Shih Tzu – Hundefoder til selskabshunden fra Tibet


Åh, at have sådan en skøn lille hund liggende i fodenden af sofaen, mens yndlingsserien ruller på tv-et. Det er hyggeligt, og det er lige hvad Shih Tzuen elsker.

Shih Tzu er en tibetansk hunderace, som blev opdrættet med formålet at være menneskets følgesvend. Hunderacen er i dag en hyggelig lille fætter, som er blevet en yderst populær hunderace verden over.

Hunderacen kræver en stor portion opmærksomhed, både socialt, men i den grad også forplejning. Hunderacen kan nemlig gro sig den flotteste manke af allergivenlig pels.

Shih Tzuen er din bedste ven, fra det øjeblik du giver den din kærlighed. Derfor kræver den også, at du serverer ordentligt foder. I denne artikel vil du få et indblik i, hvad du kan fodre din Shih Tzu med.

Du skal dog huske på, at den mad du serverer for din hund, skal være tilsvarende, noget du selv ville spise. Server derfor altid gode kvalitetsprodukter for din hund.

Hvad skal min Shih Tzu hvalp have af foder?

Shih Tzu hvalpen er en hyggelig lille fætter. Den nyder at lægge sig helt tæt op ad sin ejer, og forventer ikke at du nogensinde skal rejse dig igen. Trods hvalpens og hunderacens afhængighed af hygge og rolige stunder, handler de første mange måneder om, at lade din Shih Tzu hvalp opleve en helt masse positive øjeblikke med mennesker og dyr.

Et positivt øjeblik kunne fx være at servere et næringsrigt og smagfuldt hvalpefoderprodukt. Din hvalp vil da få indtrykket af, at måltidet er spændende og rart. Dette møde kan hjælpe med at skabe en rar og tryg atmosfære omkring fodringstidspunkter og hvalpens foder generelt.  

Dog er det ikke kun det rette foder, som gør jobbet. Din hvalp kræver at blive fodret tre gange i løbet af en dag. Derfor anbefales det, at du fodrer din hvalp, når I spiser måltider i hjemmet.

Trods mange måltider i løbet af en dag, skal din hvalp ikke fyldes med foder. Sørg derfor for at du får givet din lille hvalp den rette mængde mad, som også indeholder det helt rigtige indhold af proteiner, vitaminer og mineraler. Får din hvalp for meget foder, kan dette give uhæmmet vækst, og dermed gøre skade på din hvalps knogler og led.

Small Size Essential the Beginning

Med Essential the Beginning får du et lækkert og næringsfyldt måltidsprodukt til den lille Shih Tzu hvalp.

Måltidsproduktet indeholder alt det, som din hvalp kræver. En hvalp af racen Shih Tzu kræver et fuldfoderprodukt som har mange gode proteiner, omega 3 fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Essential the Beginning består af hele 85% kød, hvoraf de resterende 15% er gode og fiberrige grøntsager, frugt og bær.

Produktet er ”grain free”, hvilket betyder, at fodertypen ikke indeholder unødvendige kulhydrater. Hvis din hvalp får et for højt indhold af kulhydrater, kan dette give ubalance i dens blodsukker, og dermed forårsage stress. Det ønsker vi ikke for vores små firbenede bedste venner.

Udover at være “grain-free” er Essential the Beginning udviklet ud fra det såkaldte BOF-princip, som du kan læse meget mere om lige her.

Lyder the Beginning som noget for din Shih Tzu hvalp så kan du klikke lige her eller på billedet.

NOW FRESH! – Puppy

NOW FRESH! fra Petcurean er et 100% naturligt hundefoderprodukt. Derfor kan du forvente, at alle ingredienserne i dette produkt kommer fra naturlige kilder. Produktet består af blandt andet frisk kalkun, and, laks, ærter og kartofler.

Hvis du ønsker, at din hund skal have det bedste af det bedste, samt følge sin naturlige kost så er NOW FRESH! noget for dig og din hund.

NOW FRESH! tilsætter ingen kunstige konserveringsmidler, væksthormoner eller unødvendige kulhydrater i deres foderblandning. Grunden til dette er ganske simpel: Din hund vil ikke selv lede efter mad med kunstig oprindelse, hvis den selv skulle skaffe sin føde.

NOW FRESH! går ikke på kompromis, og lader heller intet være op til tilfældighederne. Derfor kan du altid være sikker på, at den mad du serverer fra NOW FRESH!, er alt hvad din hvalp har behov for.  

Du finder dette lækre naturlige produkt fra NOW FRESH! Puppy ved at klikke lige her eller på billedet.  

Hvad skal min voksne Shih Tzu have af foder?

Din Shih Tzu er fuldt udvokset når den er mellem 12-15 måneder gammel. Når den når dertil, er det ved at være på tide at skifte hvalpefoderet ud med hundefoder til voksne hunde.  

Det kan være en smule svært for din unge hund at vænne sig til et nyt foderprodukt. Derfor kan du til at starte med blande en smule af din hunds hvalpefoder op med en portion af det nye hundefoder. På den måde får din hund en glidende overgang fra hvalpelivet til voksenlivet.  

Det er ikke kun hvalpe, som ikke tåler for mange unødvendige kulhydrater. Du skal derfor være opmærksom på at finde et foderprodukt, som bevæger sig over i hundens naturlige kost. Så er du i hvert fald sikker på, at din hund får noget, som minder om, hvad den ellers ville have spist i det fri.

Du får her præsenteret to hammergode og naturlige foderprodukter til din voksne Shih Tzu.

Mix Naturea Naturals Adult med laks, lam og kylling

Denne skønne natulige foderblanding fra Naturea Naturals indeholder alt hvad din hund tør drømme om. Nautrea Naturals Mix med laks, lam og kylling giver din Shih Tzu en udsøgt smagsoplevelse.

Naturea Naturals bruger nemlig kun de allerbedste og helt friske ingredienser. Udover at indeholde lækre proteinkilder fra laks, lam, kød og æg, indeholder Naturea Naturals Mix også gode manano-oligosaccahrider. Fedtsyreren hjælper din hund med at bibeholde dens mave-tarmsystem sundt, samt giver din hunds immunsystem et sundt boost.  

Prøv dette lækre miks af, og giv din hund den ultimative smagsoplevelse ved at trykke lige her eller på billedet.

The Taste Box Small Breed Living

Endnu en gang forkæler Essential din hund med et sundt og næringsrigt måltidsprodukt. Essential sørger for, at de i dette foderprodukt serverer det allerbedste for din hund, og netop derfor er fodermixet sammensat nøje.

Blanding giver din hund mulighed for at spise en smule mere varieret. Mixet består af tre af Essentials mest populære foderprodukter nemlig Estate LivingNautical Living og Superior Living.

Essential ønsker, at du skal have muligheden for at give din hund den bedste madoplevelse. Derfor har Essential valgt at tilbyde forskellige prøvepakker.

På den måde kan du finde ud af, hvilket produkt der passer allerbedst til din voksne Shih Tzu.

Du finder prøvepakkerne lige her. Er du bare klar på at give din Shih Tzu en fornem foderoplevelse, finder du Essential the Taste Box ved at klikke lige her eller på billedet.

Hvad skal min ældre Shih Tzu have af foder?

Din Shih Tzu er en rigtig hyggetrold. Den elsker at krybe sig tæt ind til dig og nyde din varme og give dig sin kærlighed. Shih Tzuen kan dog i sine ældre dage godt blive en smule doven.

Med dovenhed kan der også forekomme overvægt. Du kan derfor til fordel finde et foderprodukt, som har et lavere kalorieindhold, så din ældre hund ikke skal gå hen og tage for mange kilo på.

Derudover er det essentielt at vælge et produkt, som er af den helt rigtige sammensætning. Din ældre vovse har nemlig behov for en god mængde fibre for at få mavesystemet i gang og holde sig mæt.

Udover fibre, er gode omega 3 fedtsyrer også vigtige for din hunds velvære. Omega 3 fedtsyrer går nemlig ind og smører din hunds knogler og led, så den kan bibeholde dens mobilitet.

NOW FRESH! – Senior

NOW FRESH! leverer også her et lækkert naturligt foderprodukt. Dette skønne senior hundefoderprodukt består af 100% frisk kalkun, laks, and og grøntsager. Du finder derfor ingen unødvendige kunstige tilsætningsstoffer i denne foderblandning fra NOW FRESH!.

NOW FRESH! har udviklet et lækkert produkt, som indeholder den helt rette mængde proteiner, fibre og vitaminer og mineraler. Udover dette indeholder NOW FRESH! Senior også gode omega 3 fedtsyrer, som er med til at mobiliserer din hunds led og knogler.

Du finder også probiotika i dette produkt. Disse hjælper din hund med at opretholde et sundt mave-tarmsystem, som gør at din hund har nemmere ved at fordøje sin mad.

Hvis dette er produktet for din ældre Shih Tzu, så finder du måltidet ved at trykke lige her eller på billedet.

Andre produkter til din ældre eller overvægtige Shih Tzu

Du kan også læse mere om foder til din ældre eller overvægtige hund i denne artikel lige her:

Afsluttende bemærkninger

Det kan godt virke lidt overvældende at bevæge sig ud i hundefoderuniverset. Derfor er det en god ide at undersøge diverse produkter, før du sætter dig for at få købt et foderprodukt.

Hvis du er interesseret i at vide mere om de forskellige fodertyper, kan du på vielskerdyr.dk finde en masse gode artikler.

Du kan blandt andet læse artikler om kræsne hunde, allergiske hunde eller hunde med sarte maver. Du finder artiklerne lige her:

God fornøjelse med foderjagten! Ligger du inde med spørgsmål eller har du idéer til nye artikler, er du velkommen til at kontakte os på kontakt@vielskerdyr.dk

Christina

Jeg elsker dyr, så simpelt er det. Eftersom jeg er vokset op med hunde, katte, kaniner og geder, har jeg altid haft et tæt bånd med mine kæledyr. Jeg går meget op i, at de små firbenede har det godt, og bliver behandlet ordentligt. Derfor bruger jeg min interesse på at finde de bedste produkter til dit kæledyr, så du og din bedste ven kan få et langt og lykkeligt liv sammen.

Seneste artikler