Hundefoder til ældre hunde – Her er foderet til det grå guld


Hunden er menneskets bedste ven. Hunden følger dig i tykt og tyndt og derfor vil vi gerne have, at de lever med os så lang tid som muligt. Derfor skal du være opmærksom på, når din hund begynder at gå fra voksen hund til senior hund. Der sker nemlig noget i deres stofskifte, så hunden ikke bevæger sig så meget som tidligere. 

Hundens levetid er også forskelligt alt efter hvilken race og størrelse den har. Derfor har vi lavet denne guide til dig, så du er helt sikker på, hvornår du skal begynde at give din hund seniorfoder og hvilke slags seniorfoder der er det bedste.

Hvad sker der med hunden, når den bliver ældre?

Hvis man fortsætter med at give din seniorhund det gamle foder med flere kalorier i, så risikerer du overvægt hos din hund. Hvis du allerede nu kæmper med din hunds overvægt, så synes vi, at du skulle læse vores artikel om overvægtige hunde og foder til dem. Du finder artiklen lige her:

Det er ikke kun vægten, som kan blive et problem for vores firbenede venner, når de kommer op i årerne. Ligesom os mennesker, så er der ting i kroppen som ikke har den samme styrke som tidligere. Vi har nævnt, at hundene bliver mindre aktive og får et langsommere stofskifte. Men det er kun af de mange ting, som ændrer sig ved hunden, når den bliver ældre.

En anden ting, som mange ældre hunde begynder at døje med, er deres led. De bliver mere slidte og begynder at blive stive. Hundenes led fungerer nemlig ligesom hos os mennesker, hvor ældre mennesker også godt kan have problemer med leddene. 

Et andet problem der kan opstå ved ældre hunde er, at deres fordøjelse bliver mindre effektiv. Det betyder, at hunden ikke er lige så god til at optage næringen fra det mad den spiser, som den tidligere har været. Det betyder samtidig, at ældre hunde har en større tilbøjelighed for at blive forstoppet.

Hvordan kan man hjælpe hunden på sine ældre dage?

Der er en række ting, som du kan gøre, for at sikre din hund har det godt – selvom den er kommet op i årerne. Som nævnt tidligere, så har hunden ikke brug for ligeså mange kalorier som tidligere. Derfor skal maden have et mindre kalorieindhold end hos voksne hunde. For at hunden ikke føler sig sulten, så skal foderet også have godt med fiber, der giver en dejlig mæthedsfornemmelse hos hunden.

Hundens problemer med fordøjelsen kan også hjælpes ved at vælge foder, der indeholder proteiner som er let fordøjelige for hunden. Det har vi tidligere skrevet om i vores artikel om hunde med sarte maver. Du finder artiklen lige her:

Andre ting man skal være opmærksom på i foderet til den ældre hund er, at vælge noget foder, hvor der er omega 3 fedtsyre i. Det smører leddene og holder hunden fri for skader. Der må også gerne være ingredienser som støtter hjertefunktionen og hjælper immunforsvaret. Et lavt niveau af fosfor og kalcium er også at foretrække, da de to stoffer belaster nyrerne hos hunden.

Hvornår er min hund i kategorien “ældre”?

Der er forskel på, hvornår en hund kan betegnes som ældre. Typisk vil det foregå efter størrelsen af hunden, da små hunde oftest lever længere end de større hunde. Vi giver dig her en oversigt over, hvornår din hund kan betegnes som ældre:

  • Lille race (under 10 kg.) er ældre når den er omkring 8 år.
  • Mellem race (10-25 kg.) er ældre når den er omkring 7 år.
  • Stor race (25-45 kg.) er ældre når den er omkring 6 år.
  • Gigant race (over 45 kg.) er ældre når den er omkring 5 år.

Nu vil vi gerne komme med vores anbefalinger på det bedste hundefoder til den ældre hund, som er på markedet i Danmark. Alle vores anbefalede produkter overholder vores egne anbefalinger og er i den bedste kvalitet.

Essential Older

Det første foder vi gerne vil anbefale er Essential Older. Essential står for høj kvalitet og omhyggeligt sammensatte foderblandinger. Essential Older er ingen undtagelse, for her har Essential sammensat et komplet fuldkornsmåltid til den ældre hund, der giver de bedste betingelser for en høj livskvalitet, selvom hunden er oppe i årerne.

Essential Older har massere af and og kylling i foderet, der begge er letfordøjelige proteiner, hvilket er godt for en ældre hund. Foderet er uden kornprodukter og så overholder foderet Essentials BOF-princip, der sikrer utrolig stabilt blodsukker. Et stabilt blodsukker hjælper samtidig hunden med at føle sig mæt og at den føler sig rigtig godt tilpas. Den er hverken sulten, når den har spist, men den er heller ikke prop mæt og kun kan trille hen i kurven.

Proteinerne kommer fra and, kylling og fisk. Men det er ikke hvilke som helst kødkilder. Ænderne er fra Gressinham Duck, der er en anderace i høj kvalitet, som tilmed er fritgående. Kyllingen er fra racerne Ross og Cobb, der er kyllingeracer i England og som derfor er tæt på Essentials fabrik, der også ligger i England. Laksen er også lokal, da de er fanget i det skotske atlanterhav og giver den gode omega 3 fedtsyrer til foderet. 

Hele 75% af foderet kommer fra kød, hvoraf 35% kommer fra frisk kød. Hvis du kunne tænke dig, at give din ældre hund noget kvalitetsfoder, som holder blodsukkeret stabilt, så skal du vælge Essential Older. Du kan købe det ved at trykke på produktet eller ved at klikke lige her.

Essential Older findes i 3 kg. og i 12 kg. poser.

First Buddy Senior Light hundefoder

Det næste foder vi gerne vil anbefale er First Buddy Senior Light hundefoder. Vi har før anbefalet det til andre situationer. Blandt andet til overvægtige hunde. Du finder den komplette anbefaling lige her:

Hovedessensen af vores anbefaling af First Buddy Senior Light hundefoder er, at det er glutenfri og indeholder kylling, kanin, and og olie fra friskfanget vildlaks. Proteinkilderne er alle nænsomme til den ældre hunds mave, men stadig dejlig smagfulde. 

First Buddy Senior Light hundefoder er faktisk først og fremmest anbefalet til de ældre hunde, fordi der naturligt er tilsat glucosamin fra den grønlæbede musling. Glucosaminen gør, at hunden forbliver fleksibel og giver dermed øget bevægelsesfrihed hos den ældre hund. 

Omega 3 fedtsyrer i denne foder kommer også fra vildlaks, hvilket sikrer, at der ikke er skadelige stoffer såsom kunstige farvestoffer i. Dermed afgiver olien ingen farve til hundens pels eller hud.

Hvis First Buddy Senior Light hundefoder lyder som noget foder din ældre hund skal sætte tænderne i, så kan du købe det lige her eller ved at klikke på billedet af foderet.

First Buddy Senior Light hundefoder findes både i poser med 7 kg. og i poser med 14 kg.

Fromm Family Gold Senior Light hundefoder

Det næste mærke vi gerne vil anbefale til den ældre hund er et nyt mærke, vi ikke tidligere har anbefalet hos vielskerdyr. Fromm Family Gold Senior Light hundefoder hedder foderet og er et rigtig godt fuldfoder til alle ældre hunde. 

Fromm Family Gold Senior Light hundefoder er lavet til at give noget energi tilbage til din ældre hund og sammensætningen af foderet er lavet efter de ernæringsmæssige anbefalinger til en ældre hund. Som så mange andre foderprodukter til ældre hunde, så er dette foder med kylling og har fået tilsat lakseolie.

Fromm Family Gold Senior Light hundefoder er også et Super Premium produkt, hvilket sikrer dig som forbruger, at du altid får den højeste kvalitet indenfor hundemad med hjem, når du køber dette produkt. 

Fordelene ved at vælge Fromm Family Gold Senior Light hundefoder er, at foderet kun er produceret med friske råvarer af lam, kylling og and. Foderet indeholder heller ingen hvede, majs eller andre biprodukter, som kan forstyrre fordøjelsen hos din ældre hund. 

Som noget specielt ved Fromm Family Gold Senior Light hundefoder er der tilsat ost og friske æg, hvilket giver en endnu bedre smag til foderet. Fordøjelsen hos hunden bliver også boostet med dette foder, fordi der er tilsat prebiotics og probiotiske fordøjelsesbakterier. 

Der er selvfølgelig heller ingen hormoner, medicinrester, industrielle eller kunstige konserveringsmidler. Hvis Fromm Family Gold Senior Light hundefoder lyder som noget nyt og spændende for dig og din hund kan du købe det ved at trykke på produktet eller klikke lige her.

Sportsman’s Pride Senior & Light

Næste foder vi gerne vil anbefale til ældre hunde er en gammel kending. Sportsman’s Pride Senior & Light er godt til mange forskellige typer af hunde – blandt andet til ældre hunde. Vi har før anbefalet Sportsman’s Pride Senior & Light til overvægtige hunde, da foderet er kaloriefattigt. Du finder den komplette anbefaling lige her:

Hovedessensen af vores anbefaling er den samme som til overvægtige hunde. Hovedingredienserne er kylling og omega 3, hvilket kendetegner langt de fleste foderblandinger til ældre hunde. En ekstra positiv virkning af at give Sportsman’s Pride Senior & Light til din ældre hund er, at den får flottere og blankere pels på grund af det høje indhold af omega 3.

Sportsman’s Pride Senior & Light er lav på kalorierne, men smagen er stadig rigtig god. Faktisk er Sportsman’s så sikker i sin sag, at de tilbyder smagsgaranti på foderet, hvis din hund – mod forventning – ikke synes, at foderet smager fantastisk.

Hvis du kunne tænke dig at prøve Sportsman’s Pride Senior & Light til din ælder hund, så klik på posen eller tryk lige her.

1st Choice Sensitive Skin & Coat Senior

Næste foder vi gerne vil anbefale til den ældre hund er også et produkt vi tidligere har beskrevet. 1st Choice Sensitive Skin & Coat Senior kan både bruges til ældre hunde, hunde med allergi eller til hunde, der kæmper mod overvægt. Du kan finde den fulde anbefaling af 1st Choice Sensitive Skin & Coat Senior lige her:

Proteinet kommer hovedsageligt fra lam, der er hovedingrediensen, men der er også fisk i foderet for at give mest muligt omega 3 fedtsyrer til din hund. Glucosamin findes også i denne foderblanding, så led og knogler bliver styrket. 

1st Choice Sensitive Skin & Coat Senior er også godt til fordøjelsen hos de ældre hunde, for der er hverken majs, soja eller hvede i foderblandingen, som kan være svært for hundens mave at fordøje. Der er selvfølgelig heller ingen tilsætningsstoffer, kunstige farvestoffer eller konserveringsmidler.

Hvis 1st Choice Sensitive Skin & Coat Senior lyder som noget for dig og din hund, så kan du købe det ved at klikke på foderet eller ved at trykke her.

HIKE Nature Senior

HIKE Nature Senior er navnet på næste foder til den ældre hund som vi gerne vil anbefale. Som de andre produkter vi før har anbefalet fra mærket HIKE, så er denne variant også i utrolig høj kvalitet.

HIKE kører efter nogle klare værdier og faste principper. Man skal nemt kunne se, hvad foderet indeholder. Det vil sige at du klart og tydeligt kan læse, hvilke produkter som du giver til din hund. Foderet fra HIKE skal også være velsmagende med naturlige ingredienser og et højt indhold af kød.

Andre principper fra HIKE er, at de prioriterer deres råvarer af højeste kvalitet og så vil de gerne bruge fritgående dyr, hvis det er muligt. Der skal ikke være hverken kunstige tilsætningsstoffer, smagsstoffer eller farvestoffer i deres foder. 

HIKE er produceret i Danmark, bruger danske råvarer og støtter et bæredygtigt fiskeri. HIKE er så sikre på kvalitet, at de har 100% tilfredshedsgaranti, hvis du eller din hund ikke er tilfreds med foderet.

HIKE Nature Senior er lavet til alle racer og størrelser og er designet til ældre hunde med et lavere energiniveau. Foderet indeholder urinforsurende, der forebygger mod urinvejssten og så er der tilsat chondroitin og glucosamin, for at hjælpe på hundens led og knogler.

HIKE Nature Senior er lavet med kalkun, kylling og årstidens fisk i den højeste kvalitet. Der er naturligvis ingen majs, kornprodukter eller ris i maden, så du kan roligt give det til din ældre hund, uden at have ondt i maven.

Lyder HIKE Nature Senior som noget for din ældre hund? Så klik her eller tryk på posen.

Naturea Light & Senior

Vores sidste foder til ældre hunde, som vi gerne vil anbefale er Naturea Light & Senior. Det er også en gammel kending, som vi har anbefalet før til overvægtige hunde. Du kan finde den fulde anbefaling af Naturea Light & Senior lige her:

Salgsargumenterne for Naturea Light & Senior er, at det indeholder 83% kød, æg og søde kartofler med massere af omega 3 og omega 6 fedtsyrer. Der er også tilsat glucosamin, chondroitin og MSM til foderet, der både hjælper på fleksibilitet, gigtsmerter og ledproblemer.

Hvis Naturea Light & Senior er noget for dig, så klik på posen eller tryk lige her. Så kommer du direkte til webshoppen, hvor du kan købe foderet til en rigtig god pris.

Afsluttende bemærkninger

Vi har nu givet dig en artikel, der både beskriver hvad du skal gøre, når din hund bliver ældre og hvilket foder du skal gå efter. Mange af produkterne er beskrevet tidligere og specielt er mange af foderblandingerne også beskrevet til den overvægtige hund.

Det er fordi at det meste foder til ældre hunde og overvægtige hunde er det samme. Begge typer af hunde har brug for en kaloriefattig diæt og omega 3 og omega 6 fedtsyrer har aldrig skadet nogle hunde.

Vi håber du har fundet ud af, hvilket foder du vil købe til din ældre hund. Hvis du er i tvivl om noget i artiklen, så send os en mail på kontakt@vielskerdyr.dk.

Martin

Jeg har altid elsket dyr og derfor har jeg både en kat og en lille hund. Hunden er en blanding mellem racerne Mops/King Charles og bomuldshund. Jeg har altid vil give mine dyr det bedste og derfor deler jeg også mine erfaringer med jer gennem mine artikler. Målet for mig i mine artikler er, at sprede det gode budskab, så dyrene får de bedste vilkår og det bedste liv.

Seneste artikler