Schæfer – Hundefoder til din tyske følgesvend


Schæferen, politiets kompagnon, den tyske hyrdehund og ikke mindst den trofaste ledsager.

Schæferhunden er en yderst intelligent hund, som har sin oprindelse fra Tysklands hyrdeerhverv. Schæferhunden er i dag en af de mest populære hunderacer i Danmark, og dette er fuldt forståeligt.

Schæferen er nemlig en meget kærlig hund, som ønsker at passe rigtig godt på sin familie. Den passer perfekt ind i et hjem, som elsker at bevæge sig, og som prioriterer en aktiv hverdag.

Har du en lækker Schæfer i hjemmet, men er du i tvivl om, hvad din aktive Schæfer skal have af foder, så læs med i denne artikel. Her bliver du præsenteret for forskellige typer af hundefoder, som passer til din hund, om så den er gammel, ung, hurtig eller måske en smule overvægtig.

Først skal det nævnes, at når du er ude at undersøge hundefoderjunglen, er det vigtigt at huske på, at den mad du serverer for din hund, burde svare til den mad du selv spiser. Derfor er det vigtigt, at du køber det foder, som er det, din hund får allermest gavn af.

Hvad skal min Schæferhvalp have af foder?

Din søde Schæferhvalp har behov for mad fyldt med en masse gode vitaminer og mineraler. Foderet er nemlig den største del af din hvalps fysiske opvækst, og derfor er det vigtigt at give din Schæferhvalp en rigtig god start på livet.

En hvalp bør få serveret mad tre gange i løbet af en dag. Så når I derhjemme spiser måltider, kan I også fodre jeres Schæfer. Selvom hvalpen skal have flere måltider end den voksne hund, er det ikke ensbetydende med, at hvalpen skal have meget mere mad.

Mål måltidet op så det passer med de anbefalinger, som bliver givet enten på foderpakken, eller på hjemmesiden hvorpå du har købt foderet.

Schæferen er meget aktiv allerede fra barnsben. Derfor bør Schæferhvalpens foder være proppet med de helt rigtige næringsstoffer.

Køb derfor foder som er specialudviklet til hvalpe af store racer. På den måde får din Schæferhvalp ikke for få næringsstoffer.

Når du skal vælge et foderprodukt til din Schæferhvalp, er det desuden en god ide at kigge efter kornfrie produkter. Foderproduktet med diverse korntyper i, kan give din hvalp et ustabilt blodsukker, som kan forårsage unødvendig stress.

Vælg derfor foderprodukter som har et lavt eller intet indhold af korntyper som ris, havre og majs, og som i stedet er proppet med de lækreste proteinkilder.

Du bliver her introduceret til to superlækre produkter til din Schæferhvalp.

ACANA Puppy Large Breed

Vi vil starte med at anbefale dette canadiske hundefodermærke ACANA.

ACANA er et yderst lækkert og naturligt hundefoderprodukt, som indeholder alle de næringsstoffer, som din Schæferhvalp skal bruge for at vokse sig stor og stærk.

Produktet er beregnet til hvalpe af større hunderacer, og her falder din Schæferhvalp ind under.

En hvalp kan have svært ved at vænne sig til at spise fast føde. Her tilbyder ACANA et lækkert måltid, som skåner din hvalps sarte mave. Kødet som bliver brugt i dette måltidsprodukt, bliver først nænsomt dehydreret, hvorefter det bliver blandet sammen med de resterende ingredienser.

At kødet bliver dehydreret gør dog ingen forskel på kødets lækre smag og saft.

ACANA er et kornfrit produkt og i stedet for at bruge majs, ris og havre, bruger ACANA linser og græskar som fiber- og kulhydratkilde.

Dette produkt fra ACANA indeholder frilandskylling, redelagte æg og vildtfangede flynder. Med sådan en blanding er du sikret, at din Schæferhvalp får lige præcis det, den har brug for.

Du kan finde produktet ved at trykke på billedet eller klikke her.

Naturea Naturals Puppy Chicken

Din hund er en del af familien. Derfor fortjener den også det bedste af det bedste. Naturea Naturals bruger kun fersk kød, som giver din hvalp de helt rigtige og nødvendige vitaminer og aminosyrer.

Alle ingredienser i produktet er simple, men er helt og aldeles essentielle for din Schæferhvalp.

Naturea Naturals Puppy Chicken indeholder en masse sunde frugter og grøntsager, som alle er med til at styrke din hvalp. Produktet har en lækker smag, og så sørger det for, at din Schæferhvalp får en sund knoglevækst.

Naturea Naturals Puppy Chicken indeholder ingen majs, hvede, soja eller gluten. Du kan derfor med ro i maven give din Schæferhvalp dette lækre produkt.

Derudover indeholder produkterne fra Naturea Naturals ingen genmodificerede (GMO) ingredienser.

Med Naturea Naturals giver du din hvalp en afbalanceret og sund start på livet.

Du finder produktet ved at klikke lige her eller på billedet.

Hvad skal min voksne Schæfer have af foder?

Din Schæferhund er fuldt udvokset, når den er mellem 12 og 15 måneder. Din Schæfer er nu blevet voksen, og har ikke længere behov for det næringsrige hvalpefoder. Nu skal den i stedet til af have voksenfoder.

Ligesom hvalpefoder er det en god ide, at det foder du vil servere til din voksne Schæfer, ikke er fyldt med unødvendige kulhydrater. Derfor anbefales det også her, at din voksne hund får muligheden for at spise et kornfrit produkt.

Du får her introduceret to gode og sunde kornfrie produkter til din voksne Schæfer.

Mix Naturea Naturals Adult med laks, lam og kylling

Naturea Naturals tager hensyn til din hunds ernæringsmæssige behov og krav. Måden de gør dette på, er ved at sørge for at størstedelen af foderproduktet er bestående af animalsk protein.

Dette mix af tre forskellige hundemadstyper er en nøje sammensætning af hundefoder bestående af tre forskellige proteiner.

Foderet styrker din hunds immunforsvar og med hjælp fra manano-oligosaccharider bliver din hunds tarmflora stimuleret, hvilket er med til at skabe en velafbalanceret hund.

Mixet består af et foderprodukt med kød og æg, en med laks og en sidste med lam.

Du finder dette lækre miks ved at klikke lige her eller ved at trykke på billedet af produktet.

Essential Superior Living

Essential er et foderprodukt, som absolut ikke går det på kvalitet. Essential Foods er nemlig enige om, at hundefoder ikke bare er hundefoder, men at det er et måltid for hunde. Derfor sætter Essential din hunds velvære i fokus.

Hundens føde skal indeholde de ingredienser, som er bedst egnet til hunde. Derfor har Essential sat sig for at optimere og revolutionere hundefoderverdenen og dermed bidrage til at give din hund et sundere liv.

Essentials måltider er fyldt med gode mineraler og vitaminer. Produkterne er desuden med til at holde din Schæfers blodsukker stabilt, hvilket er vigtigt for ikke at påføre din hund unødvendigt stress.

Ernæring er en vigtig del af din hunds trivsel, derfor imødekommer Essential dette, ved at lave deres produkter ud fra BOF-princippet. Du kan læse meget mere om BOF-princippet ved at klikke lige her.

Essential Superior Living er et lækkert måltidsprodukt, som er fyldt med med en masse frisk kylling og and. Produktet er beregnet til et normalt aktivitetniveau, og så er det supergodt til stabilisering af din hunds blodsukker.

Du finder dette lækre produkt ved at klikke lige her eller på billedet.

Hvad skal min ældre Schæfer have af foder?

Når din Schæfer kommer op i årene, kan den godt blive en smule rusten og doven. Ikke fordi den ønsker det, men fordi den ikke længere har energien til at rende rundt i haven og jagte egern. En måde hvorpå din Schæfers træthed kan overkommes, er ved at fodre den god mad, som er kalorielet, men som er proppet med proteiner og gode omega 3 fedtsyrer.

Din ældre hund kan nemlig godt have tendens til at tage lidt på, idet den ikke får bevæget sig nær så meget.

Med et kalorielet måltid skal du ikke være bange for, at din Schæfer får for meget på sidebenene. Derudover giver de gode omega 3 fedtsyrer din Schæfer sin mobilitet tilbage, så den problemfrit kan løbe rundt igen.

Seniorhundefoder er desuden også fyldt med rigtig gode fibre, som sætter fut i din Schæfers mave-tarmsystem. På den måde holder din Schæfer sig mæt og glad.

Du får her præsenteret to gode seniorfoderproduktet, som giver din Schæfer de næringsstoffer den har behov for.

Essential Older – til den ældre hund

Dette måltidsprodukt fra Essential Foods er et lækkert og næringsrigt produkt, som passer perfekt til din ældre Schæfer.

Essential Older indeholder som et minimum 74% kød. Kødet stammer fra kylling, æg, laks og ørred, og er hele fundamentet af dette skønne produkt.

Resten af ingredienserne i denne foderblanding er nøje udvalgte grøntsager, som er med til at give din gamle Schæfer det allerbedste, så den ikke bliver forhindret af sin alder.

Som da din firbenede ven var yngre, er det vigtigt ikke at fylde din Schæfers foder med en masse kulhydrater. Derfor er det endnu engang godt at vælge et produkt, som er kornfrit, og som har gode vitaminer og omega 3 fedtsyrer.

Du finder dette lækre senior hundefoderprodukt ved at klikke lige her eller på billedet.

NOW FRESH! – Senior

NOW FRESH! fra Petcurean er et 100% rent naturprodukt. Produktet indeholder kun de bedste ingredienser såsom frisk kalkun, laks og and. NOW FRESH! indeholder desuden ingen biprodukter, konserveringsmidler, væksthormoner, hvede, soja eller majs

Foderet kan også bruges til voksne overvægtige hunde, som har henblik på vægttab, idet foderet har et lavt kalorieindhold, og indeholder gode vitaminer og proteiner.

Alt i produktet er friskt, og er ikke sammensat af kød- eller benmel. Derfor smager NOW FRESH! hammergodt, og din hund vil med garanti, kunne lide denne blanding.

Petcurean er særlig godt for din hunds fordøjelse, idet det indeholder pre- og probiotika. Disse probiotiske bakterier er med til at opretholde din hunds naturlige tarmflora.

Du finder dette lækre produkt til din ældre hund ved at klikke her eller på billedet.

Hvad skal min aktive Schæfer have af foder?

Der er fart på en Schæfer. Derfor har den behov for mad med masser af energi. Ligesom en atlet kræver din aktive Schæfer et højenergifoderprodukt for at kunne udføre sit allerbedste.

Om du går til agility, bruger din Schæfer som løbemakker, eller om du bare er helt vildt god til at aktivere din Schæfer, så har den brug for nærende foder.

Det skulle umiddelbart være fristende at vælge et produkt med et højt kulhydratindhold, men endnu en gang er det en god ide at holde sig fra de unødvendige kulhydrater som havre, ris og majs.

Vælg i stedet et foderprodukt som har et meget højt indhold af protein og fedt. Så får du en hund, som er langt mere udholdende.

Her er to produkter, som du kan servere for din aktive Schæfer, når den har været ude og rende.

ACANA Sport & Agility – til meget aktive hunde

Din Schæfer er en yderst aktiv hund, som kræver mange timers motion i løbet af en dag. Derfor kræver din tyske hyrdehund også en masse energi.

Med ACANA Sport & Agility får din Schæfer alt det, den har behov for, for at kunne holde til en hel dags aktiviteter. Foderproduktet indeholder hele 75% kød og består hovedsageligt af frisk kød, proteiner og fedt.

ACANA Sport & Agility indeholder desuden vildtfanget stillehavshellefisk, som giver foderproduktet en god mængde omega 3 fedtsyrer.

Med sådan en blanding har din hund sikret sig en vedvarende energikilde, som sørger for at din Schæfer er udholdende i løbet af hele dagen.

Du finder dette stærke hundefoderprodukt ved at klikke lige her eller på billedet.

Essential Stamina – til aktive hunde

Dette lækre måltidsprodukt fra Essential er beregnet til din meget aktive Schæfer. Produktet er kornfrit og så følger det BOF-princippet.

Dette produkt indeholder frisk kylling, and og sød kartoffel. Disse ingredienser er med til at holde din hund mæt, og samtidig få opfyldt alle dens energidepoter. Foderet sørger desuden for at holde din hunds blodsukker stabilt gennem hele dagen.

Du finder dette sporty produkt ved at klikke lige her eller ved at trykke på billedet.

Hvad skal min overvægtige Schæferhund have at spise?

Hvis din Schæfer har fået lidt for mange ekstra kilo på kroppen, kan det enten være grundet for meget mad eller for lidt aktivitet.

Heldigvis kan du gøre noget ved det. Du bliver her introduceret til et kalorielet produkt, som du kan give til din Schæfer, hvis den godt kunne trænge til at smide et par kilo.

ACANA Light & Fit

ACANA har lavet det helt rigtige produkt til din Schæfer, som har fået lidt for meget på sidebenene. ACANA skruer op for proteinindholdet, og sørger derfor for, at din Schæfer holder sig mæt i længere tid.

ACANA har sørget for, at dette måltidsprodukt indeholder den rette mængde fedt, så din hund får de helt rigtige grundlag for et sundt vægtab.

ACANA Light & Fit indeholder som minimum 7 kg protein pr 11,4 kilo. Derudover indeholder produktet ikke unødvendige kulhydrater, som giver din hund et ustabilt blodsukker.

Du finder Acana Light and Fit ved at klikke lige her eller på billedet.

Facts om en Schæfer

Din Schæfer er en yderst intelligent hund, som med sit flotte store udseende og atletiske krop passer godt ind i en aktiv familie.

En Schæfer har sin oprindelse fra hyrdeerhvervet, og er derfor bygget til at knokle. Med sådan en tætpakket og trænet krop, har din Schæfer behov for at brænde en masse energi af. Derfor er det vigtigt at tage sin Schæfer med ud på en lille løbetur eller øve både fysisk og mental træning med dem.

Schæferen er en kærlig, men en smule reserveret hund. Den har brug for, at du tager den ud blandt andre hunde og mennesker allerede i en tidlig alder, ellers kan den få tendens til at gø og virke en anelse truende.

En veltrænet Schæfer vil blive en afslappet og venlig hund, som kan både med dyr og mennesker.

Passer du sammen med en Schæfer

Schæferen har et smukt sind, og passer hammergodt ind i en familie med masser af krudt i. Kan du se dig selv i følgende udsagn, er det måske et tegn på, at en schæfer er noget for dig og din familie.

  1. Du kan lide at motionere og være aktiv – gerne sammen med din hund
  2. Du har tid til at oplære din Schæfer, så den ikke bliver understimuleret.
  3. Du har lysten til at arbejde med en stor hund, og se den udvikle sig både fysisk og mentalt.

Hvis du kan nikke genkendende til disse udsagn, er du et skridt tættere på valget af en fremragende racehund, som du med sikkerhed vil blive glad for.

Afsluttende bemærkninger

Vi håber, du har lært noget nyt omkring valg af foder til din hund i denne artikel. Det er noget af en rejse at finde hundemad, men det er godt givet ud, for du vil efterfølgende opleve en meget glad og aktiv Schæfer.

vielskerdyr.dk kan du få endnu mere viden omkring de små firbenede labaner. Du finder blandt andet gode artikler om forskellige slags foder, og ikke mindst forskellige slags foder til forskellige hunde.

Hvis nu din hund er kræsen, kan du i denne artikel blive oplyst omkring hvad grunden til kræsenheden kan være, og hvordan du kan hjælpe din lille firbenede ven:

Har din Schæfer problemer med maven, eller er den allergisk overfor visse fodertyper? Så kan du i disse artikler få mere viden omkring netop disse problemer:

Held og lykke med foderjagten. Hvis du skulle have spørgsmål eller idéer til nye artikler, er du mere end velkommen til at kontakte os på denne mail: kontakt@vielskerdyr.dk

Christina

Jeg elsker dyr, så simpelt er det. Eftersom jeg er vokset op med hunde, katte, kaniner og geder, har jeg altid haft et tæt bånd med mine kæledyr. Jeg går meget op i, at de små firbenede har det godt, og bliver behandlet ordentligt. Derfor bruger jeg min interesse på at finde de bedste produkter til dit kæledyr, så du og din bedste ven kan få et langt og lykkeligt liv sammen.

Seneste artikler