Den ultimative guide til det bedste hundefoder (2021)


Hvis du også synes, at din lille firbenede bedste ven fortjener mad i verdensklasse, så er du landet det helt rette sted. Du får nemlig her den ultimative guide i valg af det bedste hundefoder i 2021.

Hundefoderverdenen er kæmpestor. Den kan være forvirrende og svær at forstå. Derfor vil du i denne artikel blive præsenteret for en række lækre foderprodukter for din lille vaps. På den måde kan du med sikkerhed og ro i maven, fodre din behårede trold med hundefoder i den allerbedste kvalitet.

Er du interesseret i at kende mere til din hunds foderpræferencer, kan du på vielskerdyr.dk læse en masse omkring foder til din hund. Du finder alle vores artikler om hundefoder til de forskellige racer lige her:

Hundemad til hvalpe

De søde firbenede vapser er nærmest naturens svar på guddommeligehed. De er søde, kvikke og fortjener alverdens.

Sørg derfor for at vælge et hundefoderprodukt som giver din hvalp en god foderoplevelse. På den måde får din hvalp en god og skøn start på livet, som kan påvirke resten af din hunds levetid.

Når du vælger foder til din hvalp vælg da et foderprodukt, som har en lavt eller intet indhold af kornprodukter.

Kornprodukter har nemlig et højt kulhydratindhold, og da kulhydrater bliver forbrændt hurtigt, kan dette give uregelmæssige udsving i din hvalps blodsukker. Udsving i blodsukkeret kan forårsage stress, og dette ønsker vi ikke at udsætte vores små bedste venner for.

Du finder her forskellige foderprodukter, som kan give din hund det bedste fundament for et langt og lykkeligt liv.

Essential the Beginning

Ønsker du at forkæle din lille søde firbenede trold, er det danske mærke Essential Foods et rigtigt godt bud. Essential går ind for naturlig og funktionel føde til din hund, og deres produkt til hvalpe er absolut ingen undtagelse.

Med Essential the Beginning får din hvalp et lækkert måltidsprodukt, som sørger for at give din hvalp alle de nødvendige mineraler og vitaminer, som den har behov for.

Essential the Beginning er et ”grain free” produkt. Dette betyder, at der i måltidsproduktet ikke er nogen former for korntyper. Korntyper kunne være ingredienser som havre, ris eller majs.

I stedet for de unødvendige korntyper i foderet, får din hvalp oplevelsen af gode lækre animalske proteinkilder. I Essential the Beginning får din hvalp serveret frisk kylling og and samt en masse gode og fiberrige grøntsager, som hjælper med din hvalps fordøjelse. Denne sammensætning tager udgangspunkt ud fra det BOF-princippet.

Vil du gerne vide mere om Essential Foods og BOF-princippet, kan du læse meget mere om fodermærket i denne artikel: Essential hundefoder – Dansk kvalitet fra første måltid.

Essential the Beginning er udviklet og pakket til både hunde store racer. Du finder produktet til hvalpe af store racer ved at klikke lige her eller på billedet.

Til hvalpe af små racer kan du klikke lige her.

Probiotic LIVE Puppy

Probiotic LIVE sørger for din hunds velvære. Med et sundt indhold af probiotiske bakterier giver Probiotic LIVE Puppy din hund alle forudsætninger for et sundt og velfungerende mave-tarmsystem.

Udover at indeholde probiotiske bakterier består Probiotic LIVE Puppy også af naturlige forekommende animalske proteiner og grøntsager.

Foderproduktet er kornfrit, så din hvalp ikke bliver udsat for et for højt kulhydratniveau. På den måde undgår din hvalp et ustabilt blodsukker og dermed også unødvendigt stress.

Foderproduktet bliver pakket i enten 2 kg, 7 kg eller 12 kg pakker. Du kan derfor vælge den foderversion, som passer til din hunderace.

Du finder foderproduktet ved at klikke lige her eller på billedet.

First Buddy Puppy

First Buddy er Gilpa.dk’s eget fodermærke. Grundet stor efterspørgsel fra Gilpa.dk’s kunder har hundefoderforhandleren valgt at producere det ultimative hundefoder til din hvalp.

Hvalpefoderet er beregnet til hundehvalpe af alle racer. Du kan derfor snildt servere dette til din hvalp, om så den er af en lille bitte race eller af en af de større.

Hvalpefoderet indeholder en sund mængde omega 3 fedtsyrer samt en masse gode animalske proteinkilder. Ved køb af First Buddy sørger du for, at din hvalp bliver forkælet til det ypperste.

Du finder foderproduktet ved at klikke lige her eller på billedet.

NOW FRESH! Puppy fra Petcurean

Petcurean står bag foderproduktet NOW FRESH! Puppy. NOW FRESH! fra Petcurean går aldrig på kompromis med smag eller kvalitet. Du finder derfor altid de allerbedste og naturlige ingredienser i dette måltidsprodukt fra Petcurean.

Med NOW FRESH! får din hvalp en masse lækre animalske proteiner. Af proteiner finder du blandt andet kalkun, and og laks.

NOW FRESH! er desuden et kornfrit produkt. Din hvalp får derfor ingen unødvendige kulhydrater, og på den måde giver du din hvalp de helt rette forudsætninger for en god start på livet.

Foderproduktet findes i to forskellige størrelser, enten 2,7 kg til din lille hunderace og 11,4kg til din større hund. Derudover kan du vælge at købe den store pakke på 11,4 kg i en dobbeltpakkeløsning.

Du finder produktet ved at klikke lige her eller på billedet.

Orijen Puppy

Dette foderprodukt fra det canadiske mærke Orijen går 100% ind for kvalitet og naturtro ingredienser.

Med Orijen får din hvalp et smagfuldt og sundt måltid, som indeholder alle de lækreste animalske proteinkilder og vitaminrige grøntsager. Foderet er egnet til din hvalp, som er småtspisende eller kræsen. Dette skyldes foderets høje kødindhold og lette optagelighed.

Din hvalp er fra naturens side kødædende, derfor trives din hvalp og hund også bedst ved en diæt bestående af råt kød samt en smule frugt og grøntsager.

Orijen sætter fokus på ikke at tilsætte kunstige konserveringsmidler eller unødvendige kulhydrater. Foderproduktet er derfor kornfrit, og hjælper dermed din hvalp med at bibeholde et stabilt blodsukker

Foderproduktet findes i mange størrelser, så du kan vælge den størrelse der passer bedst til din hvalp. Du finder produktet ved at klikke lige her eller på billedet.

Acana – Puppy & Junior

Acana – Puppy & Junior er et kornfrit fuldfoderprodukt til din hvalp. Produktet er rigt på vitaminer og mineraler, og så er det fyldt med en masse lækre friske kødkilder, som tager din hvalp tættere på naturen end nogensinde før.

Foderproduktet fra Acana er udviklet til hvalpe af alle størrelser. Derfor kan du også købe fuldfoderproduktet i pakker passende til enten din hvalp af små racer eller af de større.

Foderproduktet indeholder alle spiselige dele fra de forskellige proteinkilder. Derfor får din hvalp alt det bedste fra frilandskyllinger, vildtfangede flynder samt friske redelagte æg.

Er du interesseret i at forkæle din lille vaps med et lækkert måltidsprodukt, skal den ikke snydes for Acana Puppy & Junior. Du finder produktet ved at klikke lige her eller på billedet.

Naturea Naturals Puppy

Som det lyder af navnet, er Naturea Naturals et lækkert og sundt naturprodukt til din hvalp. Foderproduktet er velsmagende, og så er det fyldt med frisk kyllingekød, kyllingefedt og kyllingelever.

Naturea Naturals går ind for, at din hvalp får den bedste start på livet. Derfor består denne blanding kun af friske proteinkilder og grøntsager. På den måde får din hvalp den helt perfekte mængde af proteiner, vitaminer og mineraler. Derudover indeholder fuldfoderproduktet også sunde omega 3 fedtsyrer samt fibre, som er med til at vedligeholde din hvalps sunde helbred.

Naturea Naturals sørger desuden for, at din hund ikke får et ustabilt blodsukker da foderproduktet ikke indeholder unødvendige kulhydrater. De kulhydrater som er i foderet, er med til at vedligeholde din hvalps blodsukker på et stabilt og energisk niveau,

Foderproduktet er rettet mod hvalpe af alle hunderacer. Du finder foderproduktet i flere forskellige størrelser, så du kan vælge den pakkestørrelse, som passer til netop din hvalp.

Du finder foderproduktet fra Naturea Naturals ved at klikke lige her eller på billedet.

Hundemad til voksne hunde

Som da din hund var hvalp, har den ikke brug for alt for mange unødvendige kulhydrater. Heldigvis sørger de fleste af nedenstående foderproducenter for, at din hund får de lækreste og sundeste måltider.

Hundefoder til voksne hunde skal desuden helst indeholde en masse gode proteiner, så det bevæger sig så tæt på din hunds naturlige spise som overhovedet muligt.

Foderprodukter fra Essential Foods til din voksne hund

The Taste Box er en blandt mange lækre måltidprodukter fra den danske hundefoderproducent Essential Foods. The Taste Box er en god blanding af tre af Essentials mest lækre og populære produkter.

Dette smagfulde mix består af Nautical Living, Superior Living og Estate Living. Med dette mix får din hund oplevelsen af noget rigtig lækkert og jordnært.

Foderproduktet består nemlig udelukkende af naturlig forefindende ingredienser, som din hund selv kunne have valgt i det fri.

I denne blanding får din hund serveret frisk animalsk protein fra ænder, kylling, laks, ørred og æg. Udover gode proteiner er der i produkterne også vitaminrige grøntsager samt gode probiotiske mikroorganismer.

Alle disse skønne ingredienser er til for at give din hund de bedste vilkår for en sund tilværelse.

Forkæl din voksne hund med denne lækre blanding fra Essential Foods ved at klikke lige her eller på billedet.

Probiotic LIVE Adult

Probiotic LIVE Adult er et lækkert og velsmagende måltidsprodukt af allerhøjeste kvalitet. Foderproduktet er udviklet til din voksne hund, og kan serveres til voksne hunde af alle racer og størrelser.

Produktet er videnskabelig udviklet, hvilket betyder at dette foderprodukt er udviklet nøje efter din hunds behov for proteiner, mineraler og vitaminer.

Udover den helt rette sammensætning af næringsstoffer indeholder Probiotic LIVE også probiotiske bakterier. Disse probiotiske bakterier er gode mikroorganismer, som hjælper din hund med at opretholde et sundt mave-tarmsystem.

Foderproduktet efterlever desuden de krav som fremsættes for et fuldkostprodukt til hunde. Du kan derfor med ro i maven servere sådan en omgang foder for din voksne hund.

Du finder foderproduktet i flere størrelser ved at klikke lige her. Og til din hund af større race finder du produktet ved at klikke lige her.

First Buddy Adult

Dette foderprodukt fra Gilpa.dk’s eget mærke First Buddy Adult er fremstillet af de allerbedste råvarer. Råvarerne er i så god kvalitet, at det endda er egnet som menneskeføde.

I dette lækre naturlige og sunde hundefoderprodukt får din hund gode animalske proteinkilder fra and og kanin. Derudover indeholder måltidsproduktet også sunde omega 3 fedtsyrer, som hjælper med at opretholde din hund mobilitet.

First Buddy indeholder op til 75% proteiner. Denne mængde proteiner samt de gode Omega 3 fedtsyrer fra vildlaks hjælper din hund med at opretholde et sundt immunforsvar og mave-tarmsystem.

Er du interesseret i at give din hund et lækkert og naturligt foderprodukt, finder du denne lækre sag fra First Buddy ved at klikke lige her eller på billedet.

NOW FRESH! Adult fra Petcurean

NOW FRESH! fra Petcurean er et kornfrit hundefoderprodukt som indeholder de bedste og mest friske ingredienser. Du finder derfor ingen biprodukter eller kunstige konserveringsmidler i dette foderprodukt fra Petcurean.

Denne foderblanding er udviklet til voksne hunde af alle racer i alderen 1-8 år. Du kan derfor fodre din hund med dette foderprodukt, om så den er lille bitte eller kæmpestor.

NOW FRESH! fra Petcurean går ind for at give din hund et måltid, som er så tæt på dens naturlige spise og valg af diæt som overhovedet muligt. Derfor er alle proteiner i dette foderprodukt med animalsk oprindelse.

NOW FRESH! er kornfri af den simple grund, at foderproduktet ikke vil udsætte din hund for et ustabilt blodsukker.

Er du interesseret i et naturligt foderprodukt til din behårede trold, så kan du finde NOW FRESH! fra Petcurean i flere forskellige størrelser lige her.

Orijen Original

Orijen tror på, at din hund aldrig ville vælge at spise foder indeholdende syntetiske tilsætningsstoffer. Derfor har det canadiske mærke Orijens fremstillet et foderprodukt, som passer perfekt til din hund, som gerne vil finde sin indre ulv.

Foderprodukter består nemlig udelukkende af naturlige råingredienser. Du vil blandt andet finde næringsrige animalske proteinkilder såsom fjerkræ og friske hele æg, samt gode og vitaminrige grøntsager.

Orijens fuldfoderprodukter består af 85% kød, hvor de resterende ingredienser er friske grøntsager og bær. Foderet er dermed godt for din hund – specielt hvis den er kræsen, da den får dækket hele sit energibehov med foderet.

Du finder foderproduktet i flere forskellige størrelser, idet hundefoderet kan serveres til hunde af alle racer. Klik her eller på billedet for at finde produktet.

ACANA – Adult

Acana producerer mange forskellige fodertyper, her får du introduceret en enkelt blandt mange. Er du interesseret i at finde flere produkter fra Acana, kan du klikke lige her.

Acana – Adult er en sundt og naturligt valg for dig og din hund. Foderproduktet er kornfrit og fyldt med en masse gode proteiner fra friske kødkilder.

I dette foderprodukt får din hund serveret frilands Cobb kylling, vildtfangede flyndere og lækre redelagte æg. Med sådan en blanding kan du være sikker på, at din hund får alt, hvad den har behov for.

Der er næsten ikke noget, som går til spilde hos Acana. Foderproducenten vælger nemlig at udvinde næsten alt fra proteinkilden. Din hund spiser nemlig alt hvad den kan finde i naturen. Derfor er der i Acana-produkter ikke bare kød, men også lever og brusk.

At alt spiseligt i proteinkilden bliver brugt, bidrager til at give din hund den komplette mængde næringsstoffer.

Er du interesseret i at servere et af Acanas lækre, sunde og naturlige foderprodukter, kan du finde Acana – Adult ved at klikke lige her eller på billedet.

Naturea Naturals Mix

Naturea Naturals leverer endnu engang et lækkert foderprodukt til din hund. Denne gang med et lækkert mix bestående af tre af deres mest populære foderblandinger.

Naturea Naturals er til voksne hunde af alle størrelser. Foderprodukterne er produceret med hensyn til din hunds ernæringsmæssige krav. Foderprodukterne har et højt indhold af animalske proteinkilder, og netop derfor får din hund et smagfuldt, næringsfyldt og sundt måltid.

Måltidsproduktet er fri for hormoner, diverse korntyper samt kunstige konserveringsmidler. Naturea Naturals ønsker nemlig at efterligne din hunds naturlige søgen efter lækre animalske og naturlige fødekilder.

Denne sammensætning af Naturea Naturals tre mest populære foderprodukter er med til at bibeholde din hunds naturlige mave-tarmsystem samt holde din hunds immunsystem intakt.

Du finder dette lækkert mix ved at klikke lige her eller på billedet.

Hundemad til ældre eller overvægtige hunde

Når du vælger foder til din ældre eller overvægtige hund sørg da for, at vælge et foderprodukt som er fyldt med smag, men som også består af kalorielette bestanddele.

På den måde får din måske en smule dovne hund et smagfuldt måltid, som også hjælper med at give din hund de bedste forudsætninger for et sundt vægttab.

Udover kalorielette ingredienser er det også en god ide at vælge et produkt, som har gode omega 3 fedtsyrer, samt gode fibre som sætter fut i din hund mave-tarmsystem.

Du kan læse meget mere om foder til din ældre hund i artiklen her:

Du finder herunder nogle lækre foderprodukter til din ældre eller overvægtige hund.

Essential Older

Til din ældre hund er det en god ide at vælge et foderprodukt, som er af den lettere slags. Her finder du et kalorielet og smagfuldt måltid fra Essential Foods.

Essential Older kan bruges til både din ældre hund, men også til din hund som har tendens til overvægt.

Foderprodukterne består af ingredienser af allerhøjeste kvalitet. De er proppet med sunde og mineralrige animalske proteinkilder, samt gode probiotiske bakterier og omega 3 fedtsyrer.

Med måltidsproduktet fra Essential Foods kan du med sikkerhed give din hund oplevelsen af noget sundt og lækkert, som også bidrager til din hunds velvære.

Du finder Essential Older ved at klikke lige her eller på billedet.

Probiotic LIVE Senior

Probiotic Live står bag dette lækre og kompromisløse foderprodukt til din ældre og/eller overvægtige hund. Det er bedst at sætte gang i et potentielt vægttab med det samme, hvis du føler, at din hund har fået for mange kilo på sidebenene.

Kosten er en vigtig del af din hunds dagligdag samt vægttab. Det er derfor essentielt, at du vælger det helt rigtige produkt. Probiotic LIVE Senior giver med dette foderprodukt din hund de helt rette forudsætninger for et sundt vægttab.

Produktet indeholder lækre, smagfuldt og næringsrige ingredienser heriblandt friske animalske proteinkilder.

Er du interesseret i at give din ældre eller overvægtige hund et sundt vægttab eller bare et rigtig lækkert let måltid, kan du klikke lige her eller på billedet.

First Buddy Senior eller Light

First Buddy har udviklet et smagfuldt og kalorielet fuldfoderprodukt til din ældre eller overvægtige hund. Med inspiration og ønske fra forbrugerne har First Buddy udviklet dette skønne foderprodukt.

Fyldt med skønne proteiner fra and og kanin samt gode omega 3 fedtsyrer får din ældre eller lidt tykke vaps de bedste forudsætninger for et sundt vægttab.

Selvom at dette produkt er kalorielet, dækker det stadig din hunds energibehov, samt hjælper med et velfungerende stofskifte og mave-tarmsystem.

Du finder dette skønne og lette foderprodukt ved at klikke lige her eller på billedet.

NOW FRESH! fra Petcurean

NOW FRESH! Senior er et lækkert og sundt foderprodukt til din ældre hund. Foderproduktet kan også serveres for din overvægtige hund, som kan have svært ved at holde vægten nede.

NOW FRESH! Senior går ind for at give din hund det mest naturlige foderprodukt som overhovedet muligt. Derfor er der i dette foderprodukt, kun de lækreste og mest friske ingredienser.

Du finder blandt andet kalkun, omega 3 fedtsyrer samt gode pre- og probiotiske bakterier som hjælper din hund med at vedligeholde et stærkt immunforsvar, god bevægelighed samt opretholdelse af et sundt mave-tarmsystem.

Du finder dette lækre naturlige foderprodukt til din overvægtige eller ældre hund ved at klikke lige her eller på billedet.

Orijen Senior

Orijen leverer endnu en gang et lækkert foderprodukt til din hund. Denne gang er det et lækkert produkt til din ældre eller overvægtige hund.

Foderproduktet kan anvendes og serveres til hunde af alle racer. Du skal derfor ikke være bekymret for at fejlfodre din vovse med dette foderprodukt.

Foderproduktet er kalorielet og indeholder de lækreste og naturlige råvarer, så din hund får det mest smagfulde samt sundeste måltid.

Du finder Orijen Senior ved at klikke lige her eller på billedet.

Hunde med særlige behov

Hvis du har oplevet at din hund har problemer med at spise, så læs med her. Der kan nemlig være mange grunde til, at din hund undgår et lækkert måltid.

Her får du præsenteret forskellige lækre muligheder til din hund, som måske har en sart mave.

Foder til din hund som er kræsen

Nogle hunde kan have problemer med kræsenhed. Dette kan skyldes et for snævert udvalg at foder i hundens hvalpetid. Lige meget hvad er det en god ide at give din hund muligheden for at udvide sin foderhorisont.

Essential laver en foderprodukt, som kan hjælpe din hund på vej mod et mere åbensindet foderunivers. Du finder foderproduktet Essential Superior Living lige her.

Ønsker du at vide mere om kræsenhed ved hunde og hvilke foderprodukter du kan give din kræsne hund, kan du i denne artikel blive oplyst herom:

Du kan også læse mere her, hvis du oplever, at din hund har sart mave, som evt. kunne give anledning til kræsenhed. Du finder artiklen lige her:

Foder til din hund med allergi

Nogle hunde tåler ikke forskellige animalske proteinkilder. Det er derfor en god ide at få undersøgt, om din hund kan være overfølsom for et bestemt eller flere proteiner.

Hvis det skulle være tilfældet, er det klart bedst for din vovse at få serveret et sundt foderprodukt, som ikke går ind, og giver din hund allergiske reaktioner.

Et produkt du kunne vælge er produktet Nautical Living fra Essential Foods.

Nautical Living er et mildt foderprodukt, som indeholder en masse gode omega 3 fedtsyrer fra friske fisk. Omega 3 går ind, og opretholder din hund bevægelighed, samt sætter fut i din hunds fordøjelsessystem. Ja, omega 3 fedtsyrer har mange gavnlige fordele, og med Nautical Living bliver din hund med sikkerhed et frisk spilopmager igen.

Du finder Essential Nautical Living ved at klikke lige her eller på billedet.

Vil du gerne vide mere om allergi hos din hund, kan du i følgende artikel blive informeret herom:

Hvis din hund er allergisk overfor gluten har vi også skrevet en artikel om dette emne. Du finder den lige her:

Foder til din hund med diabetes

Overvægt kan tildels være skyld i, at din søde vaps bliver diagnosticeret med diabetes. Type 1 diabetes er den hyppigste type hos hunde, og når først din hund har fået diagnosen, er det vigtig at holde øje med din vaps og dermed også give din hund foder, som passer hertil.

Orijen laver et lækkert sukkerfrit foderprodukt kaldet Orijen Six Fish. Foderproduktet er fyldt med gode omega 3 fedtsyrer, som hjælper din søde hund med at holde blodsukkeret ved lige.

Det er ikke kun Orijen, som har lavet et lækkert og velfungerende foderprodukt. Acana har ligeså udviklet et foderprodukt, som er supergodt til din hund med diabetes. Den finder du lige her.

Vil du gerne se flere produkter, som du kan vælge til din hund med diabetes kan du klikke lige her.

Foder til din meget aktive hund

Har du en stor atletisk schæfer eller en aktiv lille dansk/svensk gårdhund, så har din vaps brug for et ekstra skub energi. Acana laver et lækkert højenergi-foderprodukt, som du kan servere for din meget energikrævende hund.

Acana er skruet op for proteinindholdet i dette højenergi-foderprodukt Dette giver din hund en masse energi til en dag i skoven, på agilitybanen eller måske bare på løbeturen.

Du finder produktet fra Acana ved at klikke lige her eller på billedet.

First Buddy har også udviklet et foderprodukt med masser af energi. Ligesom Acana har First Buddy skruet op for proteinindholdet i deres højenergi-foderprodukt. Du finder produktet ved at klikke lige her.

Afsluttende bemærkninger

Det er en helt ny verden at bevæge sig ind i, og hundefoderjagten kan da også til tider være en smule overvældende. Brug derfor god tid på at vælge et lækkert foderprodukt til din hund. Et velovervejet valg og senere køb af hundefoder vil både dig og din din hund sætte stor pris på.

Hvis du er interesseret i at vide mere om forskellige foderprodukter til diverse hunde, kan du på vielskerdyr.dk læse en masse gode artikler.

Held og lykke med foderjagten! Har spørgsmål eller eventuelle idéer til nye artikler, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vielskerdyr.dk

Christina

Jeg elsker dyr, så simpelt er det. Eftersom jeg er vokset op med hunde, katte, kaniner og geder, har jeg altid haft et tæt bånd med mine kæledyr. Jeg går meget op i, at de små firbenede har det godt, og bliver behandlet ordentligt. Derfor bruger jeg min interesse på at finde de bedste produkter til dit kæledyr, så du og din bedste ven kan få et langt og lykkeligt liv sammen.

Seneste artikler