Cairn Terrier – Foder til hunden fra det skotske højland


En Cairn Terrier er en lille, glad og familievenlig hund. Hunderacen går helt tilbage til det skotske højland i det 14. århundrede, hvor hunden blev brugt til jagt af mus, rotter og ræve. 

I det 20. århundrede blev hunderacen anerkendt som værende en selvstændig race. I dag er Cairn Terrier en af de mest populære hunderacer i Danmark.

Hvis du er så heldig at have sådan en nysgerrig fætter i hjemmet, men ikke er sikker på hvad du skal fodre din Cairn Terrier med, så læs med her.

Hundefoderuniverset er kæmpestort, og det kan være svært at finde rundt i. Derfor får du i denne artikel anbefalet forskellige typer af foder, som er egnet til alle typer Cairn Terrier. Om så de er unge, gamle, tykke eller tynde.

Der er dog en ting, du skal have for øje, når du køber foder til din lille vovse. Det foder du køber, er din hunds eneste vej til næring. Derfor bør du give den foder, som er tilsvarende det, du selv ville spise. Køb derfor altid foder som falder så tæt ind på din hunds naturlige diet som muligt.

Hvad skal min Cairn Terrier hvalp af af foder?

En Cairn Terrier hvalp er en nysgerrig lille hund. Derfor handler de første mange måneder om at lade din Cairn Terrier møde så mange positive øjeblikke, mennesker og dyr som muligt.

Et positivt møde kunne være at servere et næringsrigt, smagfuldt og lækkert hundefoderprodukt. På den måde får din hvalp indtrykket af noget spændende og rart. En positiv foderoplevelse kan nemlig hjælpe med at skabe en tryg atmosfære omkring fodringstidspunkt og mad generelt.

Den rette type mad er dog ikke nok. Du bør nemlig også være opmærksom på, hvor meget din hvalp spiser. En hvalp kræver mad tre gange om dagen. Det vil derfor anbefales, at du fodrer din hvalp sideløbende med jeres egne måltider i hjemmet.

Trods de mange måltider om dagen er det ikke ensbetydende med, at din hvalp skal have store mængder mad. Det er nemlig essentielt, at du sørger for, at din hvalp får den helt rette mængde proteiner, vitaminer og mineraler. Hvis du fylder for meget foder på din hvalp, kan det ende med at skade din hvalps knogler og led grundet væksthastighed.

Følg derfor et skema over hvor mange gram foder din hvalp skal have til hvert måltid. På den måde er du sikker på, at din Cairn Terrier hvalp får den helt rette mængde foder. Du kan finde sådanne skemaer, på den hjemmeside hvor du har købt foderproduktet eller på bagsiden af foderposen.

Vælg desuden foder som er udviklet specielt til hvalpe. Hvalpe har ikke godt af foder med for mange kulhydrater, da kulhydrater kan give din hvalp et ustabilt blodsukker. Et ustabilt blodsukker kan forårsage unødvendigt stress hos din hvalp.

Small Size Essential the Beginning

Essential the Beginning er et næringsfyldt måltidsprodukt til din Cairn Terrier hvalp.

Fuldfoderproduktet er proppet med alt, hvad din lille nysgerrige hvalp kunne ønske sig. En Cairn Terrier hvalp har brug for foder med masser af energi, protein og vitaminer. Dette lækre produkt for Essential efterlever netop dette.

Essential the Beginning indeholder hele 85% kød, resten af måltidsproduktet er vitamin- og mineralrige grøntsager og bær.

Fuldfoderproduktet fra Essential Foods er ”grain free”. Dette betyder, at denne fodertype ikke indeholder unødvendige kulhydrater. Foder med for mange kulhydrater kan nemlig give din Cairn Terrier hvalp et ustabilt blodsukker, som kan stresse din lille pjuskede trold.

Essential the Beginning er ikke bare et ”grain free” produkt. Essential er nemlig udviklet ud fra det såkaldte BOF-princip, som du kan læse meget mere lige her.

Hvis du tænker, at Essential the Beginning lyder som noget for din Cairn Terrier hvalp,  kan du klikke lige her eller på billedet.

NOW FRESH! – Puppy

NOW FRESH! fra Petcurean er et 100% naturligt hundefoderprodukt. Fuldfoderproduktet indeholder kun naturlige ingredienser heriblandt frisk kalkun, and, laks, ærter og kartofler.

NOW FRESH! Puppy er for din hvalp, hvis du ønsker at din hund skal følge sin naturlige kost.

Der er ingen kunstige konserveringsmidler, væksthormoner eller tomme kalorier i NOW FRESH!. Dette er af den simple grund, at kunstige tilsætningsstoffer ikke er hvad din hvalp vil spise i det vilde.

NOW FRESH! overlader intet til tilfældighederne. Derfor er produktet kun bestående af ingredienser, som giver din Cairn Terrier hvalp, alt hvad den har behov for.

NOW FRESH! indeholder desuden ingen unødvendige kulhydrater. På den måde kan du være sikker på, at din hvalp får et næringsrigt produkt, som ikke forårsager stress eller andre gener.

Du finder dette naurlige produkt fra NOW FRESH! Puppy ved at klikke lige her eller på billedet.  

ACANA – Puppy Small Breed (Kylling & Fisk)

ACANA – Puppy Small Breed (Kylling & Fisk) er et canadiske hundefodermærke, som fylder deres fuldfoderproduktet med de lækreste friske ingredienser.

Du finder blandt andet frilandskylling, vildtfangede flyndere og friske redelagte æg i dette fodermix til hvalpe af små hunderacer.

ACANA – Puppy Small Breed er et specialudviklet produkt, som er med til at styrke små hunderacers fysiske udvikling. Foderet er rig på fedt og protein, og dette giver din hvalp de helt rigtige forudsætninger for et nærigt og lækkert måltid i dens første spæde måneder.

Du finder dette lækre produkt ved at trykke på billedet eller lige her.

Hvad skal min voksne Cairn Terrier have af foder?

En Cairn Terrier er fuldt udvokset, når den er 12-15 måneder gammel. Hvis din Cairn Terrier er i den alder, er det på tide at skifte hvalpefoderet ud med voksenhundefoder.

Din voksne hund skal nu til at vænne sig til et nyt foderprodukt. For at gøre dette nemmest for dig selv og din hund, er det en god ide at blande en smule af voksenfoderet op med lidt hvalpefoder. På den måde kan du lave en glidende overgang mellem de to foderprodukter.

Din voksne hunde tåler heller ikke for mange kulhydrater, da den skal stadig holde styr på sit blodsukker. Derfor kan det være en god ide at vælge et foderprodukt, som bevæger sig ovre i det mere naturlige.

Her får du præsenteret tre superlækre og naturlige foderprodukter til din voksne Cairn Terrier.

Mix Naturea Naturals Adult med laks, lam og kylling

Denne hammerskønne foderblanding fra Naturea Naturals har alt hvad din hund kunne drømme om. Naturea Naturals går med deres Mix all in for at give din Cairn Terrier en nuanceret og lækker smagsoplevelse.

Fuldfoderproduktet bruger kun helt friske ingredienser. Udover en masse gode proteinkilder såsom laks, lam, kød og æg, indeholder Nautrea Naturals Mix også manano-oligosaccahrider. Denne fedtsyre bibeholder din hunds mave-tarmsystem sundt, samt holder dens immunsystem intakt.

Dette mix giver din Cairn Terrier den bedste og mest smagfulde oplevelse. Du finder produktet ved at trykke lige her eller på billedet.

The Taste Box Small Breed Living

Essential forkæler endnu en gang din hund med et lækkert måltidsprodukt. Blandingen her indeholder alt, hvad din Cairn Terrier har behov for.

Et af Essentials kerneværdier er, at det foder du serverer til din hund, skal indeholde de allerbedste ingredienser i. Derfor tilbyder Essential Foods dig forskellige prøvepakker, så du kan finde ud af, om Essentials produkter er noget for din hund. Disse prøvepakker indeholder selvfølgelig kun de allerbedste ingredienser for din hun.

Dette produkt giver din hund mulighed for at spise mere varieret. Essential The Taste Box består af tre populære måltidsprodukter fra Essential Foods: Estate LivingNautical Living og Superior Living. Du kan læse meget mere om Essential Food og disse produkter i denne artikel lige her.

Du finder the Taste Box Small Breed Living ved at trykke lige her eller på billedet.

ProBiotic LIVE Adult MINI med Laks

Dette fuldfoderprodukt fra ProBiotic Live er udviklet til den voksne hund af mindre hunderacer. Foderet indeholder gode probiotiske bakterier, som hjælper din hund med at holde dens mave-tarmsystem ved lige.

Probiotiske bakterier er levende mikroorganismer, som lever i større organismers tarmflora. Disse bakterier er essentielle for en god fordøjelse og en sund og afbalanceret hund.

Probiotic Live bruger kun de allerbedste ingredienser. Ingredienser som dækker din hunds ernæringsmæssigebehov, og som samtidig gør måltidet yderst velsmagende.

I foderproduktet får din hund ingredienser som rå kylling, kalkun, lam, ris og en masse gode omega 3 fedtsyrer fra laks.

Du finder produktet ved at trykke lige her eller ved at klikke på billedet.

Hvad skal min ældre Carin Terrier have af foder?

En Cairn Terrier er en aktiv lille sag. Den nyder at rende rundt og grave dybe huller i håb om at finde en mus.

Men når din Cairn Terrier bliver ældre, kan den godt begynde at blive en smule doven. Din lettere dovne Cairn Terrier vil nu elske at være sammen med dig og dine børn, lige meget hvor I er.

Når din ældre dovne Cairn Terrier lægger sig til ro, bliver dens aktivitetsniveau selvfølgelig formindsket. Dens vægt kan derfor stige grundet manglende aktivering, og derfor er det en god ide at ty til nye foderprodukter.

Disse foderprodukter til ældre hunde er fulde af fibre, omega 3 fedtsyrer og proteiner. Du kan derfor med ro i sindet servere sådan et fuldfoderprodukt for din ældre Cairn Terrier.

NOW FRESH! – Senior

Dette foderprodukt fra NOW FRESH! er et lækkert naturligt måltid, som kun indeholder gode animalske proteiner og naturlige ingredienser. Produktet er lavet ud af 100% frisk kalkun, and, laks og vitaminrige grøntsager.

NOW FRESH! går ind for at deres foderprodukter ikke indeholder væksthormoner eller kunstige konserveringsmidler.

NOW FRESH! Senior indeholder desuden en masse gode omega 3 fedtsyrer, som hjælper med at bibeholde din ældre Cairn Terriers bevægelighed. Derudover indeholder NOW FRESH! Senior probiotika, som er med til at støtte din hunds tarmflora og dermed også din hunds evne til at fordøje sin mad.

Du finder dette naturlige foderprodukt ved at trykke lige her eller på billedet

Orijen – Senior

Det eneste du finder i Orijen, er fødevarer fra naturen. Ligesom din hund selv ville have gjort det, hvis den skulle lede efter mad. 

Orijen Senior indeholder en masse sunde og lækre animalske proteinkilder. Her i blandt frisk fjerkræ, friske hele æg og en masse god fisk.

85% af Orijens produkter er kød, hvoraf 2/3 er fra en rå kødkilde. De resterende ingredienser er nøje udvalgte grøntsager og bær, som giver din hund de næringsstoffer, som den har behov for.

Derudover er der næsten ingen kulhydrater at finde i Orijen Senior. Produktet består næsten udelukkende af fyldige proteiner, som holder din ældre hund mæt i god tid.

Du finder dette skønne produkt til din ældre hund ved at klikke lige her eller på billedet.

Essential Older – foder til den gamle hund. 

Essential Foods har fremstillet et skønt måltidprodukt til din ældre Cairn Terrier. Essential Older, som produktet hedder, giver din ældre hund alt det den har brug for.

Måltidsproduktet indeholder kun de allerbedste ingredienser. Du vil blandt andet finde and, kylling, laks og PreBiotics i denne foderblanding.

Produktet har et højt protein- og fibreindhold hvilket sørger for, at din hund holder sig mæt i længere tid.

Essential Older følger også BOF-princippet, så du med god samvittighed kan servere din ældre Cairn Terrier et lækkert naturligt måltid.

Du finder dette lækre produkt til din ældre vaps ved at klikke lige her eller på billedet.

Hvad skal min overvægtige Cairn Terrier have af foder

Der er desværre alt for mange overvægtige hunde i Danmark. Dette skyldes til dels, at vi som ejere godt kan være en smule gavmilde. En Cairn Terrier kan også blive ramt af overvægt. Og da Cairn Terrieren er en mindre hund, kan det være ekstra hårdt for den lille krop.

Er du i tvivl, om din Cairn Terrier er blevet overvægtig, kan du blidt trykke et par fingre tæt ved dens ribben. Kan du ikke mærke dens ribben, betyder dette at din vaps har lidt for mange kilo på kroppen.

Du kan læse meget mere om foder til overvægtige hunde i denne artikel:

Men her får du også et par hundefoderprodukter til din overvægtige Caire Terrier med på vejen.

ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige MINI – hundefoder

ProBiotic Live Senior er et kalorielet måltidsprodukt til din overvægtige hund. ProBiotic Live går ikke på kompromis med dette produkt. Derfor får din hund stadig et lækkert og smagfuldt måltid, også selvom at det er til den lette side.

ProBiotic Live indeholder probiotiske bakterier, som hjælper med at vedligeholde din hunds mave-tarmsystem. Udover probiotiske bakterier indeholder ProBiotic Live også en god mængde kød samt gode omega 3 fedtsyrer fra lakseolie.

Du finder dette kalorielette, men smagfulde produkt ved at klikke lige her eller på billedet

First Buddy Senior eller Light hundefoder

First buddy er Gilpas eget mærke, som er blevet udviklet grundet ønske fra forbrugere. First Buddy Senior eller Light er til din Cairn Terrier som gerne vil tabe nogle kilo. Foderproduktet er designet ud fra den nyeste forskning, og er derfor et af de førende hundefoderprodukter på markedet, når det handler om forskningsbaseret hundefoder.

First Buddy Light er et kalorielet foderprodukt, som har et øget proteinindhold. Produktet er fyldt med fibre, and, kanin, og omega 3 fedtsyrer fra laks. Alle disse ingredienser er nøje udvalgte for, at din vaps kan holde sig mæt i lang tid.

Det er vigtig for Gilpa og First Buddy, at den mad du serverer for din hund, er tilsvarende det, du selv ville spise. Derfor indeholder dette produkt kun naturlige ingredienser, som minder om den mad, din hund ville spise i naturen.

Du finder dette lækre kalorielette fuldfoderprodukt ved at klikke lige her eller på billedet

Passer du og en Cairn Terrier sammen?

En Cairn Terrier er en charmerende lille sag, som elsker at være sammen med dens familie. Er du interesseret i at have sådan en lille trold i hjemmet, kan du her se, om du og en Cairn Terrier passer sammen.

  1. Du har lyst og tid til at træne din Cairn Terrier både fysisk og mentalt.
  2. Du har det okay med, at den er omkring dig konstant.
  3. Du har mulighed for at gå ture eller lukke din Cairn Terrier ud.

Hvis du kan genkende dig selv i disse udsagn, er en Cairn Terrier måske et godt køb for dig. Med en Cairn Terrier i hjemmet får du en masse liv og glæde, og du vil absolut ikke fortryde det.

Afsluttende bemærkninger

Hundefoderverdenen er stor. Den kan nemt virke en smule uoverskueligt, men fortvivl ikke det er hele umagen værd. Din pjuskede hyggetrold vil sætte kæmpe stor pris på, at du serverer noget superlækkert foder.  

Er du interesseret i at vide mere om de forskellige fodertyper, kan du på vielskerdyr.dk finde en masse gode artikler.

Er din hund kræsen, kan du i denne artikel læse om, hvad du kan gøre for at hjælpe din kræsne Cairn Terrier. Du finder artiklen her:

Visse hunderacer kan opleve problemer med allergi og sarte maver. I disse artikler får du et overblik over, hvilke muligheder der er for din hund:

Held og lykke med foderjagten! Hvis du har spørgsmål eller ligger inde med idéer til nye artikler, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vielskerdyr.dk

Christina

Jeg elsker dyr, så simpelt er det. Eftersom jeg er vokset op med hunde, katte, kaniner og geder, har jeg altid haft et tæt bånd med mine kæledyr. Jeg går meget op i, at de små firbenede har det godt, og bliver behandlet ordentligt. Derfor bruger jeg min interesse på at finde de bedste produkter til dit kæledyr, så du og din bedste ven kan få et langt og lykkeligt liv sammen.

Seneste artikler