Hundepleje der giver hunden den flotteste pels


Vi vil vores hunde det bedste og derfor vil vi også gerne have at vores hunde både har en sund og flot pels. Ligesom vi mennesker kan gøre noget aktivt, for at få flottere hår, så kan vi også aktivt hjælpe vores firbenede venner med at pleje deres pels, så den bliver den flotteste i hundeskoven.

Man kan gøre mange forskellige ting ved en pels, for at gøre den flottere, men først skal man sikre sig, at pelsen ikke ser mat ud, eller hunden klør sig meget. Det kan nemlig være tegn på, at hunden har en allergisk reaktion. Det kan være mange ting, som giver hunde allergiske reaktioner, men vi har lavet en fremragende artikel, hvor du kan få svar på alt indenfor allergier hos hunde. Du finder artiklen lige her:

Et godt huskeråd er, at hvis der er noget galt med din hund udenpå, så stammer det højst sandsynligt indefra. Det kan være, at du mener, at du giver din hund det bedste foder og den elsker det, men måske kan din hund ikke fordøje maden særlig godt eller den ikke kan tåle nogle godbidder den får.

Hvis du mistænker, at din hund har problemer med fordøjelsen eller har sart mave, så kan du læse vores artikel om netop dette emne! Du finder de gode råd lige her:

Hvis du har kigget vores artikler igennem og der ikke er tegn på hverken sart mave eller allergi, så er der heldigvis også råd for en løsning. Man kan både få olier til at dryppe ud over maden eller få shampoo som skal hjælpe på pelsen og huden nedenunder.

Pelsen og huden hænger nemlig uløseligt sammen. Hvis pelsen ikke er fin, så er der en stor risiko for, at huden nedenunder heller ikke har det for godt. Derfor er det vigtigt ikke kun at fokusere på pelsen men også på huden.

Det må du ikke gøre!

Der er nogle ting, som du absolut ikke må gøre, for at få din hunds pels til ikke at være fedtet og mat. Det logiske er, at vaske hunden med shampoo grundigt indtil fedtet forsvinder. Det må du ikke! Hvis du vasker din hunds pels for ofte med shampoo, så vil fedtet i pelsen forsvinde – i starten. Men der skal være et naturligt indhold af fedt i pelsen og hundens krop vil arbejde hårdt på at få genoprettet fedtet i pelsen.

Så hvis du bliver ved med shampoo, så arbejder hundens krop endnu mere på at udskille fedtet til pelsen. I stedet for at pelsen skulle blive mindre fedtet, så gør et overforbrug af shampoo bare, at pelsen bliver endnu mere fedtet. Derfor er det vigtigt at følge brugsanvisningerne på den hundeshampoo som du har købt. Vi anbefaler også en shampoo der kan bruges og hvis du følger anvisningerne, så vil pelsen blive flot igen.

Hvis der stadig er problemer skal du ikke fortsætte med shampoo, men prøve med nogle af de andre forslag som vi kommer til at anbefale i denne artikel. Nogle racer er mere udsatte for fedtet pels, da hunde med kort pels ikke har samme mulighed for at gemme på så meget fedt i pelsen.

Hvis du har prøvet vores råd og intet hjælper, så anbefaler vi, at du kontakter din dyrlæge, for så kan der være skjulte symptomer på sygdom.

Vi vil nu anbefale en række produkter, der giver din hund den flotteste pels (og hud). God læsning!

Animigo Skin and Coat Shampoo

Det første produkt vi gerne vil anbefale er Animigo Skin and Coat Shampoo. Som navnet antyder, så er shampooen beregnet til både at rense huden og pelsen, så du får en ren og velduftende hund ud ad badet. 

Det er ikke kun for at få pelsen og huden ren, at du skal anvende Animigo Skin and Coat Shampoo. Hvis du slet ikke plejer din hunds hud og pels på nogen måde, så risikere du svampeinfektioner og en meget grim lugt. 

Animigo Skin and Coat Shampoo indeholder nogle naturlige og aktive ingredienser. Derfor anbefales det, at man lader shampooen sidde godt i pelsen i op til 5 minutter – hvis det altså kan lade sig gøre. For mange hunde vil måske føle at det kløer, når de aktive ingredienser begynder at arbejde og vil klø og ryste det af sig.

Animigo Skin and Coat Shampoo hjælper både på irritation af huden og pelsen, tørhed og mod parasitter. Shampooen er også designet, så den skummer godt op på alle pelstyper og giver en dejlig duft, men uden tilsat parfume og andre unødvendige tilsætningsstoffer. 

Kunderne elsker shampooen, der har fået 4 ud af 5 stjerner i gennemsnit på vurderingerne. Kunderne siger, at pelsen føles meget blødere efter brugen af Animigo Skin and Coat Shampoo og lugten forsvinder og bliver erstattet af en dejlig duft. Kunderne siger også, at shampooen fungerer rigtig godt på både korthåret og langhåret pels.

Hvis du vil prøve en rigtig god hundeshampoo, så kan du købe Animigo Skin and Coat Shampoo lige her eller ved at trykke på flasken.

Hvis du både har hund og kat, kan den også bruges af begge uden nogle problemer.

Animigo Krill Olie

Det næste produkt vi gerne vil anbefale er Animigo Krill Olie. Som navnet siger, at er det en olie du drypper ud over hundemaden og din hund vil indtage det samtidig med sine daglige måltider. Olien indeholder en stor del omega 3 fedtsyrer, der hjælper hunden til en sund og blank pels, samtidig med at huden indenunder også bliver plejet. 

Animigo Krill Olie indeholder også mange andre gode tilskud, som støtter din hund i at få en langt liv med minimal irritation af huden og pelsen. Med denne olie giver du din hund mange gode og sunde fedtsyrer der virker som byggesten til en sund og flot pels. Samtidig hjælper olien også på din hunds generelle vedligeholdelse og helbred.

Men hvor kommer det gode omega 3 fedtsyre fra? Det er blevet udvundet af krebsdyret krill, der findes i de fleste have. Den går også under navnet lyskrebs og er et lille krebsdyr, der minder om rejen. Krill kommer fra Norge, hvor det direkte oversat betyder hvalføde, fordi hvalerne spiser krill i tonsvis.

Animigo Krill Olie hjælper ikke kun på huden og pelsen hos din hund. Olien indeholder også EPA (eicosapentaensyre) der sammen med omega 3 fedtsyre hjælper din hund med et sundt og stabilt blodtryk. Olien indeholder også DHA (dokosaheksaensyre), som generelt er godt for din hund og specielt understøtter hjernens funktion hos hunden.

Animigo Krill Olie kommer i bløde gel-kapsler, som let kan gives til din hund. Olien kan købes ved at trykke på billedet eller ved at klikke lige her.

Animigo Kelp Tang

Det sidste produkt fra Animigo vi gerne vil anbefale er Animigo Kelp Tang. Du har måske ikke hørt så meget om Kelp Tang før, men det er en af de største kilder til essentielle vitaminer og mineraler vi kan finde på jorden. Udover at det findes i store mængder, så er det også utrolig gavnligt for din hund og dens helbred.

Kelp Tang findes i havene og udvindes for det meste fra undervandsskove i have, hvor der ikke er så dybt. Kelp Tang har millioner af år på bagen og er fyldt med god næring. Det er derfor Kelp Tang er en rigtig god kilde til mineraler og vitaminer for vores hunde. 

Af de mange naturlige vitaminer er blandt andet A-vitamin, B1, B2, C-, D-, og E-vitamin. Der er også rigelig mængder af zink, kalium, magnesium, jern, kobber og kalcium i Animigo Kelp Tang. Det er også derfor, at Kelp Tang betegnes som et SuperFood rundt om i verden. 

Hvis Animigo Kelp Tang har vagt din interesse, så kan du købe kapslerne ved at trykke på billedet eller klikke lige her.

Essential Nautical Living

Det sidste vi gerne vil anbefale til at give din hund den flotteste pels er et hundefoder med massere af omega 3 og omega 6 fedtsyre. Essential Nautical Living hedder foderet og indeholder både frisk laks, sild, ørred og hvilke andre fisk der ellers er i sæson. Det er også herfra at de store mængder af omega fedtsyrere kommer fra og giver en fantastisk smag til foderet. 

Hvis du vil læse den fulde anbefaling af dette foder, så kan du læse det i vores artikel om allergi hos hunde, da foderet også er meget allergivenligt. Du finder artiklen og anbefalingen lige her:

Hvis du synes, at Essential Nautical Living skal have et forsøg, så kan du købe det ved at trykke på billedet eller klikke lige her.

Afsluttende bemærkninger

En sund pels og hud er essentielt for et godt hundeliv. Derfor er det også vigtigt at holde øje med og mærke godt efter på din hunds pels og se på huden indenunder. Vi har her givet dig nogle tips og tricks som du kan følge for at få en flot pels hos din hund. 

Produkterne indeholder alle noget forskelligt, men fælles for alle anbefalede produkter er, at det er i højeste kvalitet og de alle sammen giver din hund den flotteste pels i hundeskoven. Vi håber du har nydt at læse artiklen og hvis du har nogle spørgsmål eller idéer til nye artikler, så er du velkommen til at skrive til os på kontakt@vielskerdyr.dk 

Martin

Jeg har altid elsket dyr og derfor har jeg både en kat og en lille hund. Hunden er en blanding mellem racerne Mops/King Charles og bomuldshund. Jeg har altid vil give mine dyr det bedste og derfor deler jeg også mine erfaringer med jer gennem mine artikler. Målet for mig i mine artikler er, at sprede det gode budskab, så dyrene får de bedste vilkår og det bedste liv.

Seneste artikler