Overvægtig hund? Find det rigtige foder til din hund


Over halvdelen af danskerne er overvægtige og rigtig mange kæmper med vægten. Det er svært at holde den slanke linje og der er mange fristelser. På samme måde kan nogle hunde også godt kæmpe med vægten og nogle racer er mere udsatte end andre. Faktisk står det så slemt til, at halvdelen af de danske hunde lidt af let eller svær overvægt.

Overvægten hos hunde kan komme af mange forskellige grunde. Hunden kan være utrolig madglad og spiser sit hundemad på én gang. Så vil ejeren være god ved hunden, for den skal jo ikke sulte. Og så får den en ekstra portion. Vi gør det i en god mening, men ligesom det ikke er sundt for mennesker at være overvægtige, så er det heller ikke sundt for hunde. 

Hunde kan også blive overvægtige af for mange godbidder eller hvis hunden får en portion af ejernes aftensmad. Det kan smage nok så lækkert, men på den lange bane er det ikke sundt for hunden at få menneskemad og slet ikke, hvis der er meget fedt i maden.

Hundes liv kan blive forkortet meget, hvis den er meget overvægtig og derfor anbefaler vi, at hvis man har en overvægtig hund, så prøver man at få den ned i vægt hurtigst muligt. Ikke nok med at hunden risikere at dø alt for tidligt, så nedsættes livskvaliteten også gevaldig hos hunden.

Hvis vi kigger på de nye statistikker, så er overvægt blandt hunde et stigende problem og det er en tendens, der skal stoppes og gå den anden vej, så flere hunde kan leve længere og med større livskvalitet. For med en overvægtig hund kan du også risikere en masse følgesygdomme. Det er ikke kun dårligt for hundens livskvalitet, men det kan også komme til at koste dig dyrt i dyrlægeregninger.

De meste almindelige sygdomme hos overvægtige hunde er problemer med huden, pelsen, nyrerne, hjertet og blæren. Sygdomme som kræft, nedsat fertilitet, diabetes og gigt er også hyppigt forbundet med overvægt.

Du skal holde øje med din hunds vægt løbende, for det kan være svært at spotte om din hund er blevet en smule overvægtig. Derfor kan du gøre en række ting. At veje din hund med jævne mellemrum er en god idé. Du kan læse mange steder, hvor meget din hund skal veje og hvis den vejer over det, så skal den til at ned i vægt. Jo hurtigere du opdager det, jo bedre. For det er væsentligt nemmere at smide 1 kg. end 8 kg. for hunden.

Hvad kan man gøre?

Ligesom ved mennesker kan man gøre to ting, for at vægten falder. Alfa og omega er, at din hund skal være i kalorieunderskud, for så taber den sig. Det er akkurat de samme regler, som når alle andre pattedyr inklusiv mennesker skal tabe sig. Kalorieunderskud er den eneste løsning. Og den er ikke altid lige nem.

Den første måde at få din hund i kalorieunderskud på, er at den for forbrændt nogle flere kalorier. De vil sige, at hunden skal være mere aktiv end den har været før. I kan gå flere lange ture med hunden, lege i en hundepark eller tag hunden med på en løbetur.

Men mange hundeejere har også et arbejde og et familieliv at passe, og derfor kan det være svært at finde tiden til den ekstra motion for hunden. Derfor er der et andet alternativ, som vi vil skrive mere om. Det handler nemlig om kalorieindtaget. Som mennesker har været på slankekure i mange år, så kan hunden også komme på slankekur.

Nogen vil måske synes, at det er synd for hunden, fordi de selv ved, hvor hårdt det kan være på en slankekur, men man kan få så meget sundt og kaloriefattigt hundemad, at hunden ikke opdager, at den er på slankekur. 

Dyrlæge Søren Pejstrup fortæller her, hvordan man kan se om ens hund er overvægtig. Der er nogle gode tips og tricks, så lyt med.

Hos de dygtige folk hos Vuffeli kan du bestille en gratis prøvepakke, hvor du kan kontakte dem, hvis du er i tvivl om, hvilken type foder du skal vælge. Du kan bestille din gratis prøvepakke fra Vuffeli lige her

Vi vil nu give vores bud på det bedste hundefoder til overvægtige hunde.

Essential Contour

Det første hundefoder vi vil anbefale er fra Essential. Deres Essential Contour er udviklet specielt til hunde med nuværende overvægt eller til hunde, hvor overvægt er et tilbagevendende problem. Derfor kan du skifte til Essential Contour og lade din hund spise maden også selvom den er blev normalvægtig igen.

Essential Contour er sammensat meget nøje og er Essentials bud på hundefoder der er kaloriefattigt, men samtidig er af den kendte Essential-kvalitet og smager himmelsk. Dette hundefoder kan også bruges til hunde der er blevet kastreret eller steriliseret, for efter sådan et indgreb plejer overvægt at blive et problem.

Essential Contour er uden korn, da det indeholder mange kalorier og så følger foderet selvfølgelig BOF-princippet fra Essential, der holder blodsukkeret stabilt. Det er samme princip, som hos mennesker. Hvis du har et stabilt blodsukker, så er du ikke ligeså tilbøjelig til at smide en pose slik ned i indkøbskurven når du er ude at handle. 

På samme måde vil din hund heller ikke tigge om mere mad, fordi den stadig føler sig mæt med et stabilt blodsukker. Princippet er udviklet og forfinet af Essential igennem mange år, så deres foder er rigtigt godt til at give stabilt blodsukker til din hund.

Men hvis der ikke er korn i, hvad består foderet så af? Protein giver et godt stabilt blodsukker og derfor er der også meget kød i foderblandingen. Essential Contour indeholder blandt andet and af racen Gressingham, der er kendetegnet ved at være fritgående.

Essential Contour indeholder også kylling af racerne Ross og Cobb fra England, så kødet har det tættest mulige tilhørsforhold til Danmark. Den sidste proteinkilde vi vil fremhæve er fra laksen i Essential Contour. Det er skotske atlanterhavslaks, som giver det gode omega 3 og omega 6. Disse ingredienser er blandt andet med til at holde blodsukkeret stabilt hos hunden.

Hvis Essential Contour lyder som noget for dig og din hund, så kan du købe det lige her på Essentials egen hjemmeside.

Du kan få Essential Contour i små 3 kg. poser og så kan du få det i en stor 12 kg. pose. Du finder det hele via linket.

First Buddy Senior Light hundefoder

Det næste hundefoder vi gerne vil anbefale er First Buddy Senior Light hundefoder. Igen er der fokus på proteinerne, hvor foderet både indeholder kylling, kanin og and. Samtidig har First Buddy også tilføjet olie fra friskfanget vildlaks, der som bekendt er rig på omega 3 og omega 6 fedtsyrer og er rigtig gode for både mennesker og hunde.

First Buddy Senior Light hundefoder kan både gives til overvægtige hunde, men også til ældre hunde, der ikke er så aktive, som de har været før. Alle ingredienserne kan også bruges som menneskeføde, for First Buddy går meget op i, at de ingredienser hunden spiser, dem skal mennesker også kunne spise. Derfor er First Buddy Senior Light hundefoder også hundefoder i meget høj kvalitet.

First Buddy Senior Light hundefoder er også særlig godt til ældre hunde, fordi First Buddy har naturligt tilsat glucosamin, der kommer fra den grønlæbede musling. Glucosamin hjælper de ældre hunde med at bevare deres bevægelsesfrihed og fleksibilitet. 

Som nævnt ved Essential, så hjælper et højt proteinindhold i foderet på, at hunden har et stabilt blodsukker og har en mæthedsfornemmelse der varer længere end med almindeligt foder.

Hvis du synes at First Buddy Senior Light hundefoder skal prøves, så kan du købe det hos Gilpa lige her. Poserne findes både i 7 kg og 14 kg.

ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige hunde

ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige hunde er det næste foder til overvægtige hunde vi gerne vil anbefale. Foderet kan både bruges af den almindelig voksne hund, men også af hunde der for tid til anden bøvler med overvægt.

ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige hunde kan bruges til alle hunderacer og størrelser. Foderet smager rigtig godt af kylling og ris og kvaliteten er i top. Hvis din hund også er lidt kræsen, så er dette foder perfekt, da det også er videnskabeligt udviklet til kræsne hunde.

ProBiotic er endda gået så langt, at de har fået patenteret ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige hunde som Super Premium foder. Det betyder at foderet både er af høj kvalitet og så indeholder foderet også probiotiske bakterier.

Men hvad er probiotiske bakterier så? Det er levende bakterier i mikroorganismer og betegnes som “gode bakterier”, fordi de hjælper hunden med deres egenskaber. Probiotiske bakterier findes i alle ProBiotic LIVE produkter som du kan finde her.

Hvis ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige hunde er noget for dig og din hund, så kan du købe det lige her. Poserne fås i 3 kg. og 12 kg.

ProBionic LIVE findes også til mindre hunde i deres ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige MINI. Dette foder har alle de samme gode egenskaber som ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige hunde, men har smag af kalkun.

Fordelene ved ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige MINI er, at det har et lavt kalorieindhold, smager fantastisk, er lavet i højeste kvalitet, har probioniske bakterier, er videnskabelig udviklet og så har det en unik sammensætning af omega 3 og omega 6 fedtsyre. Du kan købe ProBiotic LIVE Senior eller overvægtige MINI lige her.

Sportsman’s Pride Senior & Light

Det næste hundefoder til overvægtige hunde vi gerne vil anbefale er Sportsman’s Pride Senior & Light. Igen er det foder, som både kan spises af overvægtige hunde men også af ældre hunde, som ikke har det samme høje energiniveau som tidligere.

Sportsman’s Pride Senior & Light er lavet uden hvede og byg, der er kendte for at have et højt indhold af kalorier. Hovedingrediensen er kylling og omega 3, hvilket langt de fleste hunde gerne vil spise. En af de ekstra goder ved at bruge Sportsman’s Pride Senior & Light er, at hunden får en flottere og blankere pels.

Som alt andet hundefoder til overvægtige hunde, så er Sportsman’s Pride Senior & Light meget fedtfattigt. Der er heller ingen korn i foderet, så kalorierne er begrænset. Sportsman’s Pride har heller ikke tilsat kunstige tilsætningsstoffer og foderet er let fordøjeligt. Der er selvfølgelig heller ikke tilsat GMO (Genmodificerede organismer) og er blevet konserveret helt naturligt.

Sportsman’s Pride Senior & Light er en smagsoplevelse ud over det sædvanlige, så Sportsman’s Pride har smagsgaranti på dette produkt. Hvis du vil prøve Sportsman’s Pride Senior & Light, så kan du finde foderet lige her.

Dr. John Silver light

Dr. John Silver light er et nyt mærke, som vi gerne vil anbefale. Som med mange af de andre foderblandinger kan man give dette foder til alle racer og alle størrelser. Med smag af kylling og grøntsager har Dr. John valgt en sikker vinder, for næsten alle hunde elsker smagen af kylling.

Et punkt hvor Dr. John Silver light skiller sig ud, er ved, at foderet kun indeholder 6% fedt og er dermed ekstremt fedtfattigt. Derfor er det også ideelt til overvægtige hunde, hvor fjende nr. 1 er fedt. De få korn der er i denne blanding er af fuldkorn. Det giver mere smag samtidig med at give fylde uden at have for mange kalorier i sig.

Dr. John Silver light kan både serveres direkte fra posen, men kan også blødes op i vand, hvis din hund foretrækker det. Kunder elsker det og siger, at selv de mest kræsne hunde guffer foderet i sig. Du kan også bestille dit nye hundefoder fra Dr. John ved at klikke lige her.

HIKE Nature Diet kornfri hundefoder

Det næste foder i rækken til overvægtige hunde vi gerne vil anbefale er HIKE Nature Diet kornfri hundefoder. Foderet er ideelt til hunde med tendens til overvægt, hunde med lavt aktivitetsniveau og kan gives til alle racer og størrelser. 

HIKE har klare principper og faste værdier, hvor kvaliteten skal være i top og det skal være tydeligt hvad deres hundefoder indeholder. Derfor indeholder HIKEs hundefoder altid et utrolig højt indhold af kød og bruger kun velsmagende og naturlige ingredienser. Kødet går det heller ikke på kompromis med, for her bruges der fritgående dyr som kød, så vidt det er muligt. 

Som prikken over i’et er HIKE produceret i Danmark, så sikkerheden, kontrollen og kvaliteten i foderet er i top. HIKE Nature Diet kornfri hundefoder er tilsat urinforsurende, der er et stof som forebygger urinvejssten, for det er utrolig synd, hvis din hund skulle opleve den smerte.

HIKE Nature Diet kornfri hundefoder indeholder også glucosamin der sikrer bevægeligheden for de ældre hunde og så indeholder foderet også chondroitin, der er med til at forebygge gigt – specielt i leddene. 

Ingredienserne i HIKE Nature Diet kornfri hundefoder er blandt andet kylling, kalkun og årstidens havfisk fra de danske farvande. Foderet indeholder ingen ris, majs eller kornprodukter, der er med til at holde foderet kaloriefattigt. Hvis du vil have dansk foder i højeste kvalitet, så vælg HIKE. Du kan købe HIKE Nature Diet kornfri hundefoder lige her.

Naturea Light & Senior

Det sidste hundefoder til overvægtige hunde som vi gerne vil anbefale er Naturea Light & Senior. Naturea følger deres “Naturlige Velegnede Koncept” som er indbegrebet af at tabe sig. Det vil sige, at foderet er kornfrit, lav på kulhydrater og så er der kun brugt ingredienser godkendt til menneskeføde.

Naturea Light & Senior skal fremhæves fordi 83% af foderet består af kød, æg og søde kartofler. Foderet indeholder også omega 3 og omega 6 fedtsyre fra laks, frugt, grøntsager, aromatiske urter og tang. Foderet indeholder også høje værdier af glucosamin der hjælper på hundens fleksibilitet, chondroitin der forebygger gigt og MSM (Methyl-sulfonyl-methan). MSM kommer fra fyrretræsbark og hjælper også med at forebygge og mindske gigt og ledproblemer. 

Naturea Light & Senior kan både findes i 2 kg. poser og 12 kg. poser. Du kan finde begge hos MyDreamPet, og du kan købe det lige her.

Afsluttende bemærkninger

Det er aldrig rart, når ens hund er overvægtig. De fleste hunde har det ikke godt som overvægtige og så vil vi jo gerne have, at vores hunde lever så længe som muligt. Overvægt kan formindske livet for hunden gevaldigt og derfor har vi lavet denne artikel.

Vi håber du har fundet noget inspiration til at få din overvægtige hund ned i vægt og ellers kan du gå på opdagelse på siden, hvor vi har andre gode artikler, der kan give din hund mere livsglæde.

Martin

Jeg har altid elsket dyr og derfor har jeg både en kat og en lille hund. Hunden er en blanding mellem racerne Mops/King Charles og bomuldshund. Jeg har altid vil give mine dyr det bedste og derfor deler jeg også mine erfaringer med jer gennem mine artikler. Målet for mig i mine artikler er, at sprede det gode budskab, så dyrene får de bedste vilkår og det bedste liv.

Seneste artikler