Jack Russell Terrier – Foder til din engelske hund


Jack Russell Terrier, den engelske jagthund. Hunderacen har sin oprindelse fra de rigere engelske overklasser, og blev fremavlet til at være den perfekte jagtkompagnon.

Hunderacen har siden da været en elsket én af slagsen, hvilket er yderst forståeligt.

En Jack Russell Terrier er nemlig en sød, energisk og nysgerrig hund, som passer perfekt ind i en familie, som har god tid til at lege og motionere med den.

Hvis du har sådan en nysgerrig og livlig firbenet bedste ven i hjemmet, og er i tvivl om hvilket foder, der passer lige netop din hund så læs med her.

Idet valget af hundefoder er svært at finde rundt i, får du i denne artikel anbefalet forskellige typer af foder, som passer til din Jack Russell Terrier.

Når du er på udkig efter foder til din lille vovse, skal du have i mente, at det foder du køber, er dens vej til næring. Det betyder at den føde du serverer, svarer til den mad, du selv ville spise.

Derfor er det vigtigt, at du køber ordentligt mad, så din hund får det, den har behov for.

Hvad skal min Jack Russell Terrier hvalp spise?

Det er essentielt, at din hvalp får det helt rigtige foder. Derudover anbefales det, at din lille hvalp får mad tre gange i løbet af dagen. Din Jack Russell Terrier hvalp kan derfor passende spise på samme tidspunkter, som I gør i hjemmet.

Selvom din hvalp skal spise flere gange dagligt, er det ikke ensbetydende med, at din hvalp behøver en masse mad. Det er derfor vigtigt, at du giver din hvalp den helt rette mængde foder.

Hvis du giver din hvalp for meget foder, kan dette give voldsom vækst og dermed skade din hvalps knogler og led.

Netop derfor er det en god ide at følge et skema over hvornår og hvor meget din Jack Russell Terrier hvalp skal have at spise. Sådan et skema er typisk at finde på bagsiden af hundefoderpakken, eller på hjemmesiden hvorpå du har fundet din hvalps nye hundefoder.

En Jack Russel Terrier er en aktiv lille sag, derfor har den behov for foder med masser af næring. Det foder du vælger til din hvalp, bør være proppet med de rette næringsstoffer, så din fikse Jack Russel Terrier hvalp kan udvikle sig ordentligt.

For at give din Russell de rette vitaminer og mineraler er det en god ide, at vælge foder som er specialdesignet til hvalpe af små racer. Derudover er det vigtigt at vælge et kornfrit produkt, så din Jack Russell Terrier hvalp ikke får for mange tomme kulhydrater.

Hvis din aktive lille Jack Russell Terrier hvalp får for meget majs, korn eller ris, kan dens blodsukker blive noget ustabilt. Ustabilt blodsukker giver din hund vilde energiudsving, hvilket kan forårsage unødvendig stress.

Måden at forhindre unødvendigt stress på er ved at give din hvalp et foderprodukt, som ikke har et for højt indhold af de tomme kulhydrater, men som i stedet er proppet med en masse lækkert protein.

Du bliver her introduceret til to forskellige small breed hvalpeprodukter.

ACANA – Puppy Small Breed (Kylling & Fisk)

Det første produkt vi vil anbefale, er fra det canadiske mærke ACANA.

ACANA – Puppy Small Breed (Kylling & Fisk) er fyldt med lækre friske ingredienser. Du finder blandt andet frilandskylling, vildtfangede flyndere og lækre friske redelagte æg.

Produktet er tilegnet hunde af små racer, hvilket din Jack Russell Terrier hører ind under.

ACANA – Puppy Small Breed er udviklet til at styrke små hunderacers fysiske udvikling. Idet foderet er rig på fedt og protein, giver det din hvalp de bedste forudsætninger for et nærigt og lækkert måltid

Du finder dette lækre produkt ved at trykke på billedet eller lige her.

Essential the Beginning – hvalpefoder

Det andet produkt vi gerne vil anbefale, er fra det danske hundefodermærke Essential.

Essential laver nemlig bestemte måltidsprodukter til hvalpe af små racer.

Essential vil gerne give din hvalp en god start på livet, så du og din bedste ven kan se frem til at få et langt og lykkeligt liv sammen.

Essential the Beginning er produktet, som Essential har specialudviklet til hvalpe. Vælg gerne den størrelse som passer til din hund. I dette tilfælde er det Small Size Essential the Beginning.

Med dette produkt får du en markant mindre pakke foder. Det er en lille pakke, da din hvalp skal kunne nå at følge med, så foderet ikke bliver for gammelt, før din lille Russell har fået spist det hele.

Måltidsproduktet består af friske skotske atlanterhavslaks, som er proppet med gode omega 3 fedtsyrer. Omega 3 fedtsyrer er super for din lille vaps.

Foderet består desuden af kylling, and, friske æg og preBiotics. Hvalpemåltidet går også efter BOF-princippet, som du kan lære meget mere om ved at læse denne artikel om Essentials måltider skrevet til vielskerdyr.dk.

Essential the Beginning er et kornfrit produkt. Du kan derfor altid have ro i maven, når du fodrer din søde Jack Russell Terrier hvalp.

Det anbefales at opbløde hvalpens måltid med lidt varmt vand til at starte med. Dette gør det nemmere for din hvalp at slubre det ellers tørre foder.

Du finder dette skønne produkt til din Jack Russell Terrier ved at klikke her eller på billedet.

Hvad skal min voksne Jack Russell Terrier spise?

En Jack Russell Terrier er under betegnelsen “voksen hund”, når den bliver mellem 12 og 15 måneder. Nu er det på tide, at din Russell begynder at få rigtigt voksenfoder.

Selvom din hund er blevet voksen, er det stadig vigtigt ikke at fylde på med tomme kulhydrater. En voksen Russell skal nemlig stadig holde styr på sit blodsukker. Derfor anbefales det også ved voksne hunde, at de bliver serveret et kornfrit produkt.

Du får derfor her introduceret to lækre kornfri produkter til din voksne Jack Russel Terrier.

Essential the Taste Box Small Breed Living

Til at starte med vil vi anbefale dette skønne produkt fra Essential. Essential laver mad til hunde i alle aldre og alle størrelser, og din fuldvoksne Jack Russell Terrier er ikke en undtagelse.

Essential har her udviklet et lækkert og varieret sæt, som passer rigtigt godt til din Jack Russell Terrier. Disse tre smagsvarianter og proteiner er sammensat nøje og designet til at få din hund til at spise og nyde dem alle.

Blandingen booster din hunds appetit, og sørger samtidigt for, at din fuldvoksne Jack Russell Terrier får de næringsstoffer, som den har brug og behov for.

Med masser af protein er Essential the Taste Box Small Breed Living et rigtigt lækkert måltid for din voksne Terrier. Og vi kan med næsten 100% garantere, at du vil få en rigtig glad hund ved køb af dette produkt. 

Du finder produktet ved at klikke her eller på billedet. Hvis du synes Essential lyder spændende, kan du læse mere om Essentials produkter i denne artikel skrevet til vielskerdyr.dk

ProBiotic LIVE Adult MINI med Laks

Det næste produkt som vi gerne vil anbefale til dig med den voksne Jack Russel Terrier, er fra ProBiotic.

ProBiotic tilbyder det bedste af det bedste til din hund. Det er propfyldt med proteiner, og så har ProBiotic desuden tilføjet probiotiske bakterier. Disse probiotiske bakterier er til for at hjælpe din hund med at få styrket sin tarmflora.

Med en sund tarmflora får din hund det godt, og bliver derfor velafbalanceret og glad.

ProBiotics indeholder de allerbedste ingredienser. Med masser af kylling, kalkun, fisk, lam, ris, majs og omega 3 fedtsyrer, får din Russell alt hvad den har behov for.

Du finder det næringsrige produkt ved at klikke her eller på billedet.

Hvad skal min gamle Jack Russell Terrier spise?

Jack Russell Terrier er en glad og aktiv hund. Men jo ældre den bliver, desto mere doven bliver den. En gammel doven hund kan stadig godt lide at spise god mad. Dette kan dog være en farlig cocktail, når nu din før aktive Russell ikke længere bevæger sig så meget.

Derfor er det vigtigt, at når din Russell bliver over 8 år, at den så begynder at få mad udviklet til ældre hunde.

Mad for ældre hunde har et lavere kalorieindhold. Udover dette er foderet fyldt med gode fibre. Disse fibre er vigtige for din hunds fordøjelsessystem. Fibrene sætter fut i mave-tarmsystemet, men holder også din hund mæt i længere tid, og formindsker dermed din hunds trang til at overspise.

Du får derfor her to lækre produkter til din seniorhund, så du kan give din ældre Jack Russell Terrier, lige det den har behov for.

First Buddy Senior eller Light hundefoder

First buddy passer helt perfekt til den lidt ældre Jack Russell Terrier. Produktet er fyldt med lækre ingredienser, som alle øger produktets proteinindhold og holder kaloriemængden på et minimum.

First Buddy Senior eller Light hundefoder har et reduceret fedtindhold, hvilket gør, at produktet også er egnet til overvægtige hunde. 

Måltidsproduktet er glutenfrit, og indeholder desuden naturligt glucosamin, som er rigtig godt til den ældre hunds mobilitet. Glucosamin øger din Russells bevægelsesfrihed, som gør at din lidt trætte og ældre Jack Russell Terrier, bibeholder sit nysgerrige jeg.

Produktet er udviklet til alle hunderacer. Derfor skal du være OBS på den mængden, du fodrer din Russell med.

Du finder det lækre produkt ved at trykke her eller på billedet ovenfor.

Essential Older – foder til den gamle hund. 

Essential har lavet et lækkert og næringsrigt produkt til din efterhånden ældre Jack Russell Terrier.

Essential Older indeholder som minimum 74% protein. Proteinerne stammer fra æg, kylling, ørred og laks. De resterende ingredienser er nøje udvalgte grøntsager, frugt og bær, som alle er med til at give din gamle hund det allerbedste.

Ligesom da din hund var hvalp og voksen, er det stadig vigtigt ikke at proppe din Russells kost med tomme kulhydrater. Både for ikke at give unødvendigt stress, men også for at holde din ældre hund mæt i længere tid. 

Vil du gerne vide mere om mad til din ældre hund, kan du læse meget mere i denne artikel. 

Ældre hunde kan også have tilbøjelighed til at blive plaget af gigt. Hvis din Russell lider af dette, kan du læse denne artikel:

Du finder Essential Older ved at klikke lige her eller på billedet.

Hvad skal min overvægtige Jack Russell Terrier spise?

Har din Jack Russell en lille tendens til at overspise, får du her anbefalet nogle lækre og sunde produkter, som kan hjælpe med at holde din hunds vægt ved lige.

Mange hunde er desværre overvægtige i Danmark. Dette skyldes til dels, at vi som mennesker elsker at forkæle vores små firbenede venner. Men vi er måske lidt for gode af os.

En Jack Russell Terrier kan også blive ramt af overvægt. Og da en Russell er en lille og gerne aktiv hund, kan det være ekstra hårdt for den lille krop.

Hvis du er i tvivl om hvorvidt din Russell er blevet overvægtig, kan du trykke den blidt nær ribbene. Hvis ikke du kan mærke dens ribben, er dette ensbetydende med, at din lille bedste ven allerede har fået lidt for meget på sidebenene.

Du kan læse mere om foder til din overvægtige vabs i denne artikel lige her:

ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige MINI – hundefoder

ProBiotic laver fuldfoderprodukter, som tilgodeser alle hundens ernæringsmæssige behov. Maden er frisk og næringsholdigt, og så smager det superlækkert.

ProBiotic baserer deres produkter på de allerbedste ingredienser. Derfor kan du altid være sikker på, at din hund får det helt rette måltid. I denne blanding til overvægtige hunde får din Russell ingredienser som kylling, fisk, lam, kalkun, majs, ris, og omega 3 fedtsyrer.

Udover dette indeholder ProBiotic probiotiske bakterier, som er levende organismer, der lever i andre større organismers tarmflora – også hundes. Disse mikroorganismer er gode bakterier, og hjælper derfor med at opretholde et sundt mave-tarmsystem hos din Russell.

Du kan finde produktet ved enten at klikke på billedet eller lige her.

ACANA Light and Fit

Dette canadiske mærke laver foder til alle hundes faser gennem livet. Maden er frisk og lækkert, og din hund får derfor alt, hvad den behøver gennem ACANA Light and Fit.

Er din Jack Russell Terrier blevet en tand for rund, er ACANA Light & Fit et rigtig lækkert produkt. ACANA skruer nemlig ikke ned for fedtet og op for kulhydraterne. Nej, ACANA vælger i stedet at give din runde vaps en masse proteiner.

Denne blanding er derfor rigtig god til dig, som ønsker at din Russell skal tabe sig lidt, og dermed vende tilbage til dens aktive jeg.

Du finder produktet ved at trykke på billedet eller lige her.

Facts om en Jack Russell Terrier

En Jack Russell Terrier er en sød familiehund, som trives allerbedst sammen med de lidt ældre børn. Den er energisk, og elsker at løbe udenfor for at få forbrændt en masse energi af.

Derfor skal du ikke regne med, at din Jack Russell Terrier har lyst til at hygge en hel dag – for det har den ikke.

Der er krudt i den lille basse, og derfor er det en god ide at have masser af tid til at motionere med den.

En Russell er en nem hund at have med at gøre. Den kræver ikke den vildeste forplejning, og så er den ganske rolig, såfremt den ikke er iblandt sine artsfæller, hvor den godt kan lide at vise, hvem der bestemmer.

Passer du sammen med en Jack Russel Terrier?

Før du smutter ud for at hente dig en kærlig og livlig Jack Russell Terrier, kan du først lige se, om du kan nikke genkendende til disse tre spørgsmål.

  1. Kan du lide at motionere, og har du tid til at gå lange ture med din Jack Russell Terrier?
  2. Har du ældre børn, som kan hjælpe med at passe din hund?
  3. Vil du sørge for at holde din Jack Russell Terrier ren og nydelig – også om ti år?

Der er selvfølgelig andre faktorer, som spiller ind ved valg af hund. Men kan du se dig selv i disse spørgsmål, er en Jack Russell Terrier en hund for dig.

Afsluttende bemærkninger

Det kan være svært at finde rundt i hele hundefoderjunglen, men det er hele umagen værd. Din lille firbenede bedste ven vil sætte stor pris på, at du køber noget hammerlækkert foder.

Vil du gerne vide lidt mere, om de forskellige fodertyper som findes til din bedste firbenede ven, kan du på vielskerdyr.dk læse en masse gode artikler om netop dette emne.

Til din kræsne hund, kan du evt. læse denne artikel, og se om du kan finde svar på, hvorfor din hund er blevet kræsen.

Nogle hunderacer kan opleve problemer med maven, eller få allergi over visse fodertyper. Derfor kan du i denne artikel få et overblik over, hvad du kan gøre for din lille hund:

Rigtig god fornøjelse!. Hvis du har nogle spørgsmål eller idéer til nye artikler, er du meget velkommen til at kontakte os på kontakt@vielskerdyr.dk

Christina

Jeg elsker dyr, så simpelt er det. Eftersom jeg er vokset op med hunde, katte, kaniner og geder, har jeg altid haft et tæt bånd med mine kæledyr. Jeg går meget op i, at de små firbenede har det godt, og bliver behandlet ordentligt. Derfor bruger jeg min interesse på at finde de bedste produkter til dit kæledyr, så du og din bedste ven kan få et langt og lykkeligt liv sammen.

Seneste artikler