Cocker Spaniel – Hundefoder til jagt- og familiehunden


Der findes næsten ikke noget bedre, end at ligge foran tv’et med sin Cocker Spaniel og nulre dens dejlige bløde øre. Men vidste du, at Cocker Spaniel oprindeligt blev brugt som jagthund og slet ikke kom ind i stuen efter jagt?

Heldigvis er de søde Cocker Spaniel blevet gjort mere til selskabshunde og familiehunde, fremfor at de udelukkende skulle bruges til jagt. Dog kan du med den rette opdragelse sagtens både opdrage din Cocker Spaniel hund til at være en jagthund udenfor og den sødeste familiehund, når den træder ind i hjemmet.

Men er du i tvivl om, hvad sådan en sød Cocker Spaniel skal have at spise? Hvilket foder passer til dens vekslende livsstil med et højt aktivitetsniveau udenfor og meget afslappet indenfor? Vi giver dig i denne artikel en guide til, hvilke foder du skal give til din Cocker Spaniel – fra hvalp til ældre hund.

Der findes generelt set 3 forskellige racer af Cocker Spaniel. Engelsk Cocker Spaniel, engelsk Cocker Spaniel-FT og den amerikanske Cocker Spaniel. Om racen oprindeligt stammer fra England eller USA er der stadig debat om, men en ting er helt sikkert. Cocker Spaniel er en fantastisk hund – både til jagt og som familiehund. 

Og sådan en dejlig hund skal forkæles med det bedste foder, så den kan få næring til de aktive dage på jagt og de rolige dage hjemme i stuen. Man skal huske på, at hundefoderet er den eneste mulighed for næring en hund har, så derfor er det også vigtigt, at kvaliteten af foderet er i top. Du vil jo heller ikke selv spise mad fyldt med e-numre og en masse unødige tilsætningsstoffer som det eneste, vel?

Men det kan være en stor jungle at finde ud af, hvilke foderblandinger der er gode og hvilke man skal holde sig langt væk fra. Og her hænger pris og kvalitet ofte sammen, men ikke altid! Derfor har vi lavet denne guide, så du med ro i sindet kan fodre din Cocker Spaniel med det bedste foder, uden at betale overpris.

Hvad skal min Cocker Spaniel hvalp have af foder?

Som du kan se på billedet, så er Cocker Spaniel hvalpe nogle legesyge små guldklumper. Det er med at være så meget sammen med din hvalp som muligt, for inden du får set dig om, så er din lille nuttede Cocker Spaniel ikke længere så lille. Det er også vigtigt, at du får mødt en masse mennesker og dyr sammen med din lille Cocker Spaniel hvalp, for socialisering er et meget vigtigt punkt, når din lille vaps skal lære at begå sig i verden.

Men socialisering og omsorg er ikke nok for at få den bedste hund i verden. Hundefoderet spiller også en stor rolle, da det jo er her den får sin næring, som hunden skal vokse sig stor af. Noget godt foder kan også hjælpe på din Cocker Spaniel hvalp, hvis den er lidt kræsen og ikke vil spise. Et godt foder kan skabe en tryg atmosfære for hunden og dermed gøre spisningen til en naturlig del af hverdagen for din Cocker Spaniel.

Det er ikke kun det korrekte foder som er vigtigt. Det er tidspunkterne for maden også. Ligesom os mennesker, så skal Cocker Spaniel hvalpe spise 3 gange om dagen. For at få mest mulig rytme ind hos hvalpen, så anbefaler vi, at du giver din hvalp sine 3 måltider på samme tidspunkt som I selv får mad. 

Mængden skal også være korrekt, for ellers risikere din lille vaps at blive overvægtig som hvalp og det kan blive et livsvarigt problem. Det går nemlig ud over både led og knogler, hvis din Cocker Spaniel hvalp vokser for hurtigt og der kommer for meget vægt på de små og skrøbelige led og knogler. 

Derfor anbefaler vi, at du følger et fodringsskema, som du finder bagpå langt de fleste hundefoderposer. Hvis det ikke står der, så kan du som oftest læse foder-vejledningen på hjemmesiden, hvor du købte foderet.

ACANA – Puppy & Junior

Det første hvalpefoder vi gerne vil anbefale til din Cocker Spaniel hvalp er fra ACANA. Foderet kan gives til hvalpe, som kommer til at veje imellem 9 og 25 kg, som din Cocker Spaniel også kommer til som voksen.

ACANA – Puppy & Junior hedder foderet og er fyldt med gode kødproteiner, så din hvalp kan styrkes i udviklingen og sit helbred. Du finder ingen korn eller de dårlige og hurtige kulhydrater i denne foderblanding. Ris, tapioca og kartofler er nemlig alle sammen nogle kulhydrater der ikke giver en god mæthedsfornemmelse og derfor har ACANA sagt, at det skal ikke være en del af deres gode hvalpefoder.

Foderet indeholder frilandskylling, redelagte æg og vildtfanget flynder. Alle tre ingredienser er tilføjet i WholePrey™-forhold. WholePrey betyder, at ingredienserne indeholder det, som hunden også vil spise i den vilde natur. Der er derfor både lever, nyrer, hjerte og brusk i foderet, der alle bidrager til, at hvalpen spiser det, som den oprindeligt var tiltænkt fra naturens side.

Hvis dig og din Cocker Spaniel hvalp synes, at ACANAs hvalpefoder skal have en chance, så kan du købe det ved at trykke på billedet eller klikke lige her.

NOW FRESH! – Puppy

Det næste hvalpefoder der vil passer perfekt til din Cocker Spaniel hvalp er NOW FRESH! – Puppy. Heller ikke dette foder indeholder noget korn, ligesom der hverken er kødmel, benmel, væksthormoner, hvede, majs eller soja. 

Du finder nemlig kun 100% frisk kød fra ænder, kalkun og laks. Det rene foder giver din hvalps opvækst en mere naturligt præg, da foderet er baseret udelukkende på fersk kød. Grunden til, at NOW FRESH! bruger fersk kød er for at bevare aminosyrer og vitaminer på den bedst mulige måde. 

Hvis din hvalp døjer med tårestriber i pelsen, så skulle dette foder være med til at minimere striberne i pelsen. Hvis du også fodrer din hvalp med BARF, så er dette et super alternativ, hvis du ikke lige har en fryser i nærheden. 

Hvis du vil læse mere om BARF-foder, så kan du finde vores artikel om netop dette emne lige her:

Hvis du synes godt om NOW FRESH! – Puppy, så kan du købe foderet ved at klikke på posen eller trykke lige her.

Small Size Essential The Beginning

Det sidste foder vi gerne vil anbefale til din Cocker Spaniel hvalp er fra det danske mærke Essentials. Foderet hedder Small Size Essential The Beginning og er hvalpefoder til hunde, der kommer til at veje op til 15 kg., hvor Cocker Spaniel lige akkurat kan snige sig ind under.

Kvaliteten hos Essential er altid i top og de vil kun lave hundefoder, hvis de kan se, at det gavner hundene. Som de fleste andre foderblandinger fra Essential, så følger denne blanding BOF-princippet, der holder hvalpens blodsukker stabilt. Hvis du vil læse mere om Essentials produkter og deres BOF-princip, så kan du læse mere i vores artikel om Essential lige her:

Vi anbefaler, at du giver din Cocker Spaniel hvalp Small Size Essential The Beginning indtil hvalpen er 10-12 måneder gammel. Til den tid skal du skifte over til voksenfoder, som vi kommer til lige om lidt.

Small Size Essential The Beginning er fyldt med and fra deres Gressingham Duck. De går frit rundt og giver derfor den bedste smag. Foderet består også af kylling fra racerne Ross & Cobb, der findes i Storbritannien. Den sidste hovedingrediens er atlanterhavslaks fanget ud fra den skotske kyst. Laksen giver en enestående kilde til både omega 3 og omega 6 fedtsyrer. 

Hvis Small Size Essential The Beginning lyder som det perfekte match til dig og din Cocker Spaniel hvalp, så kan du købe foderet ved at trykke på poserne eller klikke lige her.

Du kan købe poserne i 3 kg., 4×3 kg. og i en stor 12 kg. pose.

Hvad skal min voksne Cocker Spaniel have som foder?

Når din Cocker Spaniel er blevet voksen skal den have noget andet foder. Og hvilket foder er så det bedste at gå over til? Udvalget er enormt og det er svært at vurdere, hvilket foder, der er bedst som hundes næring de næste mange år. Derfor kommer vi her med vores anbefalinger til det bedste hundefoder til din voksne Cocker Spaniel.

ProBiotic LIVE Adult med lam

Det første hundefoder til den voksne Cocker Spaniel som vi gerne vil anbefale er ProBiotic LIVE Adult med lam. Hundefoderet kan gives til alle hunde i alle størrelser, så hvis du har en anden hund der også skal spise med, så er dette foder en god løsning. 

ProBiotic LIVE er et patenteret Super Premium foder og det er din sikkerhed for, at foderet fra ProBiotic LIVE altid er i allerhøjeste kvalitet. Foderet indeholder også probiotiske bakterier, der er levende organismer som har gode og gavnlige egenskaber, der giver din Cocker Spaniel en mave i balance. 

Det bedste ved ProBiotic LIVE Adult med lam er, at det er videnskabeligt udviklet, så din hund kun får det bedste at spise. Derudover er lam særlig nænsomt for maven og er derfor rigtig godt til hunde med sarte maver. Hvis du gerne vil læse mere om hunde med sarte maver, så kan du læse vores artikel om emnet her:

Hvis din Cocker Spaniel skal have det perfekte foder igennem hele dens voksenliv, så er ProBiotic LIVE Adult med lam et rigtig godt bud. Du kan finde foderet ved at klikke på posen eller trykke lige her.

Essential Highland Living

Næste fuldfoder til voksne Cocker Spaniel som vi gerne vil anbefale er Essential Highland Living. Det er en foderblanding som har været undervejs i mange år og er endelig blevet testet færdig, så dig og din Cocker Spaniel kan få glæde af foderet.

Foderet er inspireret meget af det skotske højland, hvor hyrdehunde og andre aktive hunde har været med i overvejelserne. Her passer Cocker Spaniel også perfekt inde, for foderet er rigtig godt til jagthunde der skal have energi til en udfordrende jagt, men samtidig også skal kunne slappe af, når jagten er slut og I kommer hjem i stuen.

Essential Highland Living følger selvfølgelig også BOF-princippet, så hunden ikke pludselig går sukkerkold midt i jagten. Foderet indeholder kun kvalitetsingredienser som laks, agerhøne, due, Aberdeen Angus okse og Norfolk Black kalkun. 

Aberdeen Angus okse er det bedste oksekød man kan opdrive i Skotland, så det skal selvfølgelig også i denne foderblanding. Hvis Essential Highland Living har fanget din opmærksomhed og du gerne vil prøve det til din Cocker Spaniel, så kan du klikke på posen eller trykke her.

Hvis du vil se en video omkring tilblivelsen af Essential Highland Living så se videoen nedenfor fra Essential selv.

Naturea Naturals – Adult All Breed – Wild Boar

Det sidste hundefoder som vi gerne vil anbefale til din voksne Cocker Spaniel er Naturea Naturals – Adult All Breed – Wild Boar. Tanken med dette foder er, at give din hund det, som den allerhelst ville have haft, hvis den levede i naturen. Det er nemlig vildsvin, som denne foderblanding er proppet med.

Der er lavt fedtindhold i vildsvinet, men kødet har stadig utrolig god og stor smag. Denne blanding passer godt til alle racer og størrelser, så hvis du har flere hunde, så er dette foder en rigtig god mulighed.

Naturea Naturals – Adult All Breed – Wild Boar indeholder alle de gode næringsstoffer i form af b12 og b13 vitamin. Derudover er der også godt med kalium og natrium, der begge også sørger for, styrke kredsløbet på din Cocker Spaniel.

Hvis du kunne tænke dig at prøve denne foderblanding til din hund, så kan du købe den lige her eller ved at trykke på posen.

Naturea Naturals – Adult All Breed – Wild Boar kan købes i både 2 kg. og i 12 kg.

Hvad skal min ældre Cocker Spaniel spise som foder?

Når din Cocker Spaniel begynder at blive gammel, så er det på tide at skifte voksenfoderet ud med seniorfoder. Her er der typisk lidt færre kalorier i, for næsten alle hunderacer bliver mindre aktive, når de når op i alderen – inklusiv Cocker Spaniel. 

Hvis du bliver ved med at fodre din hund med voksenfoderet, så kan hunden risikere at blive overvægtig, fordi den ikke får forbrændt de kalorier den indtager. Derfor giver vi dig her 3 bud på seniorfoderet, der vil passe perfekt til din ældre Cocker Spaniel.

Essential Older

Essential er endnu engang med i vores anbefaling. Det er ikke nogen tilfældighed, for det står for det, som vi hos vielskerdyr også rigtig godt kan lide. Nemlig stor kærlighed til vores kæledyr og kærlighed til Danmark og danske virksomheder. Kærligheden til kæledyrerne kommer til syne ved alle Essentials produkter, da alt er i højeste kvalitet og kun er lavet til dyrerne for at de kan få det bedst mulige hundeliv.

Essential Older er foderet til den ældre Cocker Spaniel. Foderet er lavet af god kylling og and, der er lav på fedt og rig på mæthed. Dette foder er også kornfrit og følger naturligvis Essentials BOF-princip. 

Vi anbefaler at give din Cocker Spaniel seniorfoder, når den har levet ⅔ af dens forventede levetid. Cocker Spaniel bliver ca. 12 år gamle, så du skal begynde at fodre med seniorfoder, når din hund er omkring 8 år gammel. Hvis Essential Older er dit valg til din ældre Cocker Spaniel, så kan du købe foderet ved at trykke på poserne eller klikke her.

Essential Older findes i 3 kg., 4×3 kg. og i en stor 12 kg. pose.

Orijen – Senior

Det næste foder til seniorhunden som vi gerne vil anbefale er Orijen – Senior. Her finder du ingen syntetiske tilsætningsstoffer, men kun et komplet næringsrigt foder, der giver seniorhunden alt det den har brug for. 

Faktisk er Orijen – Senior det seniorfoder som har tilsat mindst muligt ekstra i deres foderblanding, for at få det komplette næringsfulde måltid. Det eneste som Orijen har tilsat er zink, hvilket er enestående for foderet på seniormarkedet.

Som altid er Orijens foder lavet med WholePrey-forholdet, så det minder mest muligt om et byttedyr i naturen. Foderet består af kalkun, kylling, æg og fisk. Det giver den perfekte balance af alle næringsstoffer og så er det samtidig ikke fyldt med kalorier. Der er også skruet meget ned for fedtet i denne foderblanding.

Hvis Orijen – Senior lyder som noget for dig og din ældre Cocker Spaniel, så klik her eller på billedet og få købt et godt måltid til din hund.

NOW FRESH! – Senior

NOW FRESH! – Senior er sidste foderblanding som vi gerne vil anbefale til din ældre Cocker Spaniel. Som alt andet fra NOW FRESH!, så er denne foderblanding lavet af 100% fersk kød og uden kødmel, benmel, væksthormoner og andet skidt. 

NOW FRESH! – Senior består af kalkun, laks og and. Det giver foderet et lavt kalorieindhold, som er godt for din ikke så aktive seniorhund. Så undgår den nemlig at blive overvægtig.

NOW FRESH! – Senior indeholder også pre- og probiotika, der hjælper på evt. fordøjelsesproblemer. Du finder også godt med omega 3 i posen, som giver din Cocker Spaniel en sund hud. Til sidst indeholder foderblandingen også en masse antioxidanter der er med til at styrke din ældre hunds immunforsvar.  

Hvis NOW FRESH! – Senior vakte din interesse, så kan du købe foderet ved at trykke på billedet eller klikke lige her.

Hvad skal min overvægtige Cocker Spaniel spise af foder?

Overvægt hos hunde er et stort problem og ingen racer kan se sig fritaget for at skulle kæmpe med overvægt, hvis de er madglade. Her gælder det nøjagtigt som med os mennesker. Men hvad skal man så give til sin Cocker Spaniel, hvis den er blevet lidt for rund i det?

First Buddy Senior eller Light hundefoder

Det første vi vil anbefale er First Buddy Senior eller Light hundefoder. Det er videnskabeligt udviklet, så din Cocker Spaniels forbrænding, stofskifte og energibehov er taget i betragtning. Foderet er fri for gluten og er proppet med and og kanin samt omega 3 fra laks.

Du kan finde den fulde beskrivelse af foderet ved at klikke her

Hvis First Buddy Senior eller Light hundefoder er noget for dig og din Cocker Spaniel, så kan du købe det ved at trykke lige her.

ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige hunde

ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige hunde er det sidste foder vi gerne vil anbefale til den overvægtige Cocker Spaniel. Som navnet antyder, så kan foderet bruges både til den ældre hund, men også til den overvægtige hund. 

Indholdet i foderet er nemlig den samme. Færre kalorier end i det almindelige hundefoder, for ligesom ved mennesker, så taber hunde sig også kun, hvis den er i kalorieunderskud. Dette foder smager dejligt af kylling og ris og kan gives til hunde i alle størrelser.

Som alt andet fra ProBiotic LIVE er foderet proppet med probiotiske bakterier, der hjælper din hund indefra. Foderet er selvfølgelig i højeste kvalitet som altid, når vi snakker om foder fra ProBiotic LIVE. 

Hvis ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige hunde lyder som løsningen til din overvægtige Cocker Spaniel, så kan du købe foderet ved at trykke på billedet eller ved at klikke lige her.

Hvis du gerne vil læse mere om hunderfoder til den overvægtige hund, så kan du læse meget mere i vores gode artikel om emnet lige her:

Afsluttende bemærkninger

Nu har du nået afslutningen på vores guide af foder til din Cocker Spaniel. vi håber du har fundet artiklen brugbar og du vil prøve nogle af de fantastiske produkter vi har anbefalet. Vi har gennemgået foder fra hvalp til seniorhund og givet dig nogle anbefalinger til foder, hvis din hund er blevet overvægtig. 

Foderet vi anbefaler er altid i højeste kvalitet og med massere af god smag, så du kan forkæle din elskede Cocker Spaniel igennem hele dens hundeliv.

Hvis din Cocker Spaniel er kræsen, så kan du lige her læse hvilket foder du kan prøve:

Din Cocker Spaniel kan også have allergi – måske overfor gluten. Du kan finde vores artikler om foder til hunde med allergi og glutenfrit foder lige her:

Held og lykke med jagten på det perfekte foder! Hvis du har spørgsmål eller ligger inde med idéer til nye artikler, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vielskerdyr.dk

Martin

Jeg har altid elsket dyr og derfor har jeg både en kat og en lille hund. Hunden er en blanding mellem racerne Mops/King Charles og bomuldshund. Jeg har altid vil give mine dyr det bedste og derfor deler jeg også mine erfaringer med jer gennem mine artikler. Målet for mig i mine artikler er, at sprede det gode budskab, så dyrene får de bedste vilkår og det bedste liv.

Seneste artikler