Essential hundefoder – Dansk kvalitet fra første måltid


Essential Foods er en dansk virksomhed, der hovedsageligt laver foder og godbidder til hunde. De er også begyndt at have en lille smule til katte. Men lad os fokusere på deres produkter til hunde. Essentials mål er at forlænge og forbedre hundens liv, da de ligesom mange hundeejere gerne vil have at deres hunde får et langt og lykkeligt liv sammen med os.

Grundlæggeren af Essential Foods hedder Christian Degner-Elsner, og har stærke holdninger og en klar vision når det kommer til kvalitet, service og måden hvorpå vi behandler mennesker og dyr. Ligesom flere andre mærker, som vi har anbefalet, så er der smagsgaranti på alt fra Essential. Det vil altså sige, at hvis din hund – mod forventning – ikke kan lide dens hundefoder fra Essential, så kan du aflevere posen igen og få pengene retur.

Det eneste du skal gøre er, at putte de varer du vil sende retur i en papkasse. Så ringer du bare til Essentials kundeservice eller skriver til dem. Så sørger de for, at du får sendt dine varer retur – naturligvis uden du skal betale for portoen. Essential Foods går nemlig også meget op i en god kundeservice.

Garantien bliver givet hos Essential Foods fordi de er så sikre på, at din hund vil elske det. Så med deres totalgaranti, så er du sikret mod, at din hund ikke bryder sig om foderet, da du uden omkostninger kan få pengene tilbage.

Rabat hos Essential Foods

Hvis du gerne vil spare lidt penge, så har Essential Foods også løsningen til dig. De har nemlig rabatordninger – alt efter hvor meget du købet hos dem. Hvis du køber to poser hundefoder fra deres Måltidskategori, så får du automatisk 10% rabat. Hvis du dobler op og køber 4 poser, så får du 15% automatisk rabat.

Hvis du ikke synes, at 10-15 % rabat er nok, så har Essential Foods også en hel vanvittig rabat. Hvis du går sammen med din familie, venner, naboer eller kollegaer, så kan i opnå sindssyge 25% i rabat. Alt det kræver er, at I køber 15 poser i Essential Foods Måltidskategori. Så hvis du kan finde en 7-10 personer, så kan I få noget af de bedste foder i Danmark med hele 25% rabat.

Hvis du vil se det gode udvalg i Essential Foods Måltidskategori, så klik på logoet lige ovenfor.

BOF-princippet

Hos Essential Foods har de et princip de kalder for BOF. Det står for Behavioural Optimizing Food (adfærdsoptimerende foder) og går ud på, at gengive hundens naturlige og oprindelige kost så godt som muligt. Det prøver Essential Foods at gøre, ved at lave deres foder så blodsukkerniveauet hos hundene forbliver stabilt. 

Det er nemlig hverken sundt for mennesker eller dyr at have et meget ustabilt blodsukker, da man kan føle en falsk sult og generelt føle utilpashed. Men hvordan holder Essential Foods så blodsukkeret stabilt hos hundene, der spiser deres foder? En af grundene er foderets høje indhold af kød, der er fremragende til at stimulere hundens urinstinkt. 

Samtidig tilbereder Essential Foods også deres foder ved lave temperaturer, så mest muligt næring bliver bevaret i foderet. Der er også frø, urter og bær i foderblandingerne, men dette vækker stadig instiktet hos hunden, da ulven, som hunden stammer fra, også spiste mavesækken på de dyr den nedlagde. Derfor har hundens forfædre også fået urter, frø og bær i deres kost. 

Pillerne i foderet er også af en hvis størrelse, der sikrer, at hunden ikke sluger sin mad, men derimod grundigt tygger foderet inden det ryger ned i maven. Det gør også, at alle de gode ting i foderet fra Essential Foods bliver frigivet og hunden får mest mulig ud af foderet.

Fordi Essential Foods følger BOF-princippet, så har de heller ingen hundekiks i deres sortiment. Kiks består hovedsageligt at hvede og det er ikke særlig godt for hunden og ikke noget den ville have fået i fortiden. Kiks får også blodsukkerniveauet til at stige alt for voldsomt, og derfor strider det endnu mere mod BOF-princippet.

The Charity Program

Grundlægger Christian Degner-Elsner har en vision om vil gøre en forskel. Både for hundene, men også for alle andre dyr og den natur som vi alle sammen lever i. Derfor blev deres velgørenhedsprogram oprettet samtidig med firmaet og velgørenheden vokser hvert eneste år. Så jo mere der bliver solgt af Essential Foods produkter – jo flere penge går der til velgørenhed for hunde, andre dyr og naturen.

Udover selve velgørenhedsprogrammet, så har grundlægger Christian Degner-Elsner også testamenteret halvdelen af sin arv til 13 udvalgte organisationer, som alle arbejder for at gøre verden til et bedre sted. Nogle af organisationerne er; Græske hunde, Red Orangutangen, WWF, Rain Forrest Alliance, WILD AID, Sea Sherpard, SOI Dog Foundation og RSCPA.

Måltiderne

Hos Essential Foods ser de ikke bare deres mad som hundefoder – de ser det som måltider og derfor hedder alle deres foderblandinger ikke noget med foder, men derimod måltider.

Nu vil vi gerne udvælge nogle måltider, som vi gerne vil anbefale. De kommer her.

The XXL Taste Box Living Måltiderne

Det første måltid vi gerne vil anbefale er sådan set 3-i-1. For i The XXL Taste Box Living Måltiderne får du de tre mest populære måltider fra Essential samlet i en stor pakke. Grunden til at vi anbefaler tre forskellige måltider i samme pakke er fordi, at smagsvarinterne spiller rigtig godt sammen med din hund. 

Normalt er det ikke så godt at give din hund forskellige foder-varianter, da hunden faktisk har bedst af, at spise det samme hver dag. Hvis hunden får for mange valgmuligheder, så vil den blive kræsen, for hunden vil altid vente på, at få det som den bedst kunne lide og ikke røre noget af det andet mad.

Men med The XXL Taste Box Living Måltiderne er dette ikke gældende. De tre smagsvarianter er sammensat med stor omhu og giver ikke en kræsen hund. Tværtimod kan blandingen af disse tre varianter booste din hunds appetit, for alle varianter er meget smagfulde og fyldt med kød. Ikke nok med at smagen er god og varierende, så er det også en god måde at skifte proteinkilde en gang i mellem. 

The XXL Taste Box Living Måltiderne består af 3 x 12 kg. foder, så enten skal du have flere hunde, eller en hund i de store vægtklasser, for at denne samling vil være noget for dig. Der er altid minimum et halvt års holdbarhed på de poser du får fra Essential Foods, så hvis din hund spiser over 36 kg. foder på et halvt år, så ville denne blanding være perfekt. 

De tre måltider som The XXL Taste Box Living Måltiderne består af er Estate Living, Nautical Living og Superior Living. Hvis du vil læse mere om hver enkelt pose, så kan du læse deres fulde beskrivelse i disse artikler:

Hvis du kunne tænke dig denne fantastiske blanding i The XXL Taste Box Living Måltiderne, så kan du købe pakken ved at trykke på billedet eller klikke lige her.

Hvis blandingen lyder rigtig god, men din hund ikke når at spise så meget foder, så er der også en variant til mindre hunde. Her er det stadig de tre måltidsvarianter, men i mindre 3 kg. poser. Hvis denne størrelser passer bedre til dig og din hund, så kan du købe den lige her.  

Small Size Essential The Beginning

Det næste måltid vi gerne vil anbefale fra Essentials er af deres hvalpefoder. Small Size Essential The Beginning hedder produktet. Denne variant er til hvalpe, der maksimalt kommer til at veje 15 kg., når de er fuldvoksne. 

Som for det meste med Essentials måltider er Small Size Essential The Beginning kornfrit og følger ovenikøbet også deres BOF-princip, så hvalpene ikke får nogle dårlige vaner på grund af svingende blodsukker. Det forbliver nemlig stabilt med Small Size Essential The Beginning. 

Anbefalingen lyder på, at du kun giver Small Size Essential The Beginning til din hvalp frem til de er 10-12 måneder. Når hunden bliver et år skal den gå over til nogle af de andre varianter fra Essential for at få det perfekte foder.

Men hvad består Small Size Essential The Beginning så af? Nogle af de gode fremhævede ingredienser er opdrættede skotske atlanterhavslaks. Denne type laks er særlig udvalgt fordi den er en rigtig god kilde til omega 3 fedtsyrerne docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA). Den sidste omega 3 fedtsyre alfa-linolensyre (ALA) er også tilsat måltidet, så din hvalp får alle de gode omega 3 fedtsyrer i sin kost.

Andre fremhævede ingredienser er kylling af racerne Ross og Cobb, der er opdrættet i England og er i højeste kvalitet. Den sidste ingrediens vi gerne vil fremhæve er and fra racen Gressingham Duck. Racen er ligesom kyllingen i ypperste kvalitet og ænderne går frit rundt.

Hvis din hvalp skal have den bedste start på livet, så skal du give den Small Size Essential The Beginning måltider. Du kan købe måltidet ved at trykke på billedet eller klikke lige her.  

Small Size Essential The Beginning kan købes både i enkeltposer med 3 kg. eller en 4-pak med 12 kg. i alt. Du kan også købe en stor pose med 12 kg.

Hvis din hvalp kommer til at veje over 15 kg., når den er fuldvoksen, så skal du vælge varianten Essential The Beginning Large Breed. Den fås kun i en 12 kg. pose og kan købes ved at klikke lige her.  

Essential Highland Living

Det næste måltid vi gerne vil anbefale er Essential Highland Living. Som navnet måske antyder, så er dette fuldfoder måltid inspireret af det skotske højland og er uden korn. Måltidet er lavet med regionale ingredienser, som alle stammer fra Skotland. 

Nogle af de mange gode ingredienser er agerhøne, due, Aberdeen Angus okse og Norfolk Black kalkun. Essential Highland Living er til hunde med et normalt aktivitetsniveau og er designet til at være den perfekte variation til nogle af de andre måltider fra Essential Living. 

Essential Highland Living lever selvfølgelig også op til Essentials høje krav og overholder derfor også BOF-princippet, så din hund får et stabilt blodsukker, når den spiser dette dejlige og smagfulde måltid med et hint af Skotland. 

Det har taget Essentials 8 år at finde de bedste råvarer og finde den perfekte smag til Essential Highland Living, så derfor er der kælet ekstra meget for detaljen i dette måltid. Så hvis din hund skal have den bedste smag af Skotland, så kan du købe måltidet ved at klikke på poserne eller trykke lige her.  

Essential Highland Living kan fås i 3 varianter. Du kan købe en enkelt pose på 3 kg., så kan du købe en pakke med 4 x 3 kg. og til sidst kan du købe en stor enkelt pose på 12 kg.

Essential Stamina

Næste produkt fra Essential er Essential Stamina. Måltidet er specielt udviklet til at give mest mulig energi gennem maden og er designet til hunde der har en meget aktiv livsstil eller ofte kommer ud for krævende situationer. 

Essential Stamina kan både gives i små perioder, hvor hunden måske er meget aktiv eller så kan måltidet også gives permanent, hvis livsstilen altid er med fuld fart på. Selvfølgelig er der inden korn i måltidet, ligesom Essential Stamina følger BOF-princippet, der sikrer din hund et stabilt blodsukker over hele dagen – uanset hvor aktiv dagen har været.

Som sagt er der rigeligt med energi i dette måltid, så derfor anbefales Essential Stamina også til hunde som lider af undervægt, da hunden vil tage på de rigtige steder med dette fremragende foder. Hvis din hund derimod har tendens til overvægt, så vil vi fraråde at vælge denne løsning. Hvis du gerne vil have bud på foder til din overvægtige hund, så kan du læse vores gode artikel om emnet lige her:

Som mange andre måltider fra Essentials er Essential Stamina også med blandt andet Gressingham and, skotske atlanterhavslaks og kylling, hvilket giver en uovertruffen smag. Hvis dig og din hund har en aktiv livsstil, hvor der nogle gange kræves lidt ekstra, så er Essential Stamina foderet til jer. Du kan købe det lige her eller ved at trykke på poserne.  

Essential Stamina fås ligesom mange af de andre måltider fra Essentials i 3 varianter. 3 kg., 4 x 3 kg. og i 12 kg. 

Essential Balance

Det sidste måltid vi gerne vil anbefale i denne omgang fra Essentials er Essential Balance. Dette fuldfoder måltid er lidt anderledes end de andre måltider fra Essentials, da denne variant indeholder en enkelt kilde til protein i kalkunen, men den indeholder også havre som korn. 

Kalkunen er af racen Norfolk Black og er i højeste kvalitet. Ligeledes er risene i den bedste kvalitet, så Essential Balance lever op til de strenge kvalitetskrav der bliver stillet. Til sidst har vi havren, som er en kornsort og normalt er forbudt hos Essential. 

Essential vil nemlig gerne have flest mulige produkter der er kornfrie, da det er bedste for de fleste hunde. Essential har alligevel valgt af bruge havre i få af deres produkter. I Essential Superior Living er der 3,5% havre, mens Essential Balance også indeholder havre. 

Havren er valgt som kornsort fordi Essential mener, at det er den kornsort der giver den bedste energi. Derfor er den valgt fremfor andre kornsorter. Havren er dyrket og høstet i England. Vi anbefaler at give Essential Balance til små hunde på under 10 kg.

Hunde som Cairn Terrier, Bichon Havanais, Cavalier King Charles, Dansk-svensk Gårdhund, West Highland White Terrier og Coton de Tulear er alle gode bud på hunderacer, der vil nyde godt af Essential Balance.

Ejer du nogle af disse hunderacer eller har andre mindre hunde som du gerne vil give Essential Balance, så kan du købe det ved at klikke på billedet eller trykke lige her.  

Essential Balance findes i 3 kg., 4 x 3 kg. og i en stor pose på 12 kg.

Afsluttende bemærkninger

Her har du vores anbefalinger til de bedste måltider fra danske Essential Foods. Det er ikke kun måltider i fremragende kvalitet – de giver også en stor del af overskuddet til velgørenhed. Vi har udvalgt disse produkter, fordi vi gerne vil anbefale lidt forskelligt fra Essential.

Vi har også anbefalet andre måltider fra Essential i vores andre artikler her på siden, så hvis du vil læse mere om Essentials forskellige måltider, så klik rundt på vores artikler eller brug søgefunktionen oppe i højre hjørne.

Vi håber du har nydt at læse artiklen. Hvis du har nogle spørgsmål eller idéer til nye artikler, så er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@vielskerdyr.dk.

Martin

Jeg har altid elsket dyr og derfor har jeg både en kat og en lille hund. Hunden er en blanding mellem racerne Mops/King Charles og bomuldshund. Jeg har altid vil give mine dyr det bedste og derfor deler jeg også mine erfaringer med jer gennem mine artikler. Målet for mig i mine artikler er, at sprede det gode budskab, så dyrene får de bedste vilkår og det bedste liv.

Seneste artikler