Dansk/svensk gårdhund – Foder til en del af Danmarkshistorien


Den dansk/svenske gårdhund. Ja, som navnet hentyder er denne hunderace fra Danmark og dele af det sydlige Sverige.

Hunderacen er avlet som gårdhund, og blev i sin tid brugt til at jage rotter på de store herregårde. Udover at være en dygtig rottefænger er den dansk/svenske gårdhund også en dygtig jagthund, som brænder for at beskytte din familie og andre husdyr mod rovdyr.

I denne artikel vil du blive informeret om forskellige typer af foder, du kan servere for din dansk/svenske gårdhund.

Foder til din dansk/svenske gårdhvalp

Giv din hvalp en god start på livet ved at servere gode og næringsrige foderprodukter. Hvalpefoder skal indeholde den helt rette mængde protein, fedt, mineraler og vitaminer for at din hvalp udvikler sig korrekt. Forkert foder kan føre til overbelastning af led og knogler og dermed give din hund livsstilssygdomme, som den vil døje med resten af dens liv.

Det er desuden vigtigt, at din hvalp får den helt rette mængde foder, og at den ikke bliver serveret foder med et alt for højt indhold af unødvendige kulhydrater såsom ris, majs og havre. Dette er vigtigt for ikke at forårsage unødvendigt stress hos din hvalp.

Derfor får du her præsenteret to gode hvalpefoderprodukter, så din dansk/svenske gårdhvalp kan få en god start på hundelivet.

Small Size Essential the Beginning

Essential the Beginning er Essential Foods bud på det helt rette hvalpefoderprodukt. Hundefoderet er udviklet til at give din hvalp, alt hvad den har behov for.

Dette hundefoderprodukt er ikke bare hundefoder. Essential mener nemlig, at en hunds foder er tilsvarende det, du spiser til dine måltider. Derfor har Essential valgt at kalde sine foderprodukter for ”måltider til hunde”.

Din hvalp har brug for det bedste af det bedste, og det er hvad Essential har i sinde at give din hvalp. Proppet med frisk kylling, and, sød kartoffel og en masse lækre grøntsager og vitaminer, giver The Beginning din hvalp det bedste fundament for en god opvækst.

Essential the Beginning er udviklet ud fra BOF-princippet, som du kan læse meget mere om lige her. At måltidsproduktet er udviklet til at følge hundens naturlige spisevaner og kost, gør at din hvalps blodsukker holdes stabilt.

Du finder dette lækre produkt til din hvalp ved at trykke lige her eller på billedet.

NOW FRESH! – Puppy

NOW FRESH! fra Petcurean er et af de mest naturlige hundefoderprodukter på markedet. Produktet er lavet ud fra 100% naturlige ingredienser her iblandt frisk kalkun, and, laks, ærter og kartofler.

Produktet er til dig, der ønsker et lækkert naturligt foderprodukt til din hvalp.

NOW FRESH! indeholder ingen kunstige konserveringsmidler, væksthormoner eller tomme kalorier. Intet er overladt til tilfældighederne i dette produkt og grundet de nøje udvalgte ingredienser, giver NOW FRESH! Puppy din hvalp, alt hvad den har behov for.

Derfor er der ingen unødvendige kulhydrater, som kan give din hvalp et ustabilt blodsukker i NOW FRESH!. Et ustabilt blodsukker kan forårsage unødvendig stress, og dette ønsker NOW FRESH! ikke at udsætte din hvalp for.

Du finder NOW FRESH! Puppy ved at klikke lige her eller på billedet.  

Foder til din voksne dansk/svensk gårdhund

Din hund bør skifte fra hvalpefoder til voksenfoder, når den er mellem 12 og 15 måneder. På dette tidspunkt er din hund ca. 80-90% færdigudviklet, og behøver ikke længere hvalpefoder.

En god ide er at starte med at blande en smule hvalpefoder sammen med det nye voksenfoder, så din hund roligt vænner sig til det nye foderprodukt.

Du finder her to supergode produkter til din voksne dansk/svenske gårdhund.

Mix Naturea Naturals Adult med laks, lam og kylling

Naturea Naturals går all in med den lækreste naturlige foderblanding. Denne foderblanding er en lækker nuanceret smagsoplevelse for din voksne dansk/svenske gårdhund.

Dette skønne produkt bruger kun de mest friske ingredienser. Proppet med gode sager til din hund sørger Naturea Naturals for, at din bedste firbenede ven får det lækreste måltid.

Naturea Naturals har i denne blanding samlet de bedste forskellige proteinkilder til din dansk/svenske gårdhund. Med manano-oligosaccahrider holder foderblandingen din hunds immunsystem intakt, samt bibeholder din hunds sunde mave-tarmsystem.

Mixet består af en pakke med laks, en med lam og en sidste med kød og æg. Du finder produktet ved at trykke lige her eller på billedet.

The Taste Box Small Breed Living

Denne lækre blanding fra Essential giver din voksne dansk/svenske gårdhund, alt hvad den har behov for. Blandingen er udviklet til voksne hunde, og din gårdhund er ingen undtagelse.

Essential går meget op i, at det foder du vælger til din hund, er det helt rigtige. Derfor tilbyder Essential Foods dig prøvepakker, hvor du kan vælge de måltidsprodukter, du tænker, passer til din hund. Det koster en slik, og for det kan du finde ud af, om Essentials produkter er noget for dig og din hund.

Du skal dog regne med, at din vaps måske har lidt ekstra luft i maven under sådan en prøveperiode. Ligesom mennesket reagerer hundes mave-tarmsystem også på ændringer i kosten. Dette plejer som regel at vare en uge. Herefter kan du og din dansk/svenske gårdhund nyde alle de goder, der er ved god hundemad.

Du finder denne lækre blanding ved at klikke lige her eller på billedet.

Foder til din ældre dansk/svenske gårdhund

Når din hund bliver ældre, har den tendens til at blive en smule doven. Dog ændres der typisk ikke i din hunds appetit, og derfor kan din ældre hund godt tage på i vægt.

Disse foderprodukter har et lavere kalorieindhold, og så er de desuden proppet med gode amino- og omega 3 fedtsyrer, så din ældre dansk/svenske gårdhund kan bibeholde dens mobilitet.

Du finder to skønne produkter til din ældre hund ved at læse med her.

NOW FRESH! – Senior

NOW FRESH! laver også produkter til din ældre hund. Dette foderprodukt er et lækkert naturligt måltid, som indeholder en masse gode animalske proteiner. Produktet er lavet ud fra 100% frisk kalkun, and, laks og en masse gode grøntsager.

For NOW FRESH! er det vigtigt, at der i deres foderprodukter ikke er væksthormoner eller kunstige konserveringsmidler. Derfor sørger NOW FRESH! for, at din ældre hund ikke får en masse unødvendige stoffer ind i kroppen gennem deres produkter.

NOW FRESH! Senior er desuden proppet med gode omega 3 fedtsyrer, som er med til at bibeholde din ældre dansk/svenske gårdhunds mobilitet. Derudover indeholder NOW FRESH! Senior også pre- og probiotika, som støtter din hunds mave-tarmsystem, og dermed hjælper din hund med at fordøje sin mad.

Du finder dette næringsrige foderprodukt ved at trykke lige her eller på billedet.

Orijen – Senior

Der findes ingen syntetiske stoffer i naturen, så det tilsætter det canadiske hundefodermærke Orijen selvfølgelig ikke i deres produkter.

Orijen går ind for, at det du serverer til din hund, skal være så tæt på hundens naturlige fødekilde som overhovedet muligt. Derfor indeholder Orijen kun naturlige næringsstoffer.

Dette lækre hundefodermærke indeholder en lang række gode animalske proteinkilder. Du finder blandt andet frisk fjerkræ, friske hele æg og en masse god fisk. Orijen indeholder 85% kød, hvoraf 2/3 er fra råt kød. Resten af produktet består af nøje udvalgte grøntsager, som giver din hund de fibre, den har behov for.

Orijen indeholder desuden ingen unødvendige kulhydrater, da de ikke tror på, at det er hvad din hund ville spise i naturen. Videnskabeligt set er Orijen et naturprodukt, som er udviklet til at ligne hundens og ulvens naturlige spise i naturen.

Dette foderprodukt kan du desuden fodre din hund med, hvis den har tendens til overvægt, idet foderet er kalorielet.

Du finder dette naturlige foderprodukt fra Orijen ved at klikke lige her eller på billedet.

Foder til din aktive dansk/svenske gårdhund

En dansk/svensk gårdhund er en aktiv en af slagsen, derfor kræver den foder med gode energikilder i.

Hundefoder til aktive hunde bør ikke indeholde en masse kulhydrater. I stedet sørger de forskellige foderproducenter for, at udvikle foderprodukter som indeholder gode mængder protein og fedt.

På den måde kan din hund holde sig kørende hele dagen. Du finder her et lækkert produkt til din aktive hund lige her.

Essential Stamina – til aktive hunde

Essential Stamina er et helt unikt energigivende måltid til din hund, som er meget aktiv. Måltidsproduktet kan serveres i enten meget krævende perioder, men kan også serveres som fast føde for din aktive dansk/svenske gårdhund.

Essential Stamina indeholder frisk kylling, and, laks og ørred samt en masse gode grøntsager. Stamina giver din hund en masse energi, ved at skrue op for mængden af proteiner og fedt.

Udover at være fyldt med gode ingredienser, går Essential også efter det såkaldte BOF-princip. Med Stamina får din aktive hund, derfor alt hvad den kræver, for at kunne opretholde en sund og aktiv krop.

Du finder dette foderprodukt til din aktive hund ved at klikke lige her eller ved at trykke på billedet.

Passer du og en dansk/svensk gårdhund sammen?

En dansk/svensk gårdhund er en meget aktiv hund. Derfor har den behov for, at have en aktiv familie som vil træne, lege og motionere den. Her får du tre udsagn, som passer til dig, som ønsker en dansk/svensk gårdhund.

  1. Du er aktiv, og nyder at motionere – gerne sammen med din hund.
  2. Du har lyst til at udfordre din hund og dig selv med fysiske og mentale tricks.
  3. Du har lysten og muligheden for at pleje din dansk/svenske gårdhund, så den er altid er pæn og ren.

Hvis du kan genkende dig selv i disse udsagn, ja, så passer du og en dansk/svensk gårdhund glimrende sammen.

Afsluttende bemærkninger

Vi håber, at du i denne artikel har fået et godt indblik i, hvad du kan give af foder til din dansk/svenske gårdhund.

Hvis du er interesseret i at vide mere om foder til netop din hund, kan du på vielskerdyr.dk finde meget mere information om netop dette.

Du kan blandt andet finde ud af, hvad du kan gøre, hvis din hund er blevet kræsen, eller hvis den har fået allergi overfor bestemte fodertyper.

Du kan finde links til disse artikler omhandlende dette lige her:

Rigtig meget held og lykke med foderjagten. Hvis du skulle have nogle spørgsmål, eller ligger inde med gode ideer til artikler, så du velkommen til at skrive til denne mail kontakt@vielskerdyr.dk

Christina

Jeg elsker dyr, så simpelt er det. Eftersom jeg er vokset op med hunde, katte, kaniner og geder, har jeg altid haft et tæt bånd med mine kæledyr. Jeg går meget op i, at de små firbenede har det godt, og bliver behandlet ordentligt. Derfor bruger jeg min interesse på at finde de bedste produkter til dit kæledyr, så du og din bedste ven kan få et langt og lykkeligt liv sammen.

Seneste artikler