Hundefoder til sarte maver – Find det bedste her


Vi kender det alle sammen. Man har lige spist i dejligt måltid mad og pludselig får man voldsomt ondt i maven og skal skynde sig ud på toilettet. Måske man har spist for meget, eller så har man spist noget, som man ikke kan tåle. Måske lider man af en mave- eller tarmsygdom uden at vide det, men det er i hvert fald træls at få ondt i maven.

Mange hunde kan også være overfølsomme overfor noget foder eller har bare generelt sarte maver. Derfor skal der tages ekstra godt hånd om dem, for hvis du ikke giver dem noget mad de kan holde i sig, så begynder hunden slet ikke at ville spise og så har vi for alvor et stort problem.

Hvad er symptomerne på sart mave hos hunde?

Symptomerne er sådan set ikke særlig meget anderledes end hvordan de er hos os mennesker. Tynd mave, utilpashed og opkast er blandt de hyppige symptomer. Pludselig mangel på madglæde kan også være en indikator for, at hunden prøver at fortælle dig noget.

Det behøves ikke at være en sart mave din hund lider af, men hunden kan også lidt af andre sygdomme som problemer med fordøjelsen, problemer i bugspytkirtlen eller hunden har tyktarmsbetændelse. Hvis problemerne er voldsomme, så vil vi hos vielskerdyr altid anbefale at snakke med en dyrlæge.

Men hvis det er milde symptomer, så kan du prøve med noget foder, der er designet til hunde med sarte maver. Langt det meste foder til sarte maver er det samme foder, som skal gives til hunde med de andre sygdomme som vi lige har nævnt. Derfor kan det aldrig skade at give din hund foder til sarte maver.

Vi anbefaler i denne artikel forskelligt foder til hunde med sarte maver, hvor mange af produkterne både plejer din hunds tarmflora og optimerer stofskiftet. 

Er der så noget, som kan være ekstra hårdt for hundens mave? 

Ja, det er der og hvis du i forvejen mistænker din hund for at have en sart og sensitiv mave, så skal du helst undgå disse produkter.

Det første er meget fed foder eller nogle hårde kødben. Det kan være hårdt for maven med meget fedt. Det kender vi selv fra julemåneden, hvor vi indtager langt større mængder fedt end ellers. Derfor skal din hund kun have hundefoder med højt fedtindhold, hvis den er meget aktiv. De hårde kødben kan også være hårde for en sart mave.

En anden ting der kan være hårdt for en sart mave er de såkaldte “hårde” proteinkilder. Meget foder har et højt proteinindhold, og hvis man ikke køber foder i den bedste kvalitet, så risikere man, at store dele af proteinet kommer fra benmelet. Det er ekstra hårdt for din hund at fordøje.

Det sidste som vi gerne vil undgå til en hund med sart og sensitiv mave er meget forskelligt foder. Hvis du selv har prøvet at være på en slankekur, hvor du kun måtte spise nogle ting og andre ting var helt forbudt, så har du måske oplevet, at hvis du spiste det, som var forbudt, så fik du ondt i maven. Kuren LCHF forbyder blandt andet stivelse og mange kulhydrater. Hvis du har været på denne kur i flere måneder, så kan du få alvorligt ondt i maven – bare ved et enkelt stykke rugbrød.

Derfor er det vigtigt, at hvis din hund har en sart mave, så skal den helst have det samme foder hver dag, for det har maven vænnet sig til. Derfor anbefaler vi også, at man helst holder sig til en slags foder. 

Vi vil nu anbefale forskelligt foder, hvor alle er beregnet til hunde med sarte og sensitive maver.

Dr. John Hypoallergenic med lam

Det første foder vi gerne vil anbefale er Dr. John Hypoallergenic med lam. Det er et rigtig godt fuldkost hundefoder med en dejlig smag af lam. Og det bedste af det hele – det indeholder ingen hvede. 

Dr. John Hypoallergenic med lam er skånsomt mod maven og er et fantastisk alternativ til hunde, som enten har sarte maver eller som er lidt kræsne med deres mad. Dr. John Hypoallergenic med lam indeholder også ingredienser der hjælper på din hunds generelle sundhed. 

Hvis du gerne vil have et kvalitetsfoder, som samtidig er skånsomt mod hundens mave, så er Dr. John Hypoallergenic med lam et rigtig godt valg. Du kan købe foderet ved at klikke på billedet eller trykke lige her.

1st Choice Healthy Skin & Coat Toy & Small Puppy

Det næste hundefoder vi gerne vil vise dig er 1st Choice Healthy Skin & Coat Toy & Small Puppy. Det er hvalpefoder, der er specielt udviklet til hunde med sarte og følsomme maver. Derfor er foderet også lavet med lam, da lammekød er utrolig skånsomt for hundens mave at bearbejde.

1st Choice Healthy Skin & Coat Toy & Small Puppy indeholder også fisk, der også er mildt for maven, men samtidig også giver hunden en smuk og sund pels med dens gode olier. Dette hvalpefoder anbefales specielt til hvalpe af pelsracer

1st Choice Healthy Skin & Coat Toy & Small Puppy består både af 15% lammekød og 15% sild, hvor man får de gode omega 3 og omega 6 fedtsyre fra. Hvis du kunne tænke dig dette gode foder til din hvalp og dens sarte mave, så kan du købe det ved at klikke på billedet eller ved at trykke lige her.

Hike Nature Sensitive Kornfri Hundemad

Vi har før anbefalet Hike Nature Sensitive Kornfri Hundemad til hunde med allergi, men foderet er også fremragende til hunde med sarte maver. Du finder artiklen om den komplette anbefaling af Hike Nature Sensitive Kornfri Hundemad lige her.

Kort sagt indeholder Hike Nature Sensitive Kornfri Hundemad ingredienser af højeste kvalitet og i denne blanding har vi rigelig mængder af lam og årstidens fisk, der er både sundt og skånsomt for hundens mave.

Hvis du kunne tænke dig, at din hund skulle prøve noget af det bedste hundefoder på markedet, så kan du prøve Hike Nature Sensitive Kornfri Hundemad ved at klikke lige her eller trykke på billedet af posen.

PURBELLO vådfoder – Hest

Det næste foder vi gerne vil anbefale er også et produkt, vi før har skrevet om. PURBELLO vådfoder er vådkost til hunden, hvor denne variant med hest er særligt udviklet og skånsom mod hundens sarte mave. 

Vi har før anbefalet den i vores artikel om dåsemad og vådkost til hunde, som du finder lige her.

Hvis du gerne vil læse den fulde anbefaling kan du læse den via linket. Kort sagt indeholder  PURBELLO vådfoder med hest alle de mineraler, vitaminer og næringsstoffer som din hund har brug for. Og samtidig er denne variant rigtig god til hunde med sarte maver.

Hvis du vil prøve vådkost i allerhøjeste kvalitet, så synes vi, at du skal prøve  PURBELLO vådfoder med hest. Du finder foderet ved at trykke på billedet eller ved at klikke lige her.

Calibra Kornfrit Hunde Sensitive Vådfoder – Med Lam, Grøntsager og Lakseolie

Det næste foder, som vi gerne vil anbefale til hunde med sarte maver er endnu et produkt, der går under betegnelsen “Vådfoder”. Calibra Kornfrit Hunde Sensitive Vådfoder – Med Lam, Grøntsager og Lakseolie kan både bruges til hunde med sarte maver eller til hunde der er på skånekost, fordi de måske lige er blevet opereret og ikke skal bruge for meget energi på at fordøje maden.

Det meste skånekost indeholder ingen korn og det gør Calibra Kornfrit Hunde Sensitive Vådfoder – Med Lam, Grøntsager og Lakseolie heller ikke. Det er fuldfoder til voksne hunde, så du skal heller ikke ud og købe ekstra vitaminer eller mineraler for at dække din hunds behov. 

Calibra Kornfrit Hunde Sensitive Vådfoder – Med Lam, Grøntsager og Lakseolie er lavet med 100% animalske proteinkilder og der er derfor heller ikke tilføjet unaturlige ingredienser. Foderet består af hele 70% lam og 0,5% lakseolie, hvor de gode omega 3 og omega 6 fedtsyre gemmer sig i. 

Hvis du vil prøve noget sund og nærende, men samtidig skånsomt for din hund, så kan du købe Calibra Kornfrit Hunde Sensitive Vådfoder – Med Lam, Grøntsager og Lakseolie lige her eller ved at trykke på billedet.

Eden Country Cuisine

Eden Country Cuisine er det næste foder vi gerne vil anbefale. Vi har før skrevet om foder fra Eden fordi det er rigtig godt smagfuldt foder og samtidig af rigtig høj kvalitet. Eden Country Cuisine kører ligesom meget andet fra Eden efter 80/20 princippet, hvor der er 80% kød og 20% med kød og grøntsager. Der er altså heller ikke noget korn i dette foder.

Eden Country Cuisine er til alle hunde – både hvalpe, voksne og ældre hunde. I denne foderblanding består kødet af lam, kanin, and, vildt kød og æg. Som vi har skrevet før, så er lam rigtig skånsomt for sarte maver og resten af kødet er heller ikke særlig hårdt for maven er fordøje.

Eden Country Cuisine indeholder også chondriotin, MSM og glucosamin, der alle hjælper på at give hunde sunde led. Hvis du kunne tænke dig tørkost i høj kvalitet, samtidig med en smagsoplevelse ud over det sædvanlige, så kan du købe Eden Country Cuisine ved at trykke på billedet eller klikke lige her.

Eden Semi-moist – Duck & Tripe

Det sidste foder fra Eden vi gerne vil anbefale til hunde med sarte maver er Eden Semi-moist – Duck & Tripe. Denne variant er lidt mere speciel end de tidligere fodervarianter fra Eden, fordi her er der mere væske i og dermed bliver foderet også mere blødt og skånsomt. 

Derfor er der “kun” 60% kød i denne foderblanding, men det er stadig en høj procentdel af kød og kvaliteten er stadig i top. Kødet består af 37% frisklavet and, 18% tørret and, 4% frisklavet tallun og 2% andelever.

Eden Semi-moist – Duck & Tripe er fremstillet i England som resten af Edens produkter og ingredienserne er derfor også fra lokale britiske gårde. Der er hverken kunstige farver eller smagsstoffer i Eden Semi-moist – Duck & Tripe og du finder heller ingen korn, ris, roetrævler eller frø i denne foderblanding. 

Eden Semi-moist – Duck & Tripe har fået tilsat chondriotin, MSM og glucosamin, der alle hjælper på at give hunde sunde led.

Hvis dette bløde tørkost er noget der skal prøves af din hund, så kan du købe det lige her eller ved at trykke på billedet.

BARF

Her til sidst vil vi ikke anbefale en enkelt produkt, men mere en helt kategori. BARF står for Biologically Appropriate Raw Food og foderet består næsten udelukkende af kød. Derfor indeholder intet BARF kornprodukter eller andet, der kan være hårdt for hundens mave.

Vi har tidligere skrevet en artikel der omhandler BARF og hundefoder på frost. Den fremragende og informative artikel finder du lige her.

Noget BARF er bedre end andet, når vi snakker hunde med sarte maver. Som tidligere nævnt er nogle proteiner hårdere for hundens mave at fordøje, så derfor anbefaler vi, at man køber BARF med meget lam eller fisk i. Alle de produkter vi linker til i vores artikel er i bedste kvalitet, så det burde ikke give nogle fordøjelsesproblemer for din hund, selvom den har en sart mave.

Afsluttende bemærkninger

Vi har nu givet dig nogle anbefalinger af nogle produkter og links til vores andre artikler, som gerne skulle hjælpe dig med at finde det rigtige foder til din hund. Hvis du har lyst, er du meget velkommen til at læse vores andre gode artikler om hundemad til andre type hunde.

God læselyst!

Martin

Jeg har altid elsket dyr og derfor har jeg både en kat og en lille hund. Hunden er en blanding mellem racerne Mops/King Charles og bomuldshund. Jeg har altid vil give mine dyr det bedste og derfor deler jeg også mine erfaringer med jer gennem mine artikler. Målet for mig i mine artikler er, at sprede det gode budskab, så dyrene får de bedste vilkår og det bedste liv.

Seneste artikler