Kræsen hund? Her er hundefoderet der vil glide ned


Vi kender det fra vores børn – Man har stået i køkkenet i flere timer og så når maden skal spises, så vil ungerne ikke spise det. Det er både træls og frustrerende. Det samme kan gælde din hund. Den kan også være sulten og gå hen til madskålen – kun for at vende rundt igen, når den ser, at det kun er normal hundemad der venter i skålen.

Hvis din hund gør det ofte, kan det være et tegn på, at din hund er kræsen. Normalt vil vi prøve at give den noget nyt foder eller give den lidt ekstra godbidder, men sandheden er, at for mange godbidder eller rester fra vores egen mad kun vil gøre hunden endnu mere kræsen – og måske også overvægtig.

Hvis du vil læse mere om foder til overvægtige hunde kan du læse vores gode artikel om emnet lige her:

Men hunde er ikke ligesom mennesker og har ikke brug for en varieret kost på samme måde som os mennesker har. Hunden har faktisk bedst af, at spise det samme foder fra de bliver voksne og til deres dages ende. 

Men hvorfor er min hund blevet kræsen?

Alle hunderacer kan blive kræsne og der er ikke nogen, som er større tendens til at blive kræsne end andre. Hundens personlighed har oftest heller ingen betydning, men derimod peger skylden mod ejeren. Hvis du giver hunden resterne fra aftensmaden eller for mange godbidder, så risikere du, at hunden ikke vil spise sin egen mad, for den håber på, at de giver den noget bedre – og det skal der jo gerne være plads til i maven.

En hund kan også blive kræsen, hvis man skifter hundefoder for ofte, for hvis du ikke lader din hun vænne sig til sit nye foder, så fungerer det på samme måde som resterne af din aftensmad. Hunden bliver ved med at vente med at spise, for hvis den venter nok, så får den måske noget bedre.

Sådan undgår du en kræsen hund

Vi vil nu opstille nogle råd til dig, som døjer med en kræsen hund. Rådene kan virke hårde for hunden, men det er for dens eget bedre.

Det første råd er, at man skal være stålsat overfor sin hund og ikke give efter for godbidder eller rester fra din egen aftensmad – lige meget, hvor meget den tigger. Det vil hjælpe hunden til at forstå, at uanset hvor meget den tigger, så er det kun hundefoderet, som den kommer til at få. Det kan være hårdt for enhver ejer, men det er for hundens eget bedste – det skal du huske på.

Hvis du giver godbidder til hunden fordi den ikke vil spise sin mad, så viser du samtidig hunden, at hvis hunden ikke spiser sin mad, så springer den direkte over og får dessert. Det ville være det samme som at belønne dine børn med dessert, hvis de slet ikke har rørt deres grøntsager. Det vil man heller ikke gøre. Derfor skal du holde igen med godbidder.

Vores andet råd er, at man kun lader maden stå fremme i et tidsrum og derefter fjerner maden igen. Hvis I selv skal til at spise aftensmad, så sæt hundens mad ned efter i selv har spist og så fjern det igen efter ca. 30 minutter. Dette lærer også hunden, at hvis den skal have noget at spise, så skal den gå i gang, når maden bliver sat frem til den. 

Du synes måske det er ondt at spise din mad før hunden får sin mad, men det taler til hundens instinkt, hvor lederen altid spiser først. Derfor ser hunden dig som leder, hvis du spiser først, og den får mad bagefter. De 30 minutters ekstra ventetid skal den nok overleve.

Du er måske bange for, at din hund sulter, hvis du sætter maden væk igen. Bare rolig – hunden kommer ikke til at sulte indtil næste måltid. Hvis en hund er sulten nok, så skal den nok begynde at spise sit foder. Når din hund er begyndt at spise sit foder og ikke er så kræsen mere, så kan du begynde at lade madskålen være fremme i længere tid ad gangen.

Vores tredje råd er, at man holder igen med godbidderne. Det kan være hårdt at se sin hund tigge om godbidder, men godbidderne giver lidt næring, så hunden vil ikke spise sin hundemad, fordi godbidderne smager bedre. 

Vores fjedre råd omhandler foderteknikken. En idé kan være, at hunden er i et andet lokale, når du hælder maden op. Når den skal til at have maden, kan du få hunden til at sidde pænt og vente på maden, ligesom når den skal lære tricks. Jo mere arbejde hunden skal lave for at få maden – jo bedre tror hunden, at foderet er. Når skålen er sat, så gå væk fra hunden og madskålen, så den ikke føler sig overvåget når den spiser.

Samme teknik kan man bruge hos hvalpe, men i stedet for at gå helt væk, så træd blot et par skridt væk. Det viser hvalpen er du stadig er her, men at du samtidig giver hvalpen plads til at spise i fred. 

Nyt foder

Nogle gange kan det hjælpe meget, at udskifte foderet. Ligesom os mennesker, så er der noget mad vi bedre kan lide end andet. Sådan har hunden det også, så hvis din hund stadig ikke vil spise efter disse råd, så prøv at skifte foder. Men giv det nye foder en chance. En hund kan tage flere uger om at vænne sig til sit nye foder.

Overgangen fra gammelt til nyt foder skal foregå langsomt, for ellers går det ud over hundens mave. Den skal vænne sig til det nye foder, så du kan give lidt af det nye foder og blande i det gamle. I løbet af en uge, så giver du mere af det nye foder og mindre af det gamle. Efter en uge vil din hund kunne spise det nye foder uden at få ondt i maven.

Hvis du før har givet vådkost og vil gå over til tørkost, så kan du starte ud med at bløde tørkosten op i vand for derefter at gøre tørkosten mere og mere tør, hvor hunden til sidst bare spiser det almindelige tørfoder.

Hvis hunden pludseligt ikke vil spise sin mad, så skal du holde øje med symptomer for sygdom såsom diarre, opkast, sløvhed og vægttab. Hvis din hund har nogle af disse symptomer, så kontakt dyrlægen, da det kan være tegn på sygdom.

Vuffeli har også lavet denne fine video, der beskriver de vigtigste pointer, når det kommer til kræsne hunde og deres foder.

Hvis du vil prøve Vuffelis gratis foderblanding, kan du trykke på deres logo herunder eller lige her. Så får du en gratis prøvepakke, som din hund vil elske – også selvom den er kræsen!

Nu vil vi komme med vores anbefalinger til andet foder, som kan vække appetitten hos din kræsne hund.

Essential The Omega 3 Oil

Det første produkt vi gerne vil anbefale til din kræsne hund er ikke noget foder, men en olie. Essential The Omega 3 Oil giver maden en ekstra god duft, som din hund finder meget appetitvækkende og så indeholder Essential The Omega 3 Oil alle de gode omega 3 olier, som laksen indeholder. 

Essential The Omega 3 Oil giver ud over duft til foderet også en flot pels, minimere kløe og minimere ledproblemer hos hunden. Hvis du gerne vil prøve at fortsætte med dit gamle foder, så er Essential The Omega 3 Oil en ideel løsning, som kan få din kræsne hund til at spise sit foder.

Du finder Essential The Omega 3 Oil hos Essential lige her eller ved tryk på produktet.

Essential Superior Living

Det første foder vi gerne vil anbefale er Essential Superior Living. Som alt foder fra Essential, så er Essential Superior Living foder i højeste kvalitet og uden korn. Foderet kan gives til alle racer og denne variant er med and og kylling.

Langt de fleste kræsne hunde kan godt lide Essentials foder, men det er ikke altid, at hunden spiser op. Det skal du ikke tolke som om, at hunden ikke kan lide maden, men Essential mætter på en anden måde og derfor føler hunden sig hurtigere mæt, fordi den har fået mængden af de naturlige råvarer den har brug for. 

Hvis Essential Superior Living mod forventning ikke glider hurtigt ned, så kan du prøve at hælde noget varmt vand ud over foderet og den fantastiske duft vil sprede sig til din hunds næsebor. Essential Superior Living findes i enkeltposer af 3 kg., 4 x 3 kg. poser og en stor pose på 12 kg. Hvilken variant du gerne vil prøve er helt op til dig, men du kan købe foderet ved at klikke på billedet eller ved at trykke lige her.

Sportsman’s Pride Lam & Ris

Det næste foder vi gerne vil anbefale til kræsne hunde er Sportsman’s Pride Lam & Ris. Her har vi at gøre med hundefoder, der er mærket som Super Premium. Det vil sige, at kvaliteten er i top og ernæringen er rigtig god. 

Sportsman’s Pride Lam & Ris er lavet med lam, fordi næsten alle hunde rigtig godt kan lide smagen af lam, samtidig med, at lam er noget af det bedste kød for hundens mave, da det ikke er særlig hårdt at fordøje. 

En anden god ting ved smagen af lam er, at kræsne hund også er vilde med lam. Derfor er Sportsman’s Pride Lam & Ris en sikker vinder i langt de fleste husstande. Hundefoderet er lavet til hunde, der ikke bliver hvilket som helst foder, men kvaliteten af ingredienserne er stadig i top. 

I Sportsman’s Pride Lam & Ris er der omegafedtsyre, der giver hunden de gode elementer fra laksen. Samtidig er foderet konserveret naturligt og Sportsman’s giver 100% smagsaccept og -garanti. Så hvis din hund – mod forventning – ikke synes om foderet, så kan du aflevere det igen og få dine penge retur. 

Sportsman’s Pride Lam & Ris indeholder selvfølgelig heller ingen kunstige til tilsætningsstoffer, der er ikke brugt GMO (genmodificerede organismer) og så er foderet let fordøjeligt for hunden. Hvis du vil prøve at give Sportsman’s Pride Lam & Ris til din kræsne hund, så kan du købe foderet lige her eller ved at klikke på posen.

Orijen – Regional RED

Det næste foder vi gerne vil anbefale er Orijen – Regional RED. Et nyt mærke vi ikke før har anbefalet hos vielskerdyr, men denne variant er som skabt til kræsne hunde. De har brugt videnskaben og set, at hunde er kødædere. Derfor har Orijen lavet dette tørfoder, som kommer meget tæt på deres natur.

Orijen – Regional RED kommer fra Canada og derfor består foderet også af dyr fra Canada. Faktisk består Orijen – Regional RED af 85% kød fra fritgående canadiske dyr. De resterende 15% kommer fra frugt og grøntsager og derfor er der ikke plads til unødvendige tilsætningsstoffer eller kulhydrater fra korn, kartofler eller andet.

Fordi Orijen – Regional RED indeholder så meget kød, så kan alle racer spise foderet. Kødet kommer fra det canadiske ranch-opdræt, hvilket vil sige, at dyrene går frit og er ikke genmodificerde. Orijen vil være sikre på deres leverandører, så de har tæt kontakt med dem hver eneste uge. Det sikrer at alle ingredienserne kommer frisk og fersk til fabrikken.

Orijen – Regional RED er ideel til den kræsne hund, for det store indhold af kød gør, at hundens instinkt tager over og begynder at spise af foderet. Orijen – Regional RED er også godt til hunde med allergier eller hunde med diabetes. Foderet kan også bruges til både hvalp og voksen hund, hvis du gerne vil give begge hunde det samme foder. 

Orijen – Regional RED kan også gives i stedet for eller som supplement til BARF-foder. Hvis du vil læse mere om BARF, kan du komme til vores artikel om BARF lige her:

Kødet består blandt andet af 11% frisk okse, 4% frisk yorkshire svin, 4% frisk plains bison, 4% frisk oksekallun, 4% frisk eller rå romney lam, 4% frisk okselever, 4% frisk vildsvin, 4% friske hele sardiner, 4% frisk vildsvinelever og meget mere. Hvis du vil prøve en mellemting mellem BARF og tørkost til din kræsne hund, så er Orijen – Regional RED lige sagen. Du kan få det ved at klikke på billedet eller trykke lige her.

Four Friends Sensi Dog lavkalorie hundemad

Det sidste foder til kræsne vi på vielskerdyr gerne vil anbefale er Four Friends Sensi Dog lavkalorie hundemad. Som så meget andet foder, så fungerer dette foder både til kræsne hunde og til hunde der lider af sart mave. Hvis du vil læse mere om foder til hunde med sarte maver, så kan du læse vores artikel om emnet lige her:

Grunden til at så mange hunde godt kan lide denne form for foder er på grund af det høje indhold af lam. Hundene elsker lam og samtidig dufter det dejligt og er skånsomt mod deres maver. I Four Friends Sensi Dog lavkalorie hundemad er der hele 26% lammekød og den høje andel af lam gør, at langt de fleste hunde vil synes det er et festmåltid.

Så hvis du har en kræsen hund, som gerne skal have et festmåltid, så er Four Friends Sensi Dog lavkalorie hundemad et rigtig godt bud. Køb det ved at trykke på billedet eller ved at klikke her.

Afsluttende bemærkninger

Nu har vi gennemgået forskelligt foder, der er designet til kræsne hunde. Vi har også givet dig en masse gode fif til, hvad du selv kan gøre for at gøre din hund mindre kræsen. Vi håber at vores råd kan hjælpe dig lidt på vej til at få maden i din hund, men ellers håber vi, at du og din hund vil blive glade for et af de produkter vi har anbefalet.

Alle produkter er af utrolig høj kvalitet og det er lige netop derfor vi har valgt at anbefale disse produkter.

Martin

Jeg har altid elsket dyr og derfor har jeg både en kat og en lille hund. Hunden er en blanding mellem racerne Mops/King Charles og bomuldshund. Jeg har altid vil give mine dyr det bedste og derfor deler jeg også mine erfaringer med jer gennem mine artikler. Målet for mig i mine artikler er, at sprede det gode budskab, så dyrene får de bedste vilkår og det bedste liv.

Seneste artikler