Golden Retriever – Find det gyldne foder til din hund


Har du en energisk og sød golden retriever, men er du i tvivl omkring hvilket foder, din skønne hund skal spise, så læs med i denne artikel.

Her får du en guide i hvilket foder, du kan vælge til din golden retriever. Det er nemlig vigtigt, at din hund får den rette mængde mad og de rigtige vitaminer og mineraler, som en golden retriever skal spise i løbet af sit liv.

Golden retrieveren er en meget populær hund i Danmark. Og derfor er der også mange, som er i tvivl om, hvilken foder der er det helt rigtige for deres skønne energibombe af en hund.

Mange tror fejlagtigt at golden retrieveren er en altædende, evigt sulten og en anelse tung hund. Dette er dog ikke helt korrekt. Golden elsker nemlig mad.

Hvis den bliver fodret korrekt, vil en golden retriever holde sin facon og forblive en adræt hund gennem hele livet. Golden Retrieveren vil da leve op sit ry om at være en glad og aktiv familiehund.

Det er ikke kun de rigtige mineraler og næringsstoffer, som er essentielle ift. fodring af din hund. Hvis ikke din golden retriever får den korrekte mængde mad, kan dette ende i overvægt, som er med til at give din hund livsstilssygdomme, som i sidste ende kan forkorte din hunds liv.

Hvis du vil læse mere om foder til den overvægtige hund, kan du læse vores artikel om emnet lige her:

Du får her en guide i, hvilken type mad du kan fodre din hund med ift. hvor gammel og hvor aktiv din golden retriever er.

Foder til en golden retrieverhvalp

Det er vigtigt ikke at fylde for meget foder på sin goldenhvalp, idet hunden helst ikke må vokse for hurtigt. En tommelfingerregel er, at en golden retrieverhvalp skal forøge sin vægt med ca. 1 kg i ugen.

Dette er nemmest at udføre, hvis man fodrer sin hvalp med foder, som er speciallavet til hvalpe af store racer – også kaldet large breed. Large breed foder er nøje udviklet til, at hvalpen ikke udvikler sig for hurtigt. Dette for at knogler og led ikke lider af vægt og højde forøgelsen.

Hvis du vil læse mere om foder til den gigtplagede hund, så læs vores gode artikel om emnet lige her:

Til at starte med skal du altid vælge foder, som er beregnet til store racer. Mange typer af hundefoder indeholder majs, korn og/eller ris. Disse kulhydrater omdannes til sukker, når hunden nedbryder foderet.

Denne nedbrydning gør at hunden eller hvalpens blodsukker, kan give store udsving, som kan forårsage aktivitetsmæssige problemer. Forestil dig at et barn får lidt for meget fredagssnolder. Det samme vil også ske for din hvalp.

Det svingende aktivitetsniveau kan forårsage unødvendigt stress hos hvalpen, derfor anbefales det at man i stedet fodre sin goldenhvalp med et kornfrit foderprodukt.

Et lavere indhold af kulhydrat og et højere indhold af protein giver hvalpen et langt mere stabilt blodsukker. Din hvalp vil føle sig mere i balance og dermed trives bedre.

Du får her tre gode forslag til Golden retrieverhvalpefoder. Disse tre typer af foder er alle kornfri, har et højt indhold af kød, og er udviklet specielt til large breed hvalpe.

Orijen Puppy Large Breed

Orijen er et hundefodermærke fra Canada. Foderet produceres af den prisvindende producent Champions Petfood, og indeholder nogle af de bedste råvarer, som kan findes i hundetørfoder.

Orijen bruger ikke koncentrater fra planteprotein som supplement i deres produkter. Orijen bruger kun det bedste af det bedste, når de tilsætter råprotein til deres produkter. Proteinet i hundefoderet stammer nemlig fra frisk kød. Kødet beholder derfor alle sine gode næringsstoffer.

Hundefoderet er proppet med en god og nærende blanding af kød, organer og brusk. Disse tre elementer er alle en del af hundes naturlige kost, og stemmer derfor overens med hundens behov for diverse næringsstoffer.

Udover at være propfyldt med lækkert protein, indeholder Orijens hundefoder intet eller næsten ingen kornprodukter. De kulhydrater som Orijen bruger i deres produkter, skal have et formål. Derfor er de typiske kulhydrater i Orijens produkter linser eller græskar.

Disse ingredienser sørger for, at hunden holdes mæt i længere tid. Orijen er et rigtig godt mærke, hvis man ønsker at have ro i maven, når hvalpen skal fodres.

Du finder Orijen Puppy Large Breed ved at trykke lige her.

Acana Puppy Large Breed

Acana er produceret af samme producent som Orijen. Acana er dog en form for lillebror til Orijen, da produktet ikke indeholder lige så store mængder kød.

Acana er til dig, som har en hvalp med en sart mave. Kødet bliver nænsomt dehydreret, og beholder dermed stadig sin saft og kraft, når det bliver blandet sammen med resten af foderblandingen.

Ligesom Orijen indeholder Acana ikke kornarter, men i stedet linser eller græskar.

Acana har tre forskellige kornfrie typer.

  • Heritage som indeholder 60-75% kød hvor 1/3 af kødet er frisk eller råt. Kødet kommer fra tre slags kødkilder.
  • Regionals indeholder en del mere kød med hele 70% kød. Halvdelen er kødet er frisk/råt og der er brugt mellem 3-5 slags kødkilder.
  • Singles indeholder 50% kød fra en enkelt kødkilde. Kødet er også frisk eller råt, og egner sig super godt til hunde som kan have problemer med proteinholdigt foder. Alt kød i Singles kommer fra samme kilde, det kan være græs-fodret lam, stillehavs sardiner eller Yorkshire svin.  

Du kan læse meget mere om Acana Puppy Large Breed lige her.

Hvis du tænker, dette lige er noget for din hvalp, kan du finde produktet lige her.

Essential The Beginning Large Breed

Essential The Beginning er udviklet til at sikre, at din goldenhvalp bibeholder et stabilt blodsukker. Udover at holde hvalpens blodsukker i skak, sørger foderet også for at beskytte din hvalp mod slid på knogler og led.

Du kan læse meget mere om Essential The Beginning ved at klikke her:

Hvis du tænker at Essential The Beginning Large Breed er noget for din golden retriever hvalp, kan du finde produktet ved at klikke lige her.

Foder til din voksne golden retriever

Når din golden retriever når 12-15 måneder, er den under betegnelsen fuldvoksen. Din hund skal nu til at skifte fra hvalpefoder til voksenfoder. Her er det vigtigt stadig at sørge for, at din hunds blodsukker stabiliseres. Derfor anbefales det, at man også i voksenstadiet fodrer sin hund med et kornfrit produkt.

Hvis ikke din hund stiller de største krav til sin fodring, har du mange muligheder for, at finde netop det produkt du tænker passer bedst til din hund.

Mulighederne er mange hvis din golden ikke har sart mave, så her finder du tre anbefalingsværdige bud på lækkert tørfoder til din golden.

Orijen Original

Orijen Original indeholder rigtig meget kød. Hele 2/3 af produktet består nemlig af frisk eller råt kød, hvor 1/3 af kødet er dehydreret nænsomt. Med sådan en mængde kød får din hund en lækker naturlig kost, som giver din golden retriever energi til hele dagen

Hvis dette lyder som noget for dig og din Golden retriever kan du finde produktet ved at klikke lige her.

VetCur GourMix

GourMix er et lækkert produkt for din Golden. Den kan anvendes til alle større hunde, også hvis din hund har pels eller hudproblemer.

GourMix er fyldt med lækkert kød, og sørger dermed for, at din hunds maves PH værdi er på det rette niveau. Dette gør, at du nemt kan pifte din hunds aftensmad op med måske lidt ekstra lækkert råt kød.

Gourmix giver dig og din hund den unikke mulighed for at leve livet lidt mere naturligt. GourMix lader din golden få de næringsstoffer, som den behøver for at have et velfungerende mave-tarmsystem.

Du kan finde dette lækre alternativ til en råkost ved at klikke lige her.

Wolfsblut Wild Duck

En hund er ikke bare blevet til hen over natten. Det har taget ulvefamilien flere generationer at blive til det, vi idag kalder for menneskets bedste ven. Selvom der visuelt er mange forskelle mellem den vilde ulv og den mindste hund, har de to stadig mange ligheder.

Derfor har Wolfsblut udviklet tørfoder, som er sammensat til at give din hund, netop det den har behov for. Du finder hverken korn eller majs i denne foderblanding, for det er ikke en del af det, din hund vil spise, hvis den levede i naturen.

Wolfsblut har derfor lavet en sammensætning af sundt kød fra vilde ænder, sunde fibre fra kartofler og en masse forskellige essentielle næringsstoffer fra frugt og bær.

Alt dette er med til at fremme din hunds helbred og give din hund en sund og skinnende flot pels og ikke mindst et stærkt immunforsvar gennem livet.

Hvis du ønsker at give din hund et lækker, velsmagende og nærende måltid, kan du klikke lige her og læse mere om Wolfsblut Wild Duck.

Foder til din aktive voksne Golden Retriever

Er du aktiv med din hund, så har den brug for sund og nærende mad. For ligesom en sportsudøver er det essentielt, at din hund får højenergifoder for at kunne præstere sit bedste.

Hvad enten du bruger din golden retriever som jagthund eller til agility, har den brug for masser af god nærende foder. Det kunne være fristende at vælge foder med højt niveau af kulhydrater, men hvis du vælger at holde dig fra de kornfri produkter, får du dig en hund, som kan holde på energien meget længere.

Her har du tre bedste anbefalinger, som er til dig, som har en aktiv hund.

Acana Sport & Agility

Acana Sport & Agility består af intet mindre en 75% kød. Din aktive hund har brug for masser af kød og fedt i sin kost, så den kan bibeholde sin udholdenhed og styrke.

Proteinerne understøtter din hunds muskelopbygning, mens fedtet bliver forbrændt som energi. De resterende 25% består af friske grøntsager, så din golden retriever får den mængde naturlige vitaminer, som den har behov for.

Kødet som bliver brugt er altid frisk, og bliver leveret fra lokale bønder. Den friske fisk kommer direkte fra vandene i Nord Vancouver. Med masser af lækker fisk, får din hund den smukkeste og sundeste pels og hud.

Hvis dette madprodukt lyder som noget for dig og din hund, kan du finde Acana Sport & Agility ved at klikke lige her.

Wolfsblut White Cloud

Wolfsblut specialudviklede tørfoder er sammensat til at give din hund netop det den har behov for.

Du finder hverken korn eller majs i denne foderblanding, for det er ikke en del af det, din hund vil spise, hvis den levede i naturen. Her finder du også et lækkert produkt med et højt indhold af protein og kød, lige netop det som giver din hund masser af energi.

Du finder Wolfsblut White Cloud ved at klikke lige her.

Essential Stamina

Essential Stamina er et lækkert energigivende måltid til din hund. Essential Stamina er fyldt med lækkert fjerkræ og fisk. Med masser af protein og fedt får du den helt rigtige blanding af næringsstoffer, som din golden retriever har behov for, hvis den kræver lidt ekstra energi.

Du finder Essential Stamina lige her.

Du kan også læse mere om produktet i denne artikel lige her.

Foder til den overvægtige Golden retriever

Der er desværre alt for mange hunde i Danmark, som lider af at være overvægtige. Golden retriever racen er slemt ramt, idet hunden har en evne til at blive ved med at spise. Det er ikke kun at golden retrieveren kan blive ved med at spise , det er også menneskets godhed, som gør hundene til store runde vapser.

Hvis din hund er blevet steriliseret, kan dette også gøre din golden mere tilbøjelig til at tage på.

Hvis du er i tvivl, om din Golden retriever er overvægtig, kan du nemt føle på dens ribben. Hvis du bliver nødt til at trykke hårdt for at kunne mærke ribbene, er din golden allerede blevet for tyk.

En for tyk hund kan få problemer med hofter og albuer, da hunden ikke er bygget til at håndtere disse ekstra kilo.

Heldigvis kan man gøre noget ved det. Du får her tre anbefalinger til slankende mad til din golden retriever.

Acana Light and Fit

Har din Golden fået lidt for meget på sidebenene, har du heldigvis mulighed for at lade den smide nogle kilo. Acana skruer ikke ned for fedtet og op for kulhydraterne. De har i stedet skruet op for indholdet af protein.

Med en fornuftig mængde fedt, en smule kulhydrat og godt med proteiner er dette den perfekte blanding, hvis du ønsker, at din søde overvægtige hund får tabt sig nogle kilo.

Du finder Acana Light and Fit lige her.

Du kan også læse mere om Acana ved at trykke lige her.

Orijen Fit and Trim

Denne version fra Orijen skruer ligeledes op for proteinet. Produktet er fyldt med lækkert kød, og gør at din hunds mave-tarm system får det nødvendige for at bibeholde en naturlig flora.

Med en god mængde protein, sund mængde fedt og kulhydrater får din golden lige det den har behov for, for at tabe uønskede kilo.

Du finder det lækre produkt lige her.

Wolfsblut Dark Forest

Wolfsblut har også udviklet tørfoder, som er sammensat til at give din hund netop det den har behov for, for at tabe sig. Wolfsblut indeholder hverken korn eller majs, for det er ikke en del af det din hund vil spise, hvis den levede i naturen.

Derfor har Wolfsblut lavet en sammensætning af sundt kød fra råvildt, sunde fibre fra søde kartofler og en masse forskellige essentielle næringsstoffer fra frugt og bær.

100% egnet til dig som ønsker at lade din hund smide de ekstra kilo.

Du finder Wolfsblut Dark Forest lige her.

Foder til din ældre golden retriever

Når din hund bliver gammel, bliver den mere tilbøjelig til at tage på i vægt. Dette skyldes primært, at din hund bliver mindre aktiv. Derfor er det vigtigt at din gamle golden får foder med den rette mængde energi, som passer til din hunds aktivitetsniveau.

Seniorfoder indeholder godt med fibre, så din skønne ældre golden retriever får gang i fordøjelsen. Fibrene holder desuden din hund mæt i længere tid, hvilket gør, at den ikke kommer til at overspise. Derudover er det vigtigt at foderet til din senior hund har godt med fisk i, så den kan få de rette fedtsyrer.

Som tommelfingerregel siges det, at man skifter sin hunds foder, når den rammer de 8 år. Men det er vigtigt ikke at gå efter et tal, men i stedet mærke og se efter hvordan din golden retriever har det.

Du finder her tre lækre anbefalinger og lækkert foder til den gamle golden retriever.

Er din ældre hund gigtplaget, kan du i denne artikel læse dig frem til hvad du kan gøre for dit ekstra familiemedlem. Du kan også læse mere om foder til din ældre hund i denne artikel lige her.

Afsluttende bemærkninger

Er du så heldig at have en skøn golden retriever i hjemmet, så er det vigtigt at sørge for, at den får den helt rigtige mængde og type af foder.

I denne artikel er du blevet introduceret til forskellige typer af hundefoder, så du nemt kan finde lige netop det, som passer til din hund.

Hvis du ønsker at vide endnu mere om foder til din hund, kan du læse med i følgende artikler

Rigtig god fornøjelse og rigtig godt forløb med valg af det helt rigtige hundefoder til din golden retriever.

Christina

Jeg elsker dyr, så simpelt er det. Eftersom jeg er vokset op med hunde, katte, kaniner og geder, har jeg altid haft et tæt bånd med mine kæledyr. Jeg går meget op i, at de små firbenede har det godt, og bliver behandlet ordentligt. Derfor bruger jeg min interesse på at finde de bedste produkter til dit kæledyr, så du og din bedste ven kan få et langt og lykkeligt liv sammen.

Seneste artikler