Labrador hundefoder – Find det bedste foder til din labrador her


Er du den heldige ejer af en dejlig labrador, men er du i tvivl om, hvilket foder der er det bedste for hunden? Fortvivl ikke, for her kommer vi med vores anbefalinger til hvilket hundefoder der passer perfekt til din labrador.

Den populære, men sultne familiehund

Labrador har altid været en populær hunderace i Danmark og er det stadig den dag i dag. Faktisk er labradoren en af de allermest populære hunderacer i Danmark, så det er ikke helt tilfældigt, hvis du støder ind i en anden labrador, når I er ude at gå en tur i jeres lokalområde. Der er nemlig rigtig mange dejlige labradorhunde som render rundt i Danmark. Racen bruges mest som familiehund, men kan også opdrages til at have med på jagt.

En af de største kendetegn ved at labrador er, at den er meget madglad og det er ikke noget som du har givet den. Det ligger simpelthen til racen, at være glad for mad. Der er flere historier om labradorhunde, som er stukket af og har tømt alverdens skraldespande og andet for at finde noget mad.

Derfor skal du være ekstra opmærksom på kosten til din labrador, for ellers kan din søde hund ende ud med at blive alvorlig overvægtig. Hvis du allerede har en overvægtig labrador, så synes vi, at du skal læse vores artikel om overvægtige hunde og se hvilke foderblandinger vi anbefaler. Du kan finde artiklen lige her:

Valg af foder til en labradorhvalp

Der er ikke noget sødere end en hundehvalp og især labradorhvalpe er noget af det sødeste. Men de vokser utrolig meget og tager omkring 1 kg. på om ugen, hvis den vokser normalt. Selvom de vokser meget, så skal man passe på med at overfodre, så labradoren bliver overvægtig fra hvalp af.

Hvis hvalpen bliver overvægtig, så kan det have store konsekvenser for hunden, når den bliver stor, da hundens led og knogler kan lide overbelastning og kan føre til gigt. Hvis du mistænker, at din labrador er ramt er gigt, så anbefaler vi, at du læser vores artikel om emnet og ser på mulighederne for foder specielt til gigtramte hunde. Du finder artiklen lige her:

For at undgå en overvægtig labradorhvalp. så anbefaler vi, at man finder noget foder, som er kaloriefattigt og har et lavt indhold af sukker. Hvis du ser på indholdet af mange billige poser hundefoder, så er det ofte baseret på meget hvede og majs, som indeholder meget stivelse. Stivelsen vil blive omdannet til sukker i fordøjelsen hos hunden. 

Dermed kan hunden risikere at få alt for meget sukker og blive overvægtig. Foderet kan også give store svingninger i blodsukkeret, hvilket hverken er sundt for mennesker eller dyr. Et stabilt blodsukker kan også afhjælpe den store madtrang hos labradoren. 

Foder med et højt kødindhold kan stabilisere blodsukkeret hos hunden og derfor anbefaler vi også altid hundefoder med et højt kødindhold og foder i høj kvalitet. Det danske mærke Essential har et BOF-princip, hvor deres foder netop fokusere på et stabilt blodsukker. Hvis du vil læse mere om Essential og deres BOF-princip, så kan du læse artiklen lige her:

Large breed foder

Labrador indgår som en stor hunderace i Danmark og derfor er det bedst at give foder der er udviklet specielt til store hunderacer. Der er nemlig nogle ingredienser i dette foder, som store hunde har ekstra brug for i forhold til de mindre hunde. Her er der blandt andet tale om ingredienser som styrker muskler, led og knogler, da store hunde slider mere på deres krop end mindre hunde.

Orijen – Puppy Large Breed

Det første foder vi gerne vil anbefale til din labradorhvalp er Orijen – Puppy Large Breed. Foderet er godt fyldt med kød, da Orijen også er af den opfattelse, at hunde oprindeligt er kødædere og det bedste for dem er, at få meget kød. Hvis du har hundehvalpe i andre racer, så kan du også sagtens give dem dette foder, for det kan gives til alle racer i alle størrelser.

Orijen – Puppy Large Breed er udviklet til de store hunde som en labrador, der kommer til at veje mere end 25 kg. når de er fuldvoksne. Med det store kødindhold sikrer Orijen sig, at hunden har nemt ved at finde letoptagelige proteinkilder. Samtidig hjælper kødet også på, at sikrer en normal og kontrollere vækst af de store hunde, så de hverken bliver for tynde eller for overvægtige.

Hvis vi kigger på ulven, som hunden stammer fra, så er deres kost bestående af ca. 80% kød, 15% indmad og organer og de sidste 5% består primært af ben, brusk og marv. Kødet giver ulven alle de gode og naturlige aminosyrer og et stabilt blodsukker. Organerne og indmaden sikrer mineraler og vitaminer som vitamin A, B og D sammen med zink. Den lille del af ben, brusk og marv giver ulven glucosamin og chondroitin til led og knogler, mens der også kommer kalcium og fosfor fra denne del.

Hunden skal have de samme næringsstoffer, så derfor indeholder Orijen – Puppy Large Breed 80% kød og 20% grøntsager og frugt. Der er derfor hverken plads til majs, hvede eller andre kornprodukter, som ikke er særlig godt for hunden. Der er heller ingen kartofler i foderet, og det gør, at Orijen – Puppy Large Breed har et kalorieindhold som er noget af det laveste på tværs af alle mærker.

Det stabile blodsukker, som er en virkning af Orijen – Puppy Large Breed giver også hunden et mildt og roligt sind, da den ikke føler samme trang til at spise hele tiden. Hvis din labrador skal bruges til jagt, så er et stabilt blodsukker også at foretrække, da det giver en langt bedre præstation hos hunden.

Orijen går også meget op i dyrevelfærd, så alt kødet i Orijen – Puppy Large Breed er leveret ferskt til fabrikken, så kødet har hverken været frosset ned eller på andre måder forarbejdet. Alt fjerkræet er fra fritgående dyr og er godkendt som menneskeføde. Det er din sikkerhed for, at indholdet i Orijen – Puppy Large Breed altid er i top.

Hvis foderet lyder som noget for dig og din labradorhvalp, så kan du købe Orijen – Puppy Large Breed lige her eller ved at trykke på posen.

ACANA – Puppy Large Breed

Det næste foder til din labradorhvalp, som vi gerne vil anbefale er ACANA – Puppy Large Breed. Alt Acanas foder er biologisk tilpasset, så det indeholder ligesom foderet ovenfor en stor del kød, så foderet minder mest muligt om det hunden vil spise, hvis den levede i naturen.

ACANA – Puppy Large Breed har et kødindhold som er lavet i forhold til WholePrey™, hvor forholdet mellem organer, brusk og kød er afbalanceret til perfektion. Hvis du gerne vil læse den fulde beskrivelse af ACANA – Puppy Large Breed, så kan du finde den i vores artikel om Acanas foder. Du finder artiklen og den fulde beskrivelse af ACANA – Puppy Large Breed lige her:

Hvis ACANA – Puppy Large Breed lyder som noget for dig og din hvalp, så kan du købe foderet ved at trykke på posen eller klikke lige her.

Essential The Beginning – Large Breed

Det sidste hvalpefoder vi gerne vil anbefale er fra danske Essential, som vi har snakket om i forbindelse med deres BOF-princip, der fremmer et stabilt blodsukker. Essential The Beginning – Large Breed er navnet på foderet og er Essentials bud på hvalpefoder til store hunderacer. 

Essential The Beginning – Large Breed er selvfølgelig også lavet efter deres BOF-princip, så du er sikker på, at din labradorhvalp har et stabilt blodsukker. Du kan læse den fulde beskrivelse af Essential The Beginning lige her:

Beskrivelsen er lavet til Essential The Beginning – Small Breed, men produkterne har de samme egenskaber, hvor der bare er tilsat ekstra for at beskytte de store racer mod slid på knogler og led.

Lyder Essential The Beginning – Large Breed som noget for dig og din hvalp, så kan du købe foderet ved at klikke her eller ved at trykke på posen. 

Afsluttende bemærkninger

Labrador er en fantastisk hunderace og giver glæde til så mange danske husstande. Vi har her givet dig et overblik over, hvilke foderblandinger der kunne være noget for din labrador – fra hvalp til fuldvoksen. 
Vi håber du har nydt at læse artiklen. Hvis du har nogle spørgsmål eller idéer til nye artikler, så er du meget velkommen til at skrive til os på kontakt@vielskerdyr.dk.

Martin

Jeg har altid elsket dyr og derfor har jeg både en kat og en lille hund. Hunden er en blanding mellem racerne Mops/King Charles og bomuldshund. Jeg har altid vil give mine dyr det bedste og derfor deler jeg også mine erfaringer med jer gennem mine artikler. Målet for mig i mine artikler er, at sprede det gode budskab, så dyrene får de bedste vilkår og det bedste liv.

Seneste artikler