvlet som en selvskabshund for de Cubanske aristokrater tilbage i 1800-tallet, hvoraf hunden har fået øgenavnet ”Velcro hund”, idet den altid er ved sin ejers side.

Dette ry har Bichon Havanais stadig den dag i dag. Hunden kræver nemlig meget af din opmærksomhed, og tåler ikke at være alene hjemme alt for længe.

Bichon Havanais er ikke bare en sød skødehund, som bliver forkælet af sin familie. Nej, denne type racehund er yderst trænbar. Den er energisk og meget intelligent og kunne i princippet anvendes til alt fra cirkushund til servicehund.

Dog er Bichon Havanais et utrolig blid og kærlig hund. Med en Havaneser i hjemmet er du sikret dig et en masse god energi. Havaneseren forelsker sig i hvem som helst. Du skal derfor ikke være bange for, om din nye hvalp eller voksne Havaneser ikke bryder sig om dig – for det kan du tro, at den gør.

En Bichon Havanais kan godt lide at se verden oppefra, og vælger derfor typisk en udkigspost i hjemmet. Dette er for at se verden fra et andet perspektiv og dermed være i øjenhøjde med dig.

Bichon kan dog have en tendens til at gø af forbipasserende, men hvis du får den opdraget ordentligt, er dette en dårlig vane, som kan ændres.

Er du og Bichon Havanais et match?

At have en Bichon Havanais kræver ikke tonsvis af erfaring. Dog er det stadig godt at sætte sig ind i sin nye bedste vens behov. Du kan derfor stille dig selv disse tre spørgsmål, for at finde ud af om du og en Bichon Havanais er det perfekte match.

  1. Kan din nye bedste ven være en hund, og vil du nyde at den følger dig overalt?
  2. Har du tiden og lysten til at børste, bade og pleje den krævende pels? Ikke bare nu, men også om 10 år?
  3. Er du tit hjemme, eller har du mulighed for at få passet din Bichon Havanais, hvis du nu skulle på en længere rejse?

Kan du svare JA til disse spørgsmål, så er du i hvert fald kvalificeret til at få en sød, rar, betænksom og fjollet hund som en Bichon Havanais.

Afsluttende bemærkninger

Der findes et hav af skønne muligheder, når det gælder fodring af din bedste ven. I denne artikel har vi samlet det bedste af det bedste, så du kan få et indblik i, hvad din Bichon Havanais har brug for.

Vil du gerne læse lidt mere om madtyper, er der på vielskerdyr.dk skrevet en masse gode artikler om forskellige typer af foder til din hund.

Er din hund kræsen, kan du nemt gøre noget ved det. Hop ind på denne artikel og få et overblik over hvad du kan gøre for din bedste ven:

Nogle små hunderacer kan godt have problemer med maven, i denne artikel får du en guide i, hvad din sarte hund mangler.

Det kan også være at din hund er allergisk over for et foderprodukt. Heldigvis kan du i denne artikel blive guidet i, hvad du i sådanne et tilfælde skal fodre din Bichon Havanais.

Rigtig god fornøjelse og så skal det nævnes, at hvis du har nogle spørgsmål eller idéer til nye artikler, er du meget velkommen til at kontakte os på kontakt@vielskerdyr.dk

Christina

Jeg elsker dyr, så simpelt er det. Eftersom jeg er vokset op med hunde, katte, kaniner og geder, har jeg altid haft et tæt bånd med mine kæledyr. Jeg går meget op i, at de små firbenede har det godt, og bliver behandlet ordentligt. Derfor bruger jeg min interesse på at finde de bedste produkter til dit kæledyr, så du og din bedste ven kan få et langt og lykkeligt liv sammen.

Seneste artikler