Cavalier King Charles Spaniel – Hundefoder til din bedste ven


Cavalier King Charles Spaniel er en lille elskværdig jagthund. Hunderacen går helt tilbage til det 13. århundrede, hvor hunden var elsket af de engelske aristokrater.

I det 20. århundrede fik hunden atter en opblomstring, og i dag er Cavalier King Charles Spaniel en yderst elsket og populær hunderace i Danmark.

Har du sådan en elskværdig firbenet bedste ven i hjemmet, og er du på udkig efter det helt rigtige foder til netop din hund så læs med her.

Hundefoder kan være en jungle at finde rundt i. Derfor får du her anbefalet forskellige typer af foder, som passer til enten din unge, voksne, overvægtige eller gamle Cavalier King Charles Spaniel.

Når du køber foder til din lille vovse, skal du huske på, at det foder du køber, er dens vej til næring. Det vil altså sige, at den føde du giver, svarer til den mad, du selv spiser. Derfor er det vigtigt at købe noget ordentligt foder, så din hund får det, den har behov for.

Hvad skal min Cavalier King Charles Spaniel hvalp spise?

Det er vigtigt for din hvalp at få den helt rette foder. Og det er vigtigt at huske, at en ny hvalp kræver den rette mængde mad for ikke at vokse for hurtigt.

Det anbefales, at hundehvalpe spiser tre gange om dagen. Så når du sætter dig for at spise morgenmad, frokost og aftensmad, kan du lige så nemt fodre din Cavalier King Charles Spaniel hvalp samtidigt.

For en Cavalier King Charles Spaniel hvalp er det vigtigt at servere noget foder med fyld i. Det skal være proppet med de rette vitaminer og mineraler, så din hvalp kan udvikle sig ordentligt.

Det er dog vigtigt ikke at fylde for meget guf på sin hvalp. I sådanne tilfælde kan hundens led og knogler ikke følge med, og der kan ske skade på den lille porøse krop.

Derfor er det en god ide, at følge et skema over hvor meget din hund skal have af foder. Sådanne skemaer findes typisk på bagsiden af hundefoderet, eller på hjemmesiden du bestiller din hundemad hjem fra.

Det er en god ide at vælge foder, som er specialudviklet til hvalpe af små racer. Dernæst er det vigtigt at vælge foder, som ikke har et for højt indhold af tomme kulhydrater. Hvis din hvalp fx får for meget majs, korn eller ris, kan dens blodsukker ryge helt til tops, og give din lille hvalp ustabile udsving.

Måden at forhindre dette på er, ved at fodre din hvalp med foder som indeholder fyldige kulhydrater og en god mængde protein. Et højt indhold af protein er med til at stabilisere din hvalps blodsukker, og dermed sørge for, at din lille Cavalier King Charles Spaniel ikke bliver udsat for unødvendigt stress.

Essential the Beginning – hvalpefoder

Første produkt som vi vil anbefale, er fra det danske mærke Essential.

Mærket laver mest foder og godbidder til hunde, men er også begyndt at bevæge sig over i kattenes verden. Det om katte skal vi dog ikke snakke om her.

Essential laver nemlig et bestemt måltidsprodukt til hvalpe af små racer. Med dette produkt sætter Essential som mål, at give din hvalp en god start på livet, så du og din bedste ven kan få et langt og lykkeligt liv sammen.

Essential the Beginning er produktet, som Essential har specialudviklet til hvalpe. En god ide er at vælge den fodertype, som passer til din hunds størrelse. I dette tilfælde er det Small Size Essential the Beginning.

Måltidsproduktet består af friske skotske atlanterhavslaks, som indeholder gode lækre omega 3 fedtsyrer. Omega 3 fedtsyrer er hammergodt for din lille vaps.

Foderet består desuden af kylling, and, friske æg og preBiotics. Hvalpemåltidet går efter BOF-princippet, som du kan læse meget mere om i denne artikel skrevet til vielskerdyr.dk.

Essential the Beginning er et kornfri produkt netop for ikke at give din hvalp unødvendige kulhydrater. Du kan derfor altid have ro i maven, når du fodrer din lille Cavalier.

Det anbefales at opbløde måltidet med lidt varmt vand til at starte med. Dette gøres for at gøre det nemmere for din hvalp at spise den ellers tørre tørfoder.

Du finder dette lækre produkt til din Cavalier King Charles Spaniel ved at klikke her eller på billedet.

First Buddy Puppy – hvalpefoder

Det andet hvalpeprodukt som vi vil anbefale, er fra First Buddy. Et lækkert foderprodukt som indeholder alt det, din hvalp har behov for.

Denne type hvalpefoder er udviklet til alle hunderacer. Foderet er glutenfrit, og er fyldt med god protein fra and og kanin. Dette gør at størstedelen af alle hunde kan spise, og trives med First Buddy.

Du kan fodre din Cavalier King Charles Spaniel med denne type hundefoder i op til 12 måneder. Foderet sikrer din hvalps opvækst i løbet af det år, hvor hunden får serveret denne type mad.

Du finder dette lækre hvalpeprodukt ved at trykke lige her eller på billedet.

Hvad skal min voksne Cavalier King Charles Spaniel have af foder?

Når en Cavalier King Charles Spaniel når de 12-15 måneder, går den under betegnelsen som fuldvoksen. Det er derfor nu på tide at udskifte din hunds hvalpefoder med voksenhundefoder.

Selvom din hund nu skal til at spise voksenfoder, er det stadig vigtigt ikke at proppe på med kulhydraterne. En voksen hund skal nemlig stadig holde styr på sit blodsukker. Derfor anbefales det, at din voksne Cavalier King Charles Spaniel stadig bliver fodret med et kornfri foderprodukt.

Din Cavalier King Charles kan godt være en smule kræsen. Dette kan du heldigvis rette op på, ved at sørge for at variere i din Cavaliers kost en smule. På den måde får den lidt forskelligt protein, og bliver på den måde ikke vant til en bestemt type af foder.

Essential the Taste Box Small Breed Living

Vi vil starte med at anbefale dette lækre produkt til din voksne hund. Essential laver mad til hunde i alle aldre, og små fuldvoksne Cavalier King Charles Spaniel hunde er ikke en undtagelse.

Essential laver et lækkert og varieret sæt, som passer rigtigt godt til din Cavalier. Sættet indeholder tre forskellige typer af lækkert hundefoder. De tre smagsvarianter er sammensat nøje og udviklet til at få din hund til at spise og elske alle tre.

Blandingen booster din hunds appetit, og sørger samtidigt for, at din fuldvoksne Cavalier King Charles Spaniel får alle de næringsstoffer, som den har brug og behov for.

Med masser af protein er Essential the Taste Box Small Breed Living et rigtigt lækkert måltid for din voksne Cavalier. Og vi kan garantere at du vil få en rigtig glad hund ved køb af dette produkt.

Du finder produktet ved at klikke her eller på billedet. Hvis du gerne vil læse lidt mere om, Essentials produkter kan du i denne artikel blive informeret mere deromkring.

ProBiotic LIVE Adult MINI med Laks

Et andet produkt som vi gerne vil anbefale til din voksne Cavalier, er ProBiotic LIVE adult MINI med laks.

Dette lækre produkt indeholder alt det bedste til din hund. Det er fyldt med proteiner, og så er hemmeligheden bag ProBiotics, at bruger probiotiske bakterier. Probiotiske bakterier er med til at styrke din hunds tarmflora.

En sund tarm gør din hund balanceret. Den vil derfor få mere energi og blive meget gladere.

ProBiotics indeholder rå kylling, kalkun, fisk, lam, majs, ris og diverse forskellige mineraler, olier og fedt. MUMS – lige noget for din søde Cavalier King Charles Spaniel.

Du kan finde produktet ved at klikke lige her eller på billedet.

Min Cavalier King Charles Spaniel er blevet overvægtig – hvad skal den spise?

Mange hunde er desværre alt for overvægtige i Danmark. Dette skyldes til dels, at mennesket nyder at lade de små firbenede være en del af aftenbordet. Vi er simpelthen for gode af os. En Cavalier King Charles Spaniel kan også blive ramt af overvægt. Og siden Cavalier er en lille og porøs hund, kan det være ekstra hårdt for den lille krop.

Hvis du er i tvivl, om hvorvidt din Cavalier er overvægtig, kan du trykke den blidt ved ribbene. Hvis ikke du kan mærke dens ribben, er dette ensbetydende med, at din vabs har fået lidt for meget på sidebenene.

Du kan læse mere om foder til din overvægtige bedste ven i denne artikel lige her:

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge til din overvægtige Cavalier, får du et anbefalingsværdigt produkt.

ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige MINI – hundefoder

ProBiotic laver fuldfoderprodukter, som er udviklet til at tilgodese alle hundens ernæringsmæssige behov. Maden er friskt og næringsholdigt, og så smager det hammergodt.

ProBiotic bruger kun de bedste af de bedste ingredienser. Du kan derfor altid være sikker på, at din hund får det lækreste måltid. I denne blanding får du ingredienser som kylling, fisk, lam, kalkun, majs, ris, omega 3 fedtsyrer samt en masse forskellige mineraler.

Udover dette indeholder ProBiotic probiotiske bakterier, som er levende organismer, som lever i andre større organismers tarmflora. Disse mikroorganismer er gode bakterier, og er med til at bibeholde et sundt mave-tarmsystem.

Du kan finde produktet ved enten at klikke på billedet eller lige her.

Hvad skal min ældre Cavalier King Charles Spaniel spise?

Cavalier King Charles Spaniel er en rigtig hyggehund – specielt når den kommer op i årene. Jeg har selv haft en Cavalier King Charles Spaniel, og hun var det største hyggedyr længe. Pepsi, som hun hed, blev i hendes sidste år mere og mere drænet og træt. Dette er et ældningstegn hos de fleste hunde og specielt hos en Cavalier.

En Cavalier nyder at hygge om sine ejere. De lever og ånder for, at være i selskab med dem den holder allermest af.

Når en Cavalier bliver gammel, bliver den automatisk mere doven. Den orker ikke længere at løbe efter fugle eller grave efter mus i jorden – nu vil den gerne have lidt ro.

Når din lille bedste ven så lægger sig til ro, bliver dens aktivitetsniveau selvfølgelig formindsket, og vægten kan derfor stige.

Det er nu en god ide, at sørge for at din gamle Cavalier King Charles Spaniel får det foder, den har behov for.

Derfor får du her to lækre produkter, som du kan prøve af hos din ældre Cavalier King Charles Spaniel.

Essential Older – foder til den gamle hund.

Seniorhundefoder indeholder masser af fibre. Dette er vigtigt, idet hundens gamle krop har brug for noget, som kan sætte gang i mavesystemet. Fibrene holder desuden din hund mæt i længere tid, og derfor formindsker det din hunds tendens til at overspise.

Essential har lavet et lækkert produkt til din efterhånden ældre Cavalier King Charles Spaniel.

Essential Older indeholder som minimum 74% æg, kylling, ørred og laks. De resterende ingredienser kommer fra nøje udvalgte grøntsager, frugt og bær, som alle er med til at give din gamle hund det allerbedste.

Som da din hund var hvalp eller voksen er det stadig vigtigt ikke at proppe din Cavaliers kost med tomme kulhydrater. Både for ikke at give unødvendigt stress, men også for at holde din hund mæt i længere tid.

Vil du gerne vide mere om mad til din ældre hund, kan du læse meget mere i denne artikel lige her.

Ældre hunde kan også være tilbøjeligt til at blive plaget af gigt. Hvis din Cavalier King Charles lider af dette, får du en guide lige her:

Du finder Essential Older ved at klikke lige her eller på billedet.

First Buddy Senior eller Light hundefoder

First buddy er det perfekte foder til din lidt ældre Cavalier King Charles Spaniel. Det er fyldt med lækre ingredienser, som øger produktets proteinindhold.

First Buddy Senior eller Light hundefoder har også et reduceret fedtindhold, hvilket gør at produktet også er egnet til overvægtige hunde.

Produktet er glutenfrit, og indeholder desuden naturligt glucosamin, som er rigtig godt til den ældre hunds mobilitet. Da dette øger din hunds bevægelsesfrihed, gør det din trætte og ældre Cavalier King Charles Spaniel til en glad og bevægelig livsnyder.

Produktet er udviklet til alle hunde racer, du skal derfor kun være OBS på at give din Cavalier den rette mængde.

Du finder det lækre produkt ved at trykke her eller på billedet ovenover.

Facts om en Cavalier King Charles Spaniel

En Cavalier King Charles Spaniel er en nænsom og kærlig familiehund. Den passer ind hos de fleste, og nyder rigtig godt af at have nogen omkring sig. Cavalien er ikke en særlig aktiv hund, og nyder at kunne lægge sig på sin ejers skød.

Cavalier King Charles Spaniel er kendetegnet med sin lange snude og spinkle krop. Racen kan findes i fire forskellige farver, hvor den mest populære er den hvide med gyldenbrune nuancer.  

Pelsen er nem at holde ved lige, og kræver ikke megen pleje eller klipning. En Cavalier er derfor en nem hund at have med at gøre. Den er en fantastisk legekammerat, og så er den yderst kærlig at være sammen med. Den er trofast, og ved godt, at du er dens ejer.

Du bør altid have din lille nysgerrige Cavalier King Charles Spaniel i snor. Hunderacen er af opstøver oprindelse, og er derfor vild med at gå på opdagelse.

Cavalien kan godt finde på at løbe ud foran biler eller cykler, hvis den får øje på en fugl i det fjerne. Hav derfor altid godt øje på din Cavalier hvis du vælger at holde den uden snor.

Når det så er sagt, så er Cavalier King Charles Spaniel en meget anbefalelsesværdig hund. Cavalien vil følge dig i tykt og tyndt, og altid sørge for at du kommer i dens første række.

Du vil derfor ikke fortryde at få dig en Cavalier King Charles Spaniel som et ekstra familiemedlem.

Passer du og en Cavalier King Charles Spaniel sammen?

Er du usikker på om du og en Cavalier King Charles Spaniel passer sammen, kan du i nedenstående spørgsmål komme lidt tættere på svaret.

Der spiller selvfølgelig flere faktorer ind i valget af hund. Men hav disse i hovedet når I overvejer hvilken hund, I gerne vil elske og behandle som jeres egen for resten af din hunds liv.

  1. Vil du kunne give din Cavalier King Charles Spaniel den opmærksomhed, som den kræver?
  2. Har du lyst til at åbne op for en verden fuld af kærlighed?
  3. Er du meget hjemme, eller er der en eller flere i din husstand som er hjemme til at holde øje med din lille nye firbenede bedste ven?

Kan du nikke genkendende til disse tre spørgsmål, så kan du med god samvittighed få dig en ny, kærlig og skøn Cavalier King Charles Spaniel.

Afsluttende bemærkninger

Vi håber du er blevet lidt klogere på hvad din Cavalier King Charles Spaniel skal have af foder. Det er svært at finde rundt i, og hvis du stadig er i tvivl, så besøg din lokale dyreforretning og spørge dem om vejledning.

Vil du gerne vide lidt mere, om de forskellige fodringstyper som findes til din bedste lille firbenede ven, kan du på vielskerdyr.dk læse en masse gode artikler om netop dette

Hvis din hund er kræsen, kan du nemt gøre noget ved det. Du får nemlig i denne artikel, et overblik over hvad du kan gøre for din bedste ven:

Nogle små hunderacer kan godt have problemer med maven. Derfor får du i denne artikel en guide i, hvad din sarte hund mangler.

Det kan være, at din hund er allergisk over for et foderprodukt. Heldigvis kan du blive klogere på sådanne et tilfælde ved at læse disse artikler:

Rigtig god fornøjelse og så skal det nævnes, at hvis du har nogle spørgsmål eller idéer til nye artikler, er du meget velkommen til at kontakte os på kontakt@vielskerdyr.dk

Christina

Jeg elsker dyr, så simpelt er det. Eftersom jeg er vokset op med hunde, katte, kaniner og geder, har jeg altid haft et tæt bånd med mine kæledyr. Jeg går meget op i, at de små firbenede har det godt, og bliver behandlet ordentligt. Derfor bruger jeg min interesse på at finde de bedste produkter til dit kæledyr, så du og din bedste ven kan få et langt og lykkeligt liv sammen.

Seneste artikler